BFC Fontos győzelem a Mosonmagyaróvár otthonában!

Csapatunk vasárnap a Credobus Mosonmagyaróvár ellen lépett pályára a Merkantil Bank NB II 22.fordulójában. 

A Disztl László vezette szakmai stáb már számíthatott ezen a találkozón az eltiltását letöltő Petneházi Márkra és Farkas Norbertre is. 

Fiatal játékosunk Szilágyi Zoltán sokáig nem lesz bevethető: téves röntgen után kiderült, hogy eltörött a szárkapocscsontja, klubunk ezúton is jobbulást és mielőbbi gyógyulást kíván Zolinak!

Agilisan kezdte a mérkőzést a hazai csapat, egyértelműen érződött a szándékuk: gyorsan megszerezni a vezetést. 

Az 5.percben egy jobb oldali támadást követően átforgatta a baloldalra a labdát a Mosonmagyaróvár, Czár lőhetett tisztán, de a kapufán csattant a játékszer. 

A 7.percben Elek kiosztott egy kötényt, majd lendületesen elindult a hazai kapu felé, áthámozta magát két emberen is, de amikor lőhetett volna, sikerült elrúgnia a labdát a hazai védőknek. 

A 11.percben Czár ívelt középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, veszélyesen tekeredett a labda, több érkező is volt, de Tajti oldalra bokszolta a játékszert. 

A 23.percben Nagy Dániel ment el a jobb oldalon, a cselei közben odapiszkált egy hazai védő, de pont Elek elé pattant a labda, aki visszagurított lövésre, a játékszer azonban az érkező Czvitkovics mögé jött, így felszabadított a Mosonmagyaróvár. 

1 perccel később Elek szánta el magát lövésre, de az mellésuhant. 

Újabb 1 perc telt el, és Farkas ment el a baloldalon, levitte az alapvonalig, ott azonban buktatták, amiért Radványi Ádám játékvezető büntetőt ítélt. Petneházi állt oda, és higgadtan értékesítette a 11-est (0:1). 

A 28.percben ismét egy veszélyes Czár szabadrúgás következett, amit Elek fejelt ki, de Darázs kapásból elvállalta a lövést, ami elsuhant a lábak között, Tajti azonban védeni tudott. 

A 40.percben a hazaiak gólfelelőse, Laki cselezte be magát jobbról középre, mintegy 17 méterről lőtt ballal, de Tajti ezt is hárította. 

Az 52.percben növelni tudtuk előnyünket: Eleket fogta le hátulról a védője, de Radványi Ádám játékvezető előnyszabályt alkalmazott, így támadónk nagyszerű labdával ugratta ki a jobb oldalon Nagy Dánielt, aki rávezette Tarczyra, majd a hálóba vágta a labdát (0:2). 

Az 55.percben visszajött a meccsbe a Mosonmagyaróvár: Czár ívelt középre egy szabadrúgást, amit Lázár fejelt a kapunkba (1:2).

Az 57.percben újfent Czár végezhetett el szabadrúgást jó szögből, de nem sokkal eltekerte a felső rövid sarok felett. 

Az 59.percben szép kontrát vezettünk: Czvitkovics bepasszolta a labdát Nagy Dánielnek üres területbe, Nagy elment ezúttal a baloldalon, jól adott középre, ahol Elek érkezett, de két védő csúszott oda, és elkotorták a játékszert.

A 66.percben Nagy Dániel húzta meg a jobb oldalon, visszagurított Elekhez, aki továbbtette Lázárnak, középpályásunk ballábas lövése azonban mellément.

A hazaiak az egyenlítés reményében sorra vezették támadásaikat, de többnyire sikerült megszűrni a középpályán őket, és védelmünk jól állta a sarat.

Az utolsó percek bőven tartogattak izgalmat.

A 89.percben az előrehúzódó Tamaskó kényszerítőzött jól, az alapvonalról betette Gréczinek, aki ráhúzta a labdát a hazaiak kapujára, de az fölément.

A játékvezető 3 percet hosszabbított, és beszorultunk a kapunk elé, ami miatt több helyzet is adódott az egyenlítésre a mosonmagyaróváriak előtt: Tajti egy fejest hárított, Czingráber a gólvonalról mentett, majd az utolsó pillanatokban egy lövés centikkel pattogott el a kapunk mellett. A végeredmény maradt az 1:2, csapatunk fontos győzelmet aratott nagyot küzdve tudatos, jó játékkal, így összességében megérdemelten hoztuk el a 3 pontot.

Credobus Mosonmagyaróvár – BFC Siófok 1:2 (0:1)

Vezette: Radványi Ádám (Kulman Tamás, Király Zsolt) 

Credobus Mosonmagyaróvár: Tarczy, Bohner, Deák (Kószás 65'), Koszó, Galambos (Jasarevic 63'), Lázár P., Darázs, Czár, Schmatovich, Fekete (Katona 52'), Laki. Vezetőedző: Király József

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó, Mogyorósi, Czingráber, Farkas, Nagy D., Gál, Lázár, Czvitkovics (Gréczi 69'), Petneházi (Berde 85'), Elek (Berki 93'). Vezetőedző: Disztl László 

Gólszerző: Lázár P. (55'), ill. Petneházi (27'), Nagy D. (52')., 

Sárga lap: Zsirai (57'), Schmatovich (75'), ill. Nagy D. (61')

 

 

2017.02.27. 10:24

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu