BFC Bravúros győzelmet arattunk Szegeden!

Csapatunk vasárnap a SZEOL SC otthonában lépett pályára a Merkantil Bank NB II 17.fordulójában.

Goran Kopunovic vezetőedzőnk nem számíthatott a két sérült, Berde István és Futó Zsombor mellett Szalai Vilmosra sem, aki soproni kiállítása miatt eltiltását töltötte. Tajti visszakerült a kapuba, Petneházi pedig bravúros napot fogott ki. A csapat egységes volt, nagy küzdeni és győzni akarással futottak ki a játékosok a gyepre.

Minden sikernek komoly súlya van, hiszen sok fiatal alkotja a keretünket, és a szakmai stáb törekszik is az 1997-es és 1998-as születésű játékosok beépítésére, mindamellett, hogy meg kell felelni az MLSZ által hozott fiatalszabálynak is. A SZEOL elleni mérkőzésen közülük 4-en is pályára léptek: Szilágyi Zoltán, Czingráber Máté és Nagy Richárd a kezdőben kapott helyet, míg Kovács Dávid csereként lépett pályára, a kispadon pedig ott ült még Micsinai Miklós, Körmendy Kevin és Tamaskó Ádám.  

A találkozót végig uralta csapatunk.

A 16.percben Nagy Richárd végzett el gyorsan egy szabadrúgást a baloldalon, legurította Farkasnak, aki nagy lendülettel tört be a 16-oson belülre, jobb lábas lövése azonban az oldalhálót találta el.

A 21.percben egy szögletet követően Nagy Dániel lőtt ballal, de blokkolták a lövését, a labda azonban Gál elé került, aki ráfordult, az ő próbálkozásába is beleléptek a gólvonal előtt, így kimaradt a nagy helyzet.

A 23.percben Petneházi szabadrúgását tolta ki a felső sarokból szögletre Leindler.

A 34.percben góllá érett a fölényünk: egy jobb oldali kontra végén a középre tett labdára Nagy Richárd érkezett, de védője fellökte, amiért Oláh Gábor játékvezető büntetőt ítélt - Petneházi állt oda, és higgadtan lőtt a hálóba (0:1).

A 40.percben növeltük előnyünket! Egy gyors bedobást követően Petneházi emelt középre jobbról, az érkező Gréczi pedig futtából a hálóba lőtt (0:2).

A második játékrészt is remekül kezdtük: Elek passzolt a védők mögé egy labdát Petneházihoz a 46.percben, és higgadtan a hálóba lőtt, de les miatt érvénytelenítették a találatot.

Az 54.percben sem hiányzott sok az újabb gólunkhoz: Gál jól ugratta ki Gréczit a baloldalon, lövésébe belenyúlt Leindler, majd végül Nagy Richárd elöl felszabadítottak.

Egy perccel később sikerült megszerezni a harmadik gólt! Nagy Dániel csúsztatásával Nagy Richárd ment el lendületesen, átpasszolt a mellette érkező Petneházi felé, ami kicsit hosszúnak tűnt, de remek formában játszó középpályásunk becsúszva bekotorta a labdát a kapuba (0:3).

Nem kellett sokat várni az újabb Petneházi gólra! Az 59.percben Farkas jó ütemben lépett ki a védők között, balról átemelt a hosszúra, és Petneházi a hálóba fejelt (0:4). 

A 67.percben Elek remek bepasszára érkezett a csereként pályára lépő Kozma, aki elöl az utolsó pillanatban mentettek szögletre a hazai védők.

A 76.percben megszületett a végeredményt jelentő ötödik siófoki gól: Kozma tört be a 16-oson belülre, majd az alapvonalnál buktatta Gajág, amiért Oláh Gábor 11-est ítélt. Ezúttal is Petneházi állt oda, és a hálóba lőtt, ezzel megszerezve negyedik gólját (0:5).

A mérkőzés utolsó negyed órájában 10 emberrel játszottunk, miután Petneházi combja megsérült, és nem állt már vissza a játékba.

A 86.percben még Berki indult meg nagy lendülettel a szegedi kapu felé, de lövése mellésuhant.

Csapatunk megérdemelten hozta el a 3 pontot Szegedről tudatos, nagyszerű játékkal!

SZEOL SC – BFCSIÓFOK 0:5 (0:2)

Vezette: Oláh Gábor (Garai Péter, Bornemissza Norbert)

SZEOL SC: Leindler, Ikonomou, Vágó, Gajág, Grünvald, Rácz (Buzási 46'), Búrány, Péter, Forró (Puskás 46'), Schrammel (Lévai 56'), Maksimovic. Vezetőedző: Tóth Ákos

BFC Siófok: Tajti, Szilágyi, Mogyorósi, Czingráber, Farkas, Elek, Gál, Nagy D. (Kovács D. 74'), Petneházi, Gréczi (Kozma 56'), Nagy R. (Berki 69'). Vezetőedző: Goran Kopunovic

Gólszerző: Petneházi 4 (34',55',59',76'), Gréczi (40') 

Sárga lap: Péter (17'), Ikonomou (19'), Vágó (23'), Grünvald (38'), ill. Czingráber (9'), Farkas (35'), Szilágyi (90')

2016.11.21. 14:32

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu