BFC Bemutatjuk új vezetőedzőnket!

Ahogy arról már beszámoltunk hivatalos közleményünkben, a klub vezetőedzői posztját csütörtök óta Márton Gábor tölti be.

Az 52 éves szakember a PVSK-ban kezdett el futballozni. 13 éves korában a PMFC ifi csapatában stabil kerettag lett, és megnyerték Garami József irányítása mellett az országos bajnokságot. 1985-ben mutatkozott be a felnőtteknél. 1990-ben Magyar Kupa győztes lett a mecseki piros-feketékkel, és a finálé legjobb játékosának választották. A válogatottban is bemutatkozhatott Ausztria ellen, összesen 21 alkalommal futott ki a pályára címeres mezben, és Svédország ellen gólt is szerzett.

1990-ben szerződtette a KRC Genk, 42 mérkőzésen szerepelt a belga együttesben.

1992-től a Kispest Honvéd játékosa lett, és egy évvel később már bajnoki címet ünnepelhetett a fővárosiakkal, így gyakorlatilag hazánkban minden címet meg tudott nyerni.

Pályafutásában a francia AS Cannes következett, edzője Luis Fernandez volt, és UEFA Kupa indulást érő helyen végeztek a bajnokságban. Olyan francia híres játékosok voltak a csapattársai, mint Patrick Vieira és Johan Micoud.

Franciaország után Pécs és Izrael között váltott klubokat, játszott a Hapoel Kfar Saba, a Hapoel Petha Tikva, a Hapoel Tel-Aviv és a Hapoel Rishon LeZion csapataiban. 1999-ben izraeli kupagyőztes lett a Hapoel Tel-Aviv színeiben, míg a bajnokságban ezüstérmet szereztek a Hapoel Petah Tikvával.

2000-ben tért vissza visszatért Pécsre, és csapatkapitányként vette ki részét 2003-ban az NB I-be való feljutásból, és az aktuális osztályban az év játékosának választották.

Labdarúgó pályafutását az osztrák SV Güssing után Barcson fejezte be.

Edzői tevékenységét a PMFC-nél kezdte, majd Kozármislenyben dolgozott, ahol a klub a legnagyobb sikerét az ő irányítása alatt érte el: a 2011/2012-es szezonban 2.helyen végeztek az MTK mögött az NB II-ben. 2013 januárjától a PMFC-nél vezetőedző volt, sok fiatal saját nevelésű játékost beépített a csapatba, és 25 év legjobb eredményét érték el az első osztályban. 2014-ben a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője volt, de onnan ismét visszatért Pécsre 2015-ben 2018 nyaráig. A klub kizárása után a Baranya megyei 1.osztályban első helyezést értek el, majd az NB III-ban 2-szer ezüstérmesek lettek Márton Gábor irányítása alatt. A 2017/2018-as évben az NB II-be feljutó Tiszakécske mindössze 3 ponttal előzte meg a piros-feketéket.

Munkájához sok sikert kívánunk a BFC Siófoknál!

 

2019.03.22. 16:12

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu