BFC Beharangozó Varga Attila vezetőedzőnk nyilatkozatával

Ma 17:00-kor a Budafoki MTE ellen lép pályára csapatunk a Merkantil Bank NB II 12.fordulójában. Az elmúlt hetet értékelte vezetőedzőnk, Varga Attila. 

Nagyon rövid idő állt rendelkezésedre a Szolnok elleni találkozó előtt, de ezúttal nagyon jól küzdött csapatunk a vereség ellenére. Hogy értékeled az ott látottakat?

„Az idő rövidsége miatt két dologra koncentráltam: a mentális bázis fejlesztésére és a szervezettségre, amiket szerettem volna az én általam felállított kritériumokhoz igazítani. Úgy gondolom ez sikerült, mert fegyelmezettek és szervezettek voltunk, de egyetlen egy dolog miatt nem hoztunk el pontot vagy pontokat. A sors igazságtalansága, hogy nem nyertük meg ezt a mérkőzést, mert nem elég idegenben kidolgozni 6 komoly helyzetet, ha abból egyet sem rúgunk be, és így adtunk a halottnak egy pofont. Remélem hamarosan ez változik és nem csak kidolgozzuk a helyzeteinket és odaérünk, hanem gólra is fogjuk őket váltani. Maga a csapat hozzáállásával és ahogy így reagáltak az újításokra, azzal maximálisan elégedett lehettem. Ez egy jó alap volt, de még többet kell dolgoznunk és sokkal hatékonyabban kell a támadójátékban szerepelnünk a következő hetekben.”

Milyen volt a hangulat a heti edzésmunka során?

„A hét második felében már azt tapasztaltam, hogy nagyon fegyelmezetten dolgoztak a srácok. Amit szerettünk volna, azt el is tudtuk végezni. A hangulattal nincs probléma, nem érzem rajtuk a feszültséget, és inkább azt látom a csapaton, hogy bennük van a bizonyítási vágy. Nagyon remélem, hogy ez nem fog görcsösséggel párosulni, és lazán, de nagyon koncentráltan begyűjtjük a 3 pontot.”

Záró kérdés pont ez lenne: mit vársz a Budafok elleni találkozótól?

„Én úgy gondolom, ez az a mérkőzés, ahol nincsenek favoritok, mert két hasonló képességű csapat találkozik egymással, és pici kis nüanszok fognak dönteni. Mindenképpen feladat lesz az, hogy végigkoncentráljuk a mérkőzést, és bármi is történik, ne veszítsük el a fonalat. Fontos lesz, hogy amiket a héten gyakoroltunk, azokat visszalássam a mérkőzésen. Remélem a helyzetkihasználáson tudunk annyit javítani, hogy egy-két gólt sikerül szereznünk a mai napon.” 

2017.10.08. 15:00

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu