BFC Győzelem a főpróbán!

Csapatunk szombaton Pálhalmán lejátszotta az utolsó felkészülési mérkőzését a bajnoki rajt előtt: a főpróbán a Dunaújváros-PASE volt az ellenfelünk. Az időjárás nem volt túl kegyes, végig esett az eső.

A kapuban ezúttal már a kézsérüléséből felépülő Balajcza Szabolcs állt. Pályára lépett több próbajátékos: a rutinos Kovács Gábor Paksról, Kiss Balázs a Vasas Kubala Akadémiáról, Gere Zoltán Újpestről és Szekszárdi Tamás Kozármislenyből csatlakozott a kerethez, hogy meggyőzzék a szakmai stábot.

A 13.percben jegyezhettük az első próbálkozást dunaújvárosi részről: egy szabálytalanságot követően Bailo végezhetett el szabadrúgást szemben a kapuval, de a távoli lövés nem jelentett komoly veszélyt, jócskán mellément.

A 15.percben Kovács Dávid ment el Petneházi passzával a baloldalon, keresztbe gurított az ötösön, de lemaradtak az érkezők a labdáról.

A 17.percben Bailo emelt be egy labdát a védők mögé ígéretes helyzetbe hozva Erdőst, de Szilágyi jól zárt oda, így a dunaújvárosi játékos már csak az alapvonalon túlról kanalazta vissza Szepessy elé. Balajczának már nem kellett rámozdulnia a lövésre, a léc alá vágott gól érvénytelen volt.  

A 18.percben Nagy D. ment el a jobb oldalon, de begurítását szögletre mentették Elek elöl a hazai védők.

Egy perccel később kontrázott Dunaújváros a baloldalon, Sándor volt erőszakos, és némi kézimunka után elvette a labdát, laposan középre lőtt, de Balajcza kivetődve hárított az érkezők elöl.

A 21.percben egy felívelt szabadrúgásba Csendes csúsztatott bele, de Balajcza védett.

A 23.percben Nagy D. lépett ki remek ütemben a jobb oldalon, de buktatták a 16-os vonalánál. A szabadrúgást Petneházi tekerte élesen a kapu elé, és Elek bemellezte a hálóba a labdát (0:1).

A 32.percben Gál készített le egy labdát Farkasnak a baloldalon, jól emelt középre, a tisztázás Erőss elöl rövidre sikerült, így a lepattanót Kovács D. lőtte el kapásból, de fölément.

A 35.percben Dorogi végezhetett el jó helyről szabadrúgást, de a középre emelt labdáját könnyedén húzta le Balajcza.

A 44.percben Nagy D. ugrott ki a jobb oldalon, középre emelt, Elek megpróbált belebökni előrevetődve, de nem sokkal lemaradt a játékszerről.

A szünetben egyet cserélt Disztl László vezetőedzőnk, Erőss helyett Szekszárdi folytatta.

Az 57.percben volt az első komoly védenivalója Balajczának: egy jobb oldali támadás végén a középre passzolt labdára Bailo jött, és szemben a kapuval laposan ellőtte a csúszós füvön mintegy 18 méterről, de kapusunk elvetődve szögletre tornázta az alsó sarokra tartó játékszert.  

A 64.percben Kovács G. elcsúszott, így ziccerben léphettek ki a dunaújvárosiak, 2 az 1-ben vitték rá Lorentzre, Barna azonban mellélőtt.

Újabb siófoki cserék következtek: Farkas helyett Kiss B., Nagy D. helyett Kozma és Kovács D. helyett Bévárdi állt be.

A 68.percben Bévárdi ment el lendületesen a baloldalon, középre ívelt, de Kozma elöl az utolsó pillanatban felszabadítottak, a labda azonban nálunk maradt. Pár passzot követően Szekszárdi tolta be üres területbe a játékszert Kozma elé, jól emelt középre, és Petneházi a hálóba passzolt (0:2).

A gólt követően Elek hagyta el a pályát, Gere ment a helyére.

A középkezdés után kis híján megszereztük a harmadik találatot is. Jól működött a letámadás, a hazaiak kapusa elpasszolta a labdát, Kozma csapott le rá, begurítását azonban Gere mellélőtte.

A 79.percben szépíthetett volna a Dunaújváros: Tóth Á. ment el a baloldalon, továbbpasszolt Ablonczyhoz, ő azonban elcsúszott, a védőink kivártak, Jerzsabek volt szemfüles, elvitte a labdát, de Balajcza bravúrral szögletre tolta a bal lábas lövést.   

A 83.percben egy szép labdakihozatalt követően Kiss B. passzával Kozma ment el a jobb oldalon, jól tette középre, de a rövidre érkező Petneházi elöl az alapvonalon túlra vágták a labdát. Petneházi szöglete is veszélyesen szállt be, de Gál nem sokkal fölécsúsztatott.

A 87.percben kontrázott a Dunaújváros: Csehi baloldali beadását Szepessy fejelte a kapunkra, de Balajcza remek mozdulattal szögletre tolta a gólba tartó labdát.

A végére mindkét oldalon maradt még egy-egy szabadrúgás: Petneházi a sorfal felett mellétekert, míg a 91.percben a másik oldalon a jobbról a hosszúra átívelt labdát Csendes stukkolta rá, Balajcza itt még védett, de az ötösünkön belül pattogó labdát végül Szepessy vágta a hálónkba (1:2).

A hazai csapat derekasan küzdött, míg csapatunk győzelemmel hangolt a vasárnapi, Soproni VSE elleni bajnoki rajtra.

Dunaújváros-PASE – BFC Siófok 1:2 (0:1)

Dunaújváros-PASE: Vaszócsik, Erdős, Csendes, Farkas V., Barna, Ferencz, Sándor, Dorogi, Csehi, Bailo, Szepessy. Cserék: Hompót L., Ablonczy, Tóth Á., Hompót D., Jerzsabek. Vezetőedző: Dobos Barna

BFC Siófok: Balajcza, Szilágyi, Lorentz, Kovács G., Farkas (Kiss B.), Gál, Erőss (Szekszárdi), Nagy D. (Kozma), Kovács D. (Bévárdi), Petneházi, Elek (Gere). Vezetőedző: Disztl László

Gólszerzők: Szepessy, ill. Elek, Petneházi

2017.07.24. 12:01

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu