BFC A Crvena Zvezdától igazoltunk támadót!

Az 1997-es, szegedi születésű Senic Milán személyében új játékost köszönthetünk csapatunknál. Milán a szerb Crvena Zvezda együttesétől érkezett Siófokra kölcsönbe. Az átigazolási időszak vége előtt még sikerült rögzíteni a fiatal támadó szükséges dokumentumait a FIFA rendszerében, de a papírmunka a nemzetközi átigazolás miatt a szövetségek között több időt vett igénybe. A Ferencváros és a Videoton látókörében is ott volt Milán, aki a hétvégén már elutazik a csapattal Békéscsabára, és akár be is mutatkozhat a BFC Siófokban.

„A pályafutásom Szegeden a Tisza Volánban kezdtem el, ahonnan Németországba mentem 11 évesen. A TUS Koblenz igazolt le, és egy év után átkerültem a Bayer 04 Leverkusen csapatához. Végigjártam a korosztályokat, 7 évet töltöttem el a patinás klubnál, majd egy negyedosztályú csapatnál folytattam, ez a TSG Neustrelitz volt. Itt csak 3 hónapig játszottam, mert kivásárolt a Crvena Zvezda, onnan jöttem most végül kölcsönbe Siófokra.” – nyilatkozta honlapunknak Milán. 

Két nagy klubnál is tapasztalatokat tudtál szerezni: Bayer Leverkusen és Crvena Zvezda. Milyenek kint a körülmények, mennyiben más a magyar lehetőségekhez képest?

„Profi körülmények voltak, a pályák és a csapatok nagyon jók voltak, ennek megfelelően profi szinten folyt a munka is. A legnagyobb különbség talán az volt, hogy az edzők hogyan építették fel az edzéseket.”

A szerb korosztályos nemzeti 11-ben 3 gólt szereztél: Montenegro, Örményország és Spanyolország ellen. Hamarosan elképzelhető, hogy a magyar címeres mezt is felhúzhatod!

„Igen! Kezdetektől fogva a szerb válogatottban játszottam. Az U17-ben léptem először pályára, majd az U18-as és az U19-es korosztályban, és játszottam az Európa Bajnokság kvafilikációs körében is. Úgy döntöttem, hogy én Magyarországon szeretném folytatni válogatott szinten is a pályafutásom, és már intéződnek a papírok, hogy az U21-es keretbe bekerülhessek. Magyarországon születtem, itt nőttem fel, anyukám magyar, a nagyszüleim itt élnek, és az, hogy a magyar válogatottban szeretnék játszani, a szív döntése volt.”  

Hogy érzed magad Siófokon?

„Jól érzem magam, tetszik a város, nagyon szép a Balaton és a környék is. A klubnál is pozitív minden, jók voltak az első benyomások, csak jót tudok mondani a csapatról, profi szinten ment az ügyintézés itt is. A csapattársak úgy érzem befogadtak, amikor első alkalommal jöttem pár napra próbajátékra, még visszafogottabb volt a kapcsolatkeresés, de most már szerintem mindenkivel jól kijövök. Mindenki segít, úgyhogy minden szuper!”

Vasárnap akár debütálhatsz is bajnoki mérkőzésen. A Cegléd elleni találkozót még a lelátóról kellett nézned, de ezúttal már keretben leszel. Mit vársz Békéscsabán?

„Az biztos, hogy jó mérkőzés lesz egy jó ellenfél ellen! Szerintem csapatként jobbak és egységesebbek vagyunk, mint egyénileg, és ha sikerül összekapni magunkat, nem lesz semmi gond. Feltétlenül nyerni akarok a debütálásomon, és haza akarom hozni a 3 pontot!”

Sok sikert és gólt kívánunk Milánnak sárga-kék színekben!  

2017.09.15. 20:57

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu