BFC Csapatunk döntetlent játszott az NB I-es MTK ellen!

A válogatott szünet ellenére a BFC Siófoknál nem állt le a csapat az edzésekkel, olyannyira, hogy Goran Kopunovic alakulata a Lantos Mihály Sporttelepen az MTK Budapest vendégeként lépett pályára barátságos mérkőzésen. 

Szilágyi Zoltán és Kovács Dávid a korosztályos magyar válogatott összetartásán vett részt, míg Nagy János Kaposvárra igazolt, így ezúttal 3 fiatal is a keretünkkel tartott a Vasas Kubala Akadémiától: Borvető Áron, Erdélyi Zsolt és Rabatin Richárd - Borvető csereként játszott is a hajrában. 

Jól kezdtük a találkozót: előbb Groppioni Gál lövését hárította, majd a 16-os baloldalán Gréczi lépett ki, de ziccerét fogta az MTK kapusa. 

A fővárosi kék-fehérek első helyzete Torghelle előtt adódott: Katona húzta meg a baloldalt, majd középre passzolt, Torghelle azonban mellégurított. 

Röviddel később egy védők mögé beemelt labdára Hrepka mozdult remek ütemben, lövését azonban Filipánics bravúrral védte, a kipattanót összegyűjtötték a hazaiak, majd Szatmári I. mellébombázott. 

Egy lesgyanús szituációban Korozmán futott a labdáért a 16-os baloldalán, begurított, Torghelle lövését Szalai blokkolta, a játékszer Szatmári I. elé került, az ő lövésébe Farkas lépett bele, így elmaradt az MTK gól. 

Szatmári I. beadását követően Torghelle fejelt a kapunkra, de Filipánics hárított.

Az MTK Budapest újabb próbálkozása egy szerencsés találattal zárult: Szatmári I. ment a baloldalon, lövését védeni tudta Filipánics, a kipattanó azonban Torghelle mellkasáról a hálóba pattant (1:0). 

A félidő vége előtt nem sokkal sikerült góllal válaszolnunk! Gréczi passzát Petneházi vette át egy remek testcsellel, majd Groppioni mellett a 16-os vonaláról a hálóba lőtt (1:1).

A szünetben Goran Kopunovic vezetőedzőnk cserékre szánta el magát: Tamaskó, Gál, Farkas, Szalai és Nagy Dániel jött le, a helyükön Mogyorósi, Elek, Körmendy, Berde és Kozma folytatták. 

Az MTK Torghelle révén megszerezte a vezetést a második félidőben is: Futó passzára csapott le a hazaiak csatára, majd Filipánics mellett a hálóba emelt (2:1). 

Csapatunk a váratlan gól ellenére se esett szét, olyannyira, hogy másodszor is sikerült az egyenlítés! Berde volt erőszakos, és remek labdaszerzését követően Kozmát indította be, aki jó ütemben ugrott ki, és ballal kilőtte Groppioni mellett a hosszú sarkot (2:2). 

Az MTK Kanta jobbról visszagurított szabadrúgásából veszélyeztetett, Szatmári L. azonban fölélőtt. 

Torghelle előtt is adódott még lehetőség, a leshatáron kapott egy indítást, de a kimozduló Filipánics mellett az oldalhálóba emelt. 

A másik oldalon Gréczi lapos lövését védte Groppioni.

A 90.percben megszerezhette volna csapatunk a győztes gólt is: Kozma jobb oldali beadását követően Elek elé került a labda, bombaerős lövését azonban Groppioni lábbal védte, ami miatt a hazai hálóőr meg is sérült, majd Berke Balázs lefújta a találkozót.

Ezúton klubunk jobbulást kíván Federico Groppioninak!

MTK Budapest - BFC Siófok 2:2 (1:1)

MTK Budapest: Groppioni, Poór, Baki, Vukmir, Vadnai, Katona, Kanta, Szatmári I., Hrepka, Torghelle, Korozmán. Cserék: Erdei, Grgic, Nikac, Szatmári L., Nagy M., Fehér, Ramos. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

BFC Siófok: Filipánics, Tamaskó (Mogyorósi), Szalai (Berde), Czingráber, Farkas (Körmendy), Nagy D. (Kozma), Futó (Micsinai), Gál (Elek), Gréczi (Borvető), Petneházi (Pendl), Berki (Nagy R.). Vezetőedző Goran Kopunovic  

Gólszerzők: Torghelle 2, ill. Petneházi, Kozma

2016.10.14. 14:06

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu