BFC A Cegléd elleni győzelemmel a 6.helyre jöttünk fel a tabellán!

Csapatunk a Ceglédi VSE együttesét fogadta a Merkantil Bank NB II 8.fordulójában. 

A kezdő sípszó előtt 1 perces néma gyászszünettel emlékeztünk Onhausz Tiborra, a legendás MNK-győztes Siófoki Bányász játékosára, aki 62. életévében hunyt el.  

 

Jobban kezdtük a találkozót, ami gólszerzési lehetőségekben is megmutatkozott: Petneházi szabadrúgását Farkas fejelte kapura, majd Gréczi szögletét Futó stukkolta a földre, de a felpattanó labdát Horváth könnyedén szedte össze.

A 23.percben megszereztük a vezetést: Berki volt harcos a középpályán, egy labdaszerzés után 3 ember között cselezte tovább magát, majd Petneházihoz tolta a játékszert, aki jó ütemben ugratta ki Kozmát. Támadónk lefutotta védőjét, majd ballal a felső sarokba lőtt (1:0). 

Röviddel később Tamaskó nagy lendülettel indult el a ceglédi védők között a jobb oldalon, középre ívelt, ahol Gréczi érkezett, de nem találta el jól ballal a labdát, ami  végül fölépattant.

A félidő vége előtt, a 40.percben egyenlített a Cegléd: Tamaskónak nem sikerült felszabadítania egy szögletet követően, Makraihoz került a labda, és erős lövése a kapufát érintve a hálóban landolt (1:1). 

A szünetet követően a 48.percben hidegzuhanyként jött a vendégek második találata: egy jobb oldali szögletet követően Csordás maradt üresen a hosszú oldalon, aki kapásból a hálóba lőtt (1:2). 

Villám gyorsan sikerült az egyenlítés! Az 52.percben Farkas végezhetett el bedobást a baloldalon, Gréczi visszatette neki a labdát, balhátvédünk lement az alapvonalig, középre lőtt, a játékszer megpattant egy ceglédi lábon, majd Horváth érintésével a hálóban kötött ki (2:2).

A vendégek ismét veszélyeztettek: Peres szerzett labdát a 16-osunk előterében, Albert Ádámhoz passzolt a 16-os baloldalán, aki visszahúzta a játékszert a jobb lábára, majd mellétekert. A szögletet követően a lefejelt labdát Petneházi vágta ki a kapunk elöl. 

A 68.percben csapatkapitányunk, Futó Zsombor révén sikerült megfordítanunk a mérkőzést: Tajti egy védést követően nagyszerűen rúgta fel a labdát, a két ceglédi védő egymásra várt, majd összeszaladtak, ráadásul Valkovszki rosszul is ért hozzá. Futó lecsapott a játékszerre, és Horváth mellett higgadtan a kapuba gurított (3:2).

Röviddel később eldönthettük volna a mérkőzést, ám ezúttal a ceglédi kapus bravúrral védett: Kozma kapott egy labdát a jobb oldalon, elindult vele befelé, megpróbálta megjátszani, a felfutó Gréczit, azonban a játékszer egy védő lábáról felpörgött, Petneházi elé került, de lövésébe Horváth reflexszerűen belenyúlt és a labda végül fölément. 

A 86.percben újabb gólnak örülhetett közönségünk és lelkesen szurkoló Ultráink: Kozmát indította el Szalai a jobb oldalon, jól húzott el a szélen, középre ívelt, ahol Elek érkezett, a visszazáró Nánási azonban Horváthot megtréfálva, becsúszva a saját hálójába tolta a labdát (4:2).  

Folytatás szerdán Balmazújvárosban, majd vasárnap 18:00-kor a Budaörs együttesét fogadjuk. 

Csapatunk ezzel a győzelemmel feljött a tabellán a 6.helyre.

BFC Siófok – Ceglédi VSE 4:2 (1:1)

Vezette: Berényi Tamás (Aradi József, Kis Zoltán)

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó, Szalai, Czingráber, Farkas, Futó, Elek (Berde 91'), Kozma, Petneházi (Gál 83.), Gréczi, Berki. Vezetőedző: Goran Kopunovics

Ceglédi VSE: Horváth G., Wild (Farkas 68'), Albert I., Nánási, Makrai, Csordás (Tóth L. 76'), Popovics, Albert Á., Valkovszki, Peres, Szabó V. (Pozsár 46'). Vezetőedző: Varga Attila

Gólszerző: Kozma (23'), Horváth G. (öngól-52'), Futó (68'), Nánási (öngól-86'), ill. Makrai (40'), Csordás Sz. (48') 

Sárga lap: Farkas (49'), Gréczi (58'), ill. Popovics (74'), Peres  (77')

A mérkőzés összefoglalója az alábbi videón tekinthető meg:

2016.10.14. 14:18

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu