BFC Budafoki győzelem született a második felkészülési mérkőzésen

Csapatunk lejátszotta második mérkőzését, a helyszín a büki edzőtábor volt, az ellenfél pedig a Budafoki MTE, ahol Vitelki Zoltán vette át az irányítást.

Varga Attila vezetőedzőnk betegség miatt nem számíthatott Tajti Norbertre, Opavszky Balázsra és György Nico-ra, Hidvégi Sándor pedig sérüléssel bajlódik. 

A kapuban bemutatkozott Molnár Péter, és két új próbázó lépett pályára a második játékrészben: a középpályán Tóth Martin, míg a támadó szekcióban Batizi-Pócsi Balázs.

Az első félidőt jól kezdtük: Lorentz lövését Póser tolta szögletre, majd Gál beemelt labdáját Elek szép ollózó mozdulattal lőtte el, de nem sokkal a kapufa mellett elment a játékszer. 

Röviddel később Vallejos passzával Elek tört be a 16-os jobb oldalán, de lövését védte Póser. 

A 21.percben Petneházi került lövőhelyzetbe, de bal lábas bombája fölément. 

A 28.percben megérdemelten megszereztük a vezetést: Gál felívelését Elek készítette le, Vallejos lőtte volna be középre ballal a labdát, de kézzel blokkolták, így a játékvezető büntetőt ítélt. Petneházi állt oda, és higgadtan lőtt a hálóba (1:0).

Félóra elteltével jött az első kaput eltaláló lövés budafoki oldalról: Csizmadia jó szögből elvégzett szabadrúgása elment a sorfal felett, de Molnár könnyedén védett.

A 33.percben egy érthetetlen szituáció után egyenlített a Budafok. Egy jobb oldali szögletet követően kavarodás alakult ki a kapu előtt, majd kezezés miatt büntetőt kapott ellenfelünk. Az asszisztens végül elismerte, hogy nem tudja melyik csapat melyik játékosa ért hozzá kézzel, ettől függetlenül jött a 11-es, amit Csizmadia lőtt a kapunkba (1:1). 

A második félidőt is mi kezdtük jobban: Elek volt erőszakos, megszerezte a budafoki 16-os előtt a labdát, betört a jobb oldalon, de lövése fölément.

A másik oldalon volt játékosunk, Micsinai indult lendületesen a kapunk felé, de ballal mellélőtt mintegy 18 méterről. 

Az 58.percben vezetéshez jutott a Budafok: egy jobb oldali kontra végén Vég passzolt vissza lövésre, Boros érkezett, és a felsőlécet érintő bombája a hálóba ment (1:2). 

A hajrában nem sok hiányzott az egyenlítéshez: Vallejos indult el a jobb oldalról befelé, balos lövése azonban szögletre pattant.

A végén egy szögletet követően Batizi-Pócsi fejesébe egyértelműen kézzel nyúltak bele, a büntető érthetetlen módon ezúttal elmaradt.

BFC Siófok - Budafoki MTE 1:2 (1:1) 

BFC Siófok: Molnár, Kiss B., Fehér, Lorentz, Nemes, Nagy D., Gál, Balogh B., Petneházi, Vallejos, Elek. Vezetőedző: Varga Attila

Budafoki MTE: Póser, Csizmadia, Lakatos, Filkor, Margitics, Szántó, Ihrig-Farkas, Pölöskei, Vankó, Puskás, Vargovics. Cserék: Balogh P., Vég, Kirják, Gubacsi, Vass, Khiesz, Veszelinov, Fekete, Kovács D., Boros, Micsinai. Vezetőedző: Vitelki Zoltán

Gólszerzők: Petneházi, ill. Csizmadia, Boros 

 

 

 

 

2018.07.04. 22:07

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu