BFC A sok helyzet ellenére 2 pont Cigándon maradt

Csapatunk a Merkantil Bank NB II 37.játéknapján Cigándra látogatott.

Jól kezdtük a szezon utolsó idegenbeli találkozóját: a 2.percben Nagy Dániel jobb oldali beadása jól szállt középre, de az érkező Berki elöl az utolsó pillanatban kifejelték a labdát.

A 4.percben is Nagy Dániel ment el a jobb oldalon, Lázár tálalt elé remek labdát, az alapvonal előtt nem sokkal középre gurított, de a játékszer elakadt a hazai kapus, Sánta lábában.

A 14.percben alakította ki első helyzetét a Cigánd: Katona jó cselekkel tört be a 16-osunk baloldalán, de a jobb lábas tekerése elment a kapunk előtt.

A 26.percben jött a már „menetrend szerinti” Nagy Dániel elfutás a jobb oldalon, beadását Petneházi fejelte fölé.

A 27.percben átlövéssel próbálkozott a Cigánd: Baksa lőtt ballal mintegy 25 méterről, de a játékszer mellément.

A 31.percben nagy lehetőség adódott csapatunk előtt: Eleket lökték fel a hazai 16-os előtt, és szemben a kapuval szabadrúgást végezhettünk el mintegy 18 méterről. Petneházi és Farkas állt oda, végül utóbbi lőtte el, de nem sokkal fölésuhant a labda.

A 39.percben a hazaiak is szabadrúgással veszélyeztettek, de Katona lövése elszállt a felsőléc felett.

A szünetben kettős cserét hajtott végre Disztl László vezetőedzőnk: Farkas Norbert és Elek Bence helyett Tamaskó Ádám és Kovács Dávid folytatta a játékot.

A második félidőt is offenzívan kezdtük: a 48.percben Lázár csapott le egy labdára a cigándi 16-os előterében, lövését azonban Sánta fölétolta.

Az 50.percben szép támadást vezettünk a baloldalon, melynek végén Petneházi szánta el magát lövésre, ami nem sokkal suhant el a kapufa mellett.

Az 59.percben Berde indította el remek labdával Nagy Dánielt a jobb oldalon, jól gurított vissza, Petneházi lapos lövését azonban Sánta hárította.

A 61.percben sikerült gólt szereznünk, más kérdés, hogy az asszisztens beintette kicsit késve a lest: a jobbról beemelt labdát Berki készítette le szépen mellel lövésre, Petneházi jött, és a hálóba bombázott – a gól azonban érvénytelen lett.

A 63.percben jobb oldali kontrát vezettünk, Nagy Dániel – Tamaskó volt a labda útja, fiatal hátvédünk lendületesen vitte be üresbe a játékszert, bepasszát azonban a rövidre mozgó Kovács nem találta el jól, így mellément.

Egy perccel később Petneházi passzát Berki lőtte fölé.

A 66.percben Katona végezhetett el jó szögből egy veszélyes szabadrúgást, a labda a felsőlécet érintve ment fölé.

Az utolsó 10 percre különösen felpörögtek az események.

A 80.percben Berde lőtt mellé.

A 81.percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Egy jobb oldali szabadrúgás jól szállt középre, a kavarodásban Angyal elé került a játékszer, amit bepofozott a hálónkba (1:0).

A gólra góllal válaszoltunk: a 83.percben Petneházi jobb oldali szabadrúgására remek ütemben érkezett Gál, és a hálóba fejelt (1:1).

A végén még három lövésünk volt, de egyik sem talált kaput: Kovács, Tamaskó és Berki próbálkozása is mellément, így maradt az 1:1 a végeredmény. A játék összképe alapján megérdemeltük volna a győzelmet, de nem sikerült gólokra váltani a lehetőségeket.

Folytatás vasárnap 18:00-kor az utolsó fordulóval, ellenfelünk a Csákvár lesz a Révész Géza utcában.

Cigánd SE BFC Siófok 1:1 (0:0)

Vezette: Böcskei Balázs (Hofbauer Roland, Szilágyi Norbert)

Cigánd SE: Sánta, Kuti, Csicsvári, Oltean, Kasza, Balogh (Barcsay 58’), Sándor, Baksa (Oláh 73’), Varga K., Katona, Angyal. Szakmai igazgató: Szénay Péter

BFC Siófok: Tajti, Szilágyi, Gál, Czingráber, Farkas (Tamaskó 46’), Nagy D., Berde, Lázár, Petneházi, Berki, Elek (Kovács D. 46’). Vezetőedző: Disztl László

Gólszerző: Angyal (81’), ill. Gál (83’)

Sárga lap: Oláh (82’), ill. Nagy D. (78’)

2017.05.29. 14:47

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu