BFC Gál Mátyás gólja döntetlent ért Sopronban

Csapatunk a Swietelsky-Soproni VSE otthonában lépett pályára a Merkantil Bank NB II 15.fordulójában. 

Goran Kopunovic vezetőedzőnknek nehéz dolga volt: a kispadon csak fiatalok foglaltak helyet, mivel Futó Zsombor mellett sérült volt Berde István és Kozma Richárd, míg Petneházi Márk és Czingráber Máté 5 sárga lap miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, és sikerült villámrajtot vennünk. A 11.percben Nagy Richárd harcolt ki szabadrúgást a jobb oldalon. A sértett állt oda elvégezni, jól ívelt középre, és az érkező Gál jobb lábbal a hálóba lőtt (0:1). 

A gólt követően a hazaiak még nagyobb sebességre kapcsoltak. Kapacina szöglete veszélyesen tekeredett kapu felé, Filipánics bravúrral hárított. 

Gyürki több alkalommal is elfutott a baloldalon Eszlátyival, ennek az eredménye lett a 26.perc eseménye: egy szögletet követően nem sikerült felszabadítani, az oldalra kifejelt labdát Gyürki csavarta vissza, amibe Kovács belecsúsztatott, és a játékszer a hálóban kötött ki (1:1). 

A 31.percben Batizi-Pócsi szerezhette volna meg a vezetést a Sopronnak: egy rossz bedobásunkat követően jól ugratták center pozícióban, Filipánics kimozdult a kapujából és bravúrral védte lábbal szögletre a ziccert. 

A 33.percben Elek szabálytalankodott és ígéretes helyről, szemben a kapuval végezhetett el szabadrúgást a Sopron, Gyürki azonban fölélőtt. 

A játékrész hátralévő részében már nem forogtak komolyabb veszélyben a kapuk, a mezőnyküzdelem dominált. 

A szünet utáni percek ismét csapatunké voltak: a 48.percben Nagy Richárd kiugratásával Nagy Dániel tört be a 16-os jobb oldalán Heinrich azonban el tudta tolni lábbal a labdát. 

Az 50.percben jól szállt középre egy jobb oldali szögletünk, Berki fejese azonban mellészállt. 

Az 53.percben szép jelenet játszódott le: Nagy Richárd távoli bombája szitálva suhant a kapu felé, Heinrichnek nyújtózkodnia kellett, hogy ne csapódjon a léc alá, és végül szögletre tudta tolni a labdát. 

Az 55.percben kontrázott a Sopron: Gyürki beívelését a hosszúról Eszlátyi tette vissza középre, Batizi-Pócsi ollózó mozdulattal próbálta bevenni a kapunkat, de fölélőtt. 

A 63.percben Kapacina végezhetett el mintegy 17 méterről szabadrúgást, lövése azonban fölésuhant. 

A 76.percben Popin csak centiket tévesztett: egy balról beívelt labdába belecsúsztatott, de a labda mellépattogott. 

A 84.percben Berki lövése ment fölé. 

Az utolsó pillanatokra is maradtak izgalmak: Szalait második sárga lappal kiállította a játékvezető, igaz Popin kezdeményezte a vitás esetet, ő ellenben csak sárga lapot kapott, majd Pendl szöglete szállt középre a túloldalon, Berki fejelt kapura, azonban a gólvonalon mentettek a hazaiak - amit sokan bent láttunk, vitatható eset volt!

A végeredmény így maradt az 1:1-es döntetlen.

Swietelsky-Soproni VSE – BFC Siófok 1:1 (1:1)

Vezette: Bogár Gergő (Viszokai László, Mohos Milán)

Swietelsky-Soproni VSE: Heinrich, Tóth D., Sifter, Kovács G., Szabó L., Nagy P., Zimomrja (Szellák 75'), Kapacina (Deme 66'), Eszlátyi, Gyürki (Popin 56'), Batizi-Pócsi. Szakmai igazgató: Supka Attila

BFC Siófok: Filipánics, Szilágyi Mogyorósi, Szalai, Farkas, Berki, Gál, Elek, Nagy D., Gréczi, Nagy R. (Pendl 84') Vezetőedző: Goran Kopunovic 

Gólszerző: Kovács G. (26'), ill. Gál (11')

Sárga lap: Popin (89'), ill. Elek (33'), Farkas (63')

Kiállítva: Szalai (89')

2016.11.02. 09:17

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu