BFC Döntetlen a bajnoki rajt előtt egy jó ellenféllel szemben!

Csapatunk lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a bajnoki rajt előtt a szlovéniai SNK Bakovci pályáján, ellenfelünk a szaúd-arábiai első osztályú Al Hazem volt. A klub 1957-ben alakult, 1 alkalommal sikerült megnyerniük a bajnoki címet az élvonalban.

Az arab csapatban több olyan külföldi játékos volt, akik hazájuk válogatottjában is szerepeltek már: Tandia (Mali), Driss (Marokkó) és Malik (Algéria).

Csapatunkban pályára lépett Jagodics Bence, sorsáról a napokban születhet döntés.

A mérkőzésen villámrajtot vett ellenfelünk: Galab jobb oldali beadására a hosszú oldalon jól érkezett Driss, és a hálóba lőtt az 5.percben (1:0).

A 9.percben Szakály készített le egy labdát a jobb oldalon, amit Bencze ívelt be, Horváth P. föléfejelt.

A 14.percben Zamostny próbálkozott bombaerős átlövéssel, amit Dawood oldalra bokszolt.

A 15.percben sikerült egyenlíteni: Szakály baloldali szögletét a remek ütemben érkező Lorentz csúsztatta a felső sarokba (1:1)

A 23.percben Bencze ballábas lövése az egyik védőn megpattanva ment kapura, de Dawood lehúzta a játékszert.

A 26.percben Galab ment el a jobb oldalon, laposan középre gurított, de Khaled elpörgette a labdát a hosszú kapufa mellett.

A 27.percben szép siófoki támadás következett: Szakály passzolta ki végül balra, Jánvári betette középre, Zamostny pedig újabb remek lövést eresztett el, de Dawood óriási bravúrral szögletre tornászta a felsőléc alá tartó labdát.

A 28.percben Szakály szögletét Lorentz csúsztatta meg, a hosszún többen is érkeztek, de kivágták az alapvonalon túlra a játékszert az arab védők.

Röviddel később Tajthy is átlövéssel próbálkozott, de az egyik hátvédről fölépattant.

A szünetben Gál István vezetőedzőnk hármat cserélt: Jánvári, Bencze és Horváth A. jött le, Csibra, Balogh B. és Magasföldi állt be.

A második játékrészt agresszívan, pörgős ritmusban kezdte az Al Hazem.

Az első komolyabb helyzet mégis előttünk adódott: Balogh B. a 16-os baloldaláról jól gurított középre, Szakállyal szemben szabálytalankodtak, amiért büntető járt volna, de a labda továbbment és Zamostny elé került, lövése azonban fölément.

A 61.percben Benke lábbal hárított egy jobbról leadott lövést.

A 69.percben 11-est ítélt a játékvezető, miután lerántást látott egy kavarodás során: a brazil Alemao állt oda elvégezni a büntetőt, de Benke bravúrral védeni tudott!

A 71.percben Csibra vállalkozott lövésre, de a játékszer az alapvonalon hagyta el a játékteret.

A 82.percben jó szögből végezhetett el szabadrúgást az Al Hazem, Benke azonban védeni tudott, majd a kipattanót fölébombázták a szaúdiak.

A 83.percben újabb cserék következtek csapatunkban: Horváth P. helyett György, Csilus helyett Izing lépett pályára.   

A 88.percre még maradt egy szaúdi szabadrúgás, de a remekül védő Benke a felsőlécre tolta a labdát, és sikerült felszabadítani.

A bajnoki rajt előtti főpróba döntetlennel ért véget, egy jó iramú, küzdelmes mérkőzésen, amelyet az összkép és a helyzetek alapján meg is nyerhettünk volna.

Al Hazem – BFC Siófok 1:1 (1:1)

Al Hazem: Dawood, Masoud, Saif, Omar, Naif, Faris, Muralha, Driss, Tandia, Galab, Khaled. Cserék: Malik, Hamed, Alemao, Al-Shamrani, Nashi, Aziz, Dris Hassan. Vezetőedző: Daniel Isaila

BFC Siófok: Benke, Jagodics, Csilus (Izing), Lorentz, Jánvári (Csibra), Horváth A. (Magasföldi), Zamostny, Tajthy, Szakály, Horváth P. (György), Bencze (Balogh B.). Vezetőedző: Gál István

Gólszerzők: Driss, ill. Lorentz

2019.07.29. 11:09

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu