BFC Győzelem a nyitányon Gréczi góljával!

Csapatunk a Vác FC együttesét fogadta a Merkantil Bank NB II 1.fordulójában vasárnap este a Révész Géza utcában.

A kezdeti puhatolózást követően elsősorban a középpályán folyt a küzdelem, mindkét csapat idegesnek tűnt, és sok volt a hiba. 

Az első lehetőség Nagy Dániel előtt adódott, amikor lecsapott egy rosszul visszapasszolt labdára, de lövését Halasi fogta. 

A vendégek a 27.percben alakították ki az első komoly helyzetet: egy baloldali akció végén Zsolnai elé került a labda, aki a 16-os széléről ballal kapura lőtt, Tajti azonban magabiztosan védett. 

A másik oldalon Nagy Dániel bedobását Gál csúsztatta meg, a hosszún Futó érkezett, de nem tudta bekotorni a labdát a kapuba, igaz Halasi is résen volt. 

Egy jobb oldali akciónk végén Tamaskó próbálta ballal középre tekerni a labdát, egy védő lábán felpattant, Berde fejelhette rá, azonban Halasi bravúrral kitolta oldalra a játékszert. Berde utánament, visszaemelt középre, de Szalai csúsztatása mellément. 

A második félidő első és egyik legszebb jelenete Berde nevéhez fűződik, aki távoli lövéssel próbálkozott, de a felsőlécet érintve fölésuhant. 

A váciak a fiatal Niedermüller ballábas lövésével jelezték, hogy nyerni jöttek Siófokra, de Tajti védett.

Egy sokkal veszélyesebb szituációból megszerezhették volna a vezetést a vendégek: Zsolnai lépett ki a védők között a jobb oldalon, visszahúzta Szalai mellett, okosan tekerte el a bal alsó sarokra, de centikkel mellément a labda. 

A másik oldalon Nagy Richárd indult el a váci kapu felé nagy lendülettel, lövését azonban Halasi hárította.

A váciak a hajrában is megtornáztatták Tajtit: Zsolnai ballábas lövése suhant kapura, hálóőrünk azonban ki tudta tolni a labdát.

Már sokan elkönyvelték, hogy gól nélküli döntetlennel zárul a találkozó, de a 91.percben megtört a jég: Nagy János passzával Farkas ment el a baloldalon, jól ívelt középre, ahol Gréczi szépségdíjas találattal vette be jobb lábbal kapásból Halasi kapuját (1:0).

Nehezen, de végül megszereztük a 3 pontot a nyitófordulóban!

 

BFC Siófok - Vác FC 1:0 (0:0)

Vezette: Kovács Gergely (Aradi József, Kulman Tamás)

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó, Szalai, Berde, Farkas, Nagy D., Gál, Futó, Kovács D. (Nagy R. 46'), Petneházi (Nagy J. 75'), Elek (Gréczi 61'). Vezetőedző: Goran Kopunovic

Vác FC: Halasi, Hegedűs, Dlusztus, Tóth G., Földi, Mátyás (Niedermüller 56'), Sipeki, Gulyás (Görgényi 86'), Kákonyi, Nyilas (Rusvay 46'), Zsolnai. Vezetőedző: Nagy Tibor

Gólszerző: Gréczi (91')

Sárga lap: Farkas (41'), Futó (49'), Petneházi (73'), Gréczi (81'), ill. Földi (22'), Kákonyi (85')

2016.10.14. 12:39

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu