BFC A Soroksár egy góllal jobbnak bizonyult

Szombaton a Soroksár SC együttesét fogadtuk a széplaki edzőpályán, ez volt a második felkészülési mérkőzésünk. 

Csapatunkban bemutatkozott Hidvégi Sándor, aki új igazolásunk: utolsó klubja a Szombathelyi Swietelsky-Haladás volt.

A 6.percben Petneházi végezhetett el szögletet a jobb oldalról, Gál jó ütemben érkezett a rövidre, de csúsztatása elment a kapu előtt.

A soroksári visszatámadásnál Pál kapott egy felívelést a baloldalon, áthúzta a jobb lábára, elindult a labdával befelé, de erőtlen lövése mellément.

A 11.percben egy keresztlabdát követően Albert ívelt középre jobbról, Pál futott be, átvette a labdát a 16-osunkon belül, de lövését sikerült blokkolni. A lecsorgót Orosz gyűjtötte be az alapvonalnál, veszélyesen lőtte vissza középre, de szögletre mentettünk. A sarokrúgást Dvoschák bólintotta rá, de Tajti könnyedén fogta a fejest.

A 17.percben baloldali kényszerítős kontrát vezettünk Kovács D.-Farkas-Kovács D. volt a labda útja, jól zárt oda Gyepes, de hazagurítására Elek reagált remek helyzetfelismeréssel, de a vendégek kapusa, Steer az utolsó pillanatban el tudta rúgni a játékszert.

A 20.percben Gál tarolta le Albertet, így jó szögből végezhetett el szabadrúgást a Soroksár. Huszák és Orosz állt oda, végül utóbbi jócskán fölélőtte.

Az ivószünet után nem sokkal Albert indította be a jobb oldalon Oroszt, aki elindult nagy lendülettel befelé, majd bal lábas kellemetlen lövését Tajti védte.

Röviddel később ismét Albert volt a főszereplő, aki jó labdát kapott a jobb oldalon, jól emelt be a kapunk elé, de Huszák centikkel lemaradt a labdáról.

A 38.percben megszerezte a vezetést a Soroksár: egy középpályán eladott labdát követően beindították a jobb oldalon az agilisan játszó Albertet, nagy lendülettel ment a kapunkra, a keresztezésnél nem sikerült szerelni, és a rövid alsó sarokba lőtt (0:1).

A szünetben több csere volt mindkét oldalon.

Az 51.percben Gera vitte keresztbe a labdát a 16-osunk előterében, de bal lábas lövése fölésuhant.

Az 53.percben sikerült az egyenlítés! Kozma ment Gerához hasonlóan keresztbe a vendégek 16-osa előtt, de el tudták előle tolni a soroksáriak a labdát, Farkas azonban visszaszerezte, okos mozdulattal emelt kapura, a játékszer a felsőlécről pattant le, érkezett azonban Kozma, és higgadtan a hálóba gurított (1:1).

Az 58.percben Berde kapott egy labdát mintegy 25 méterre a vendégek kapujától, egyet tolt rajta, de lövése fölément.

A második félidei ivószünetet követően agresszív letámadással próbált veszélyeztetni a Soroksár, több lövési kísérletet blokkolni kellett, de egy baloldali kontra végén Kis Tamás bravúrjára is szükség volt, hogy ne változzon az eredmény: János bal lábas közeli lövését hárította kapusunk.

Egy újabb baloldali támadás végén a középre passzolt labdát Gera lőtte el szemben a kapuval, de a labda nem sokkal fölésuhant. Mivel a lövés pillanatában rátartottak a lábára, jó helyről soroksári szabadrúgás is következhetett, de az is fölément.

Nem sok hiányzott a siófoki vezetés megszerzéséhez: egy felívelt labdát követően Kozma volt erőszakos, elvette védőjétől a játékszert, de lövése a felsőlécet súrolva ment fölé.

Röviddel később Nagy R. kapott jó labdát a védők gyűrűjében, okosan visszahúzta, ezzel a csellel elküldve az emberét lövőhelyzetbe került, de a soroksári kapus védeni tudott.  

A 80.percben a két kihagyott lehetőség megbosszulta magát: egy soroksári támadás végén a jobbról bepasszolt labdát Gera pofozta a kapunkba (1:2).

A hátralévő 10 percben már nem változott az eredmény, a Soroksár megnyerte a találkozót.

Következő felkészülési mérkőzésünket szerdán Agárdon az MTK ellen fogjuk lejátszani.

BFC Siófok – Soroksár SC 1:2 (0:1)

BFC Siófok: Tajti, Szilágyi, Lorentz, Hídvégi, Farkas, Gál, Erőss, Nagy D., Petneházi, Kovács D., Elek. Csereként pályára lépett: Kis T., Tamaskó, Berde, Nagy R., Kozma, Bévárdi, György, Opavszky. Vezetőedző: Disztl László

Soroksár SC 1.félidő: Steer, Silye, Dvorschák, Gyepes, Valencsik, Tamási, Derekas, Huszák, Albert, Orosz, Pál. 2.félidő: Steer, Derekas, János, Valencsik, Silye, Csillag, Pintér, Gera, Albert, Pergel, Lakatos. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerzők: Kozma, ill. Albert, Gera

2017.07.09. 19:57

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu