BFC Gólerős játékosunk rehabilitációja remek úton halad!

Márciusban a Békéscsaba elleni NB II-es bajnoki mérkőzésen Elek Bence térdsérülést szenvedett, röviddel később a 31.percben le is kellett cserélni. Az orvosi diagnózis igazolta, hogy nagy a baj, támadónk keresztszalag szakadást szenvedett. A műtét jól sikerült, és játékosunk elkezdte a rehabilitációját.

Hétfőn elkezdődött a felkészülés, és ahogy az mindig lenni szokott, Bence érkezett a legkorábban a stadionba – vele beszélgettünk az első edzés előtt.

„Nagyon nagy öröm volt elsőként belépni az új öltözőbe. A játékostársaim számára is minden bizonnyal jó érzés lesz egy megújult helyen készülni a tréningekre. Öröm látni, hogy a klub évről évre fejlődik!”

Ami az új öltözőnél is fontosabb, hogy ma már a csapattal tudsz edzeni!

„Három hónap telt el a műtétem óta, azóta egyedül készültem. Szerencsére volt egy nagy segítségem, nyugodt szívvel mondhatom, hogy az ország egyik legjobb gyógytornásza, Buzási Bea. Nagyon jó érzés újra a csapattársaimmal egy öltözőben lenni és a pályán folytatni a munkát! Jó volt mindenkit látni!  Ahogy tudtam, nyilván követtem a csapat mérkőzéseit, amikor már mozoghattam és tudtam, ki is mentem a meccsekre. Nagyon örülök, hogy végre újra együtt lehetek a csapattal!”

Hogy fogadtak a csapattársak?

„Remélem, hogy nagy örömmel, de ezt inkább tőlük kellene megkérdezni! Mondták, hogy rossz volt a hangulat, amíg nem voltam itt… Hiszek nekik!” – viccelődött Bence nagy nevetés mellett.

Milyen állapotban vagy, és mik azok a feladatok, amik már elvégezhetőek?

„A bemelegítést már el tudom végezni, erősítő gyakorlatokat csinálok lábra és felső testre. 3 hónap után végre ismét labdába érhettem, a labdás koordinációba már nyugodt szívvel tudtam beszállni. Hála Istennek a lábam nagyon jó állapotban van, és fájdalommentesen tudtam a gyakorlatokat végigcsinálni. Olyanokat, ahol testi kontakt van, még nem tudom, de ha így haladunk, hamarosan annak is eljöhet az ideje.”

Mikorra tervezed a visszatérést mérkőzésen?

„Nem szeretném elkiabálni, de tényleg nagyon jó állapotban van a lábam. A rehabilitációm a várakozásokhoz képest is előrehaladottabb. A műtéttől számítva szeptember lesz a 6.hónap. Az orvosok és a gyógytornász 6-8 hónapot jósolt előzetesen, de ha ilyen tempóban haladunk, én nagyon bízom benne, hogy már szeptemberben pályára tudok lépni.”

Gondolom várod már, hogy a hangosbemondóban elhangozzon: Gólszerző a 10-ez mezben játszó Elek Bence! Lehetőleg minél többször!

„Minden idénykezdetkor egy csatárnak vannak célkitűzései, tervei, hogy számszerűsítve hány gólt szeretne szerezni. Most ezen egyáltalán nem gondolkodom, az számomra az elsődleges, hogy minél előbb egészségesen vissza tudjak térni a pályára. Az őszi szezon során decemberig szeretném visszanyerni a formámat, és talán januárban már tudunk arról is beszélni, hogy hány gólt várok el magamtól. Biztos vagyok benne, hogy úgy fogom elkezdeni a tavaszi idényt, hogy nem fogok a bajnokságban gól nélkül állni!”

Mielőbbi teljes felépülést kívánunk Bencének, és sok gólt a 2019/2020-as bajnokság során!

2019.06.27. 15:32

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu