BFC Elek Bence gólja döntetlent ért Újpesten!

Csapatunk a válogatott szünet ellenére sem pihent, a heti edzésmunka mellett szombaton barátságos mérkőzést játszottunk az NB I-es Újpest FC otthonában. 

A sikeres keresztszalag-műtéten átesett Futó Zsombor mellett ezúttal pihent Farkas Norbert, Tamaskó Ádám és Nagy Richárd is. 

A hazaiak egy lesgóllal indították a találkozót, és agresszív, gyors letámadás jellemezte a játékukat. 

Az első komoly helyzet is az Újpest előtt adódott: Balázs ment el a jobb oldalon, bepasszolt labdájára Lázok érkezett a rövidre, de nem találta el jól a játékszert, így Szalai blokkolni tudott. 

A másik oldalon Pendl labdaszerzését követően alakult ki lehetőség: Kozma ugratta ki a leshatáron Nagy Dánielt a jobb oldalon, aki jól tette középre a labdát, de Heris az érkezők elöl az utolsó pillanatban kivágta azt. 

Nagy Dániel remek passzából röviddel később Kozma léphetett ki a védők között, de jól mozdult ki a kapujából Kovács, és mielőtt eltolhatta volna mellette Kozma a játékszert, sikerült lábbal oldalra tisztáznia. 

Újabb jobb oldali akciónk is veszélyes volt: Nagy Dániel kapott labdát a 16-os jobb sarkán, egy kényszerítőt követően a visszagurítást Gál lőhette el, de a játékszer fölésuhant. 

A legnagyobb helyzetünk Berki előtt adódott: balról egy beemelt labdát szabadon vehetett át, azonban egy furcs mozdulattal melléemelt. 

A második félidőre felélénkültek a fővárosi lila-fehérek, az első félidei kisebb helyzetek után már gól következett: az újpesti térfélről Diarrát ugratták ki a baloldalon, aki nagy lendülettel ment el, és Filipánics mellett higgadtan a hosszú sarokba lőtt (1:0). 

Röviddel később Balogh jobb oldali beadása Perovicot találta üresen, de a nagy helyzetben melléfejelt. 

Sikerült viszont az egyenlítés! Berde ívelt át a jobb oldalra egy remek labdát Nagy Dánielhez, beadását Gréczi tolta tovább, majd Elek lőtt a hálóba (1:1). 

Az Újpest egy labdaszerzést követően ismét megszerezhette volna a vezetést: Perovic vihette egy az egyben Filipánicsra a labdát, kapusunk azonban bravúrosan védett lábbal! 

Egy helyzet még előttünk is adódott: egy hazai ívelést Nagy Dániel fülelt le szemben a kapuval, lövése azonban fölément.

Csapatunk derekasan küzdött az NB I-es lila-fehérek ellen, és összességében megérdemelt döntetlennel zártunk a Megyeri úton. 

Újpest FC - BFC Siófok 1:1 (0:0) 

Újpest FC: Kovács, Nagy G. (Szűcs), Heris (Knap), Pávkovics, Mohl, Balázs (Diarra), Windecker (Virág), Diallo (Németh), Andric, Balogh (Gere), Lázok (Perovic). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic 

BFC Siófok: Filipánics, Szilágyi, Szalai, Berde, Czingráber, Nagy D., Gál (Elek), Petneházi, Pendl, Kozma (Kovács D.), Berki (Gréczi). Vezetőedző: Goran Kopunovic

Gólszerzők: Diarra, ill. Elek

2016.10.14. 14:58

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu