BFC Beharangozó a mérkőzés elé: Polényi Gábor és Nikházi Márk szerint sem feltartott kézzel várjuk a DVTK-t!

Csapatunk holnap este 19:00-kor a DVTK együttesét fogadja a Merkantil Bank NB II 3.fordulójában.

A diósgyőriek hosszú évek után szerepelnek a másodosztályban, de jól kezdte a szezont Kondás Elemér legénysége, mivel Csákvárról elhozták a 3 pontot, majd legyőzték a Vasast, amely vélhetően a bajnoki cím és a feljutás szempontjából a riválisuk lesz.

Domján Attila vezetőedzőnk vezényletével játékosaink gőzerővel készültek a héten a mérkőzésre.

Csapatunk egyik motorja, ízig-vérig borsodi srác: Polényi Gábor Miskolcon született, de ma már Siófokon él feleségével és kisfiával. Polesz számára különösen érdekes lesz a találkozó:

Milyen érzés a DVTK ellen készülni?

„Nagyon jó érzés, tegnap már szószerint erről a meccsről álmodtam! Emlékeim szerint utoljára talán egy Liga Kupa mérkőzésen játszottam a diósgyőriek ellen, akkor még a Vasas színeiben. Nagyon várom már, hogy kifussunk a pályára és elkezdődjön a találkozó. Biztos fantasztikus hangulat lesz!”

Mit álmodtál?

„Hogy nyertünk!”

Teljesülhet ez az álom?

„Nagyon bizakodó vagyok! A keretük erős, de az NB II az a bajnokság, ahol mindenki meg tud verni mindenkit. Nem feltett kézzel várjuk őket, az biztos! Ha abból indulok ki, hogy a tavalyi nehezebb meccsekből itthon jól tudtunk kijönni, akkor ugyanerre számítok most is. Remélem megszorongatjuk a Diósgyőrt, és sikerül itthon tartani a 3 pontot!”

Számszerű eredményt mersz jósolni?

„Nem szeretnék előregondolkodni. Bárminek örülnék, ha jól jövünk ki a mérkőzésből, és számunkra pozitív a vége!”

Nikházi Márk tapasztalt játékos, akinek szintén van diósgyőri kötődése. Első évében, a 2013/2014-es szezonban 4 gólt szerzett az OTP Bank Liga NB I-ben: betalált a Honvéd ellen, az ő duplájával győzték le a Kaposvárt, és pontot mentett az MTK otthonában. Volt rá példa, hogy ellenfélként szerzett gólt, de a diósgyőriek így is a nevét skandálták, egyértelmű tehát, hogy számára is egy fontos meccs következik:

„A diósgyőri évekre mindig jó szívvel gondolok vissza, az a szeretet  és szenvedély, ami körülvett minket játékosokat, az örök élmény. Büszke vagyok arra, hogy a DVTK történelmének egyik legsikeresebb csapatában játszhattam.”

Milyen mérkőzésre számítassz?

„Holnap nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen egy feljutásra pályázó csapat ellen játszunk, így a körülményeket tekintve rajtuk lesz a nagyobb nyomás. Természetesen jó érzés lesz újra a Diósgyőr szurkolók előtt is játszani, de a BFC Siófok játékosa vagyok, ahol nagyon szeretik a focit, jól érzem magam, jó a közösség, és egy jó csapat formálódik. Természetesen győzelmet várok a csapattól, és mindent meg is fogunk tenni ezért, hogy itthon tartsuk a 3 pontot!”

Mi a tipped a végeredményre?

„Tippelni nem nagyon szeretek, de ha már muszáj valamit mondanom, akkor 2:0-ra nyerünk!”

2021.08.14. 17:41

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu