BFC Félresikerült végjáték, büntetővel vitt el pontot a Szeged 2011

Csapatunk vasárnap a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttesét fogadta a Merkantil Bank NB II 26.fordulójában.

A mérkőzést Kiara emlékének adózva egy perces néma gyászszünet előzte meg, és ahogy Dorogon, ezúttal is fekete karszalagban játszottunk.

Az első lehetőség az 5.percben a vendégek előtt adódott: Germán kapott egy labdát, majd az átvétel után lapos lőtt mellé.  

A 7.percben a vendégek kapuja előtt adódott zavar: egy labdára kimozdult a kapujából Szántai, nem értették meg egymást a visszazáró védővel, Tóth is tétovázott, így végül Nagy Dániel került helyzetbe, de lövését Szántai hárítani tudta.

A kapu nem szabadult fel, mert visszaszereztük a labdát: Petneházi játszott össze Czvitkoviccsal a baloldalon, majd Petneházi átívelt a hosszúra, ahol Nagy Dániel érkezett és a hálóba fejelt (1:0).

Újabb 1 perccel később Petneházi ívelt keresztbe egy remek labdát, Nagy Dániel elment a jobb oldalon, középre tette a játékszert, de az érkező Elek elöl az utolsó pillanatban Tóth szögletre mentett.

A 20.percben kényszerű cserét hajtott végre Klausz László: a vendégek védője Tóth Gábor súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett egy szerelési kísérlete során, klubunk ezúton jobbulást kíván neki, a helyén Jagodics folytatta.

A 30.percben Tamaskó csúszott el a térfelünkön, amiből Zabari indulhatott a kapunkra, de Tamaskó javította hibáját, és a 16-oson belül elpöckölte Zabaritól a labdát.

A 32.percben a 16-osunk előterében egy eladott labdával Zabarit játszották meg a vendégek, de lövése nem sokkal mellément.

A 39.percben Czvitkovics lemásolta a Nyíregyháza elleni emlékezetes lövését, a vendég 16-os sarkáról tekerte rá a labdát a kapura, de ezúttal nem felsőléc lett, hanem fölément.

A hosszabbításban egy szépen kijátszott támadás végén Czvitkovics vállalkozott lövésre, de Szántai védte azt.

Az 56.percben Coroian helyére Geiger állt be a vendégeknél, aki azonban nem sok időt töltött a pályán: a 63.percben egy csúnya szabálytalanságot követően a játékvezető hozzáértését is kritizálta, így Bogár Gergő piros lapot mutatott fel.

Úgy tűnt, sikerül átvenni az irányítást a 10 emberrel játszó Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen, és eldönthetjük a 3 pont sorsát.

A 70.percben Nagy Dániel tört be a 16-os jobb oldalán, több érkező is volt középen, beadása azonban Germánról szögletre pörgött. A sarokrúgásra jól érkezett Farkas, de föléfejelt.

A 73.percben ismét Nagy Dániel lépett ki egy remek labdával, Szántai kimozdult a kapujából, Nagy bepasszolta középre, de ezt is kivágták szögletre a vendégek.

A kiállítást követő kezdeti rohamok után magára talált a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Egy kontra végén a 78.percben Mogyorósi faultolta Horváthot a 16-osunk sarkánál, amiért megkapta második sárga lapját, és egyúttal a pirosat is. A szabadrúgást Mészáros végezte el, de lövése a kapufán csattant.

A 86.percben jött a hidegzuhany: Czingráber akasztotta Baloghot a 16-oson belül, amiért Bogár Gergő büntetőt ítélt: Germán állt oda, és magabiztosan lőtt a kapunkba (1:1).

A végén még alaposan ránk ijesztett Zabari, nem sok hiányzott, hogy a megnyertnek tűnő meccsből elvesztett legyen: Szalait szerelte a fiatal játékos, majd ziccerben vihette rá Tajtira, de kapusunk bravúrral védett.

A végeredmény így maradt az 1:1.

BFC Siófok – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1:1 (1:0)

Vezette: Bogár Gergő (Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő)

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó (Szalai 46’), Mogyorósi, Czingráber, Farkas, Gál, Lázár, Nagy D., Petneházi, Czvitkovics (Berde 80’), Elek (Kovács D. 46’). Vezetőedző: Disztl László

Szeged 2011-Grosics Akadémia: Szántai, Achim, Farkas M., Tóth G. (Jagodics 20’), Mészáros, Coroian (Geiger 56’), Horváth A., Zádori (Balogh 44’), Király, Zabari, Germán. Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Nagy D. (8’), ill. Germán (86’)

Sárga lap: Achim (58’), Király (90’), Germán (92’)

 

Kiállítva: Mogyorósi (78’), ill. Geiger (63’)

2017.03.20. 09:34

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu