BFC György Tamás tulajdonos - Közös a felelősség!

A közelmúlt gyenge szereplése miatt a játékosok, és a klubvezetés szeretné valamelyest kárpótolni a szurkolókat, akik a soron következő Nyíregyháza elleni mérkőzéstől, egészen addig amíg nem sikerül felzárkózni a tabella első felébe, ingyen látogathatják a BFC Siófok hazai találkozóit. A Hungast tulajdonosával, György Tamással a cégcsoportjához tartozó futballklub jelenéről és jövőjéről Enyedi Csaba a Hungast kommunikációs igazgatója beszélgetett.

ECS: -Szeptember 4-én klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott korábbi vezetőedzőjével, Varga Attilával az elmúlt időszak sikertelensége miatt. Időben történt a váltás?

GYT: -Ezt majd az idő eldönti. Nyilván egy csapatnál ha nem megy a szekér, a leggyakoribb esetben az edzőt veszik elő. Rendszerint menesztik, holott a képlet a legritkább esetben ennyire egyszerű csak.

ECS: -Mire gondol?

GYT: -Mindenekelőtt arra, hogy lényegesen összetettebb dolog egy csapat szereplése annál, mintsem hogy minden az edzőn múljon. A felelősség sok mindenki mást is terhel. Vitathatatlan, hogy már a szezon elején hullámvölgybe került a csapat, amiért a menesztett vezetőedzőn túl a játékosok, és a klubvezetés is felelős. Ilyen kudarcsorozat esetében egy emberként kell felelősséget vállalnia mindenkinek. Egy klubnak amolyan szervezetként kell működnie, amiben minden szervnek megvan a maga szerepe. Méghozzá kulcsfontosságú szerepe. Egyik-másik szerv gyengélkedése máris meglátszik a test teljesítményén, hát még ha több nem működik megfelelően. Úgy gondolom tehát, hogy az edző mellett legalább ekkora a felelőssége a játékosoknak is, akik hétvégente kifutnak a gyepre. Ide kell sorolnunk a klub több más alkalmazottját is. Még jómagamat is.

ECS: -Pardon?

GYT: -Jól hallotta, engem is. Tulajdonosként bár a napi, operatív ügyekben nem veszek részt -hiszen erre alkalmazok szakembereket, akiket azzal bízok meg, hogy legjobb tudásuk szerint lássák el a feladatukat-, nem csak az anyagi forrásaimmal vagyok jelen a BFC életében, hanem stratégiai ügyekben is rendszeresen egyeztetek a kollégáimmal. Így egy-egy döntés hátterében természetesen az én véleményem, az én meglátásaim is ott vannak.

ECS: -Mekkora a baj?

GYT: -Nézze, a számok sosem hazudnak. A közelmúltbéli eredmények magukért beszélnek, együttesünk hét forduló után a 18. helyen áll a húsz csapatos NB II-ben, és már most jelentős, tizenegy pontos hátrányt szedett össze az éllovas Soroksárral szemben.

ECS: -Merre tovább?

GYT: -A siker felé vezető úton. Ez is több összetevős jövőkép, hiszen a sikert is többféleképpen lehet mérni. Szakmailag, erkölcsileg, anyagilag és érzelmileg egyaránt. Talán nem árulok el vele nagy titkot, ha elmondom: engem itt nem az anyagi siker motivál, hiszen folyamatosan áldozok a klubra már évek óta. Nálam az érzelmi és az erkölcsi szál az erősebb, és hiszem, hogy ha sikerül végre egy olyan csapatot a pályán látnunk, aki kiteszi a lelkét az első perctől az utolsóig, akkor növekedni fog a szimpatizánsok száma is.

ECS: -A nem jól sikerült rajt ellenére szerencsére még mindig vannak szurkolók, akik kijárnak a meccsekre. Üzenne-e nekik valamit?

GYT: -Mindenekelőtt azt, hogy a klub minden tagja nevében köszönöm nekik, hogy kitartanak a BFC mellett. Nagyon fontosak nekünk, így ezekben a nehéz időkben Rájuk is gondolunk. Ők sokunkkal ellentétben biztosan nem felelősei, csupán elszenvedői a csapat rossz teljesítményének. Szeretnénk enyhíteni az Ő csalódottságukat is azzal, hogy vendégül látjuk Őket a következő mérkőzéseken a stadionban azáltal, hogy a belépőjegyeik árát a játékosok állját mindaddig, amíg nem kerülünk a tabellán az első tízbe. Tehát némi malíciával azt is mondhatom, a szurkolók minél többen jönnek a következő alkalmakkor, a labdarúgóinkat annál nagyobb áldozathozatallal is tudják motiválni a jobb, meggyőzőbb, eredményesebb teljesítményre. A csapat akkor tud egy ilyen gödörből minél hamarabb kimászni, ha minden lehetséges támogatást és ösztönzést megkap. A szurkolóink jelenléte pedig hatalmas erőt adhat. Közös érdekünk, hogy minél többen legyünk a lelátokon a mérkőzéseken.

ECS: -Ez még jól is elsülhet, bizonyára sokan látogatnak ki már a következő hazai meccsre is!

GYT: -És nem csak Siófokiak. Talán nincs is olyan magyar ember, akinek a Siófok név hallatán ne ugrana be egy kellemes emlék, egy vidám történet. Kiscsapat a mienk, de ami külföldön oly’ gyakori, hogy a drukkereknek van egy második számú kedvenc csapatuk is, talán itthon is meghonosítható. A BFC Siófok is lehet ilyen klub. A sok szurkoló pedig rengeteget segíthet abban, hogy a BFC Siófok labdarúgó csapata mielőbb az őt megillető helyre kerülhessen.

2018.09.07. 15:50

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu