BFC Hajrában szerzett góllal nyert a Paks

Csapatunk lejátszotta első felkészülési mérkőzését Szekszárdon, ellenfelünk Csertői Aurél alakulata, az NB I-es Paksi FC volt.

A „hazaiaknál” három ex-siófoki játékos is nevezve volt a kezdőben: Kecskés Tamás, Haraszti Zsolt és Szabó János.

A hosszabb ideje sérült Futó Zsombor és Kozma Richárd mellett igazoltan volt távol Szalai Vilmos is, míg Körmendy Kevin a térdével bajlódik.

Agresszívan kezdte a Paks a találkozót, de sikerült felvenni a ritmust, és így nem érződött az osztálykülönbség – játékosainkon látható volt a bizonyítási vágy, a küzdeni akarás.

Az első komolyabb védenivalója Tajtinak volt, de az első nagy ziccer is előttünk adódott: Elek remek labdával ugratta ki a baloldalon Gréczit, aki betört a 16-oson belülre, lövését azonban Székely ki tudta tolni oldalra.

A másik oldalon egy szabálytalanságot követően Haraszti gurította be balról laposan a pontrúgást, Bertus lőtt kapásból, a labda még egy védőn is megpattant, de Tajti bravúrral védett.

Röviddel később Haraszti szöglete Zachán elé került, aki ballal mellébombázott.

A félidő vége előtt még egy ziccerünk maradt kihasználatlanul: Berde jól indította be Nagy Dánielt a jobb oldalon, az alapvonalról középre gurított labdájára Elek érkezett, aki estében is lőni tudott, de Székely hárított.

A szünetben cserélt csapatunk: Tajti Norbert helyett Filipánics Bálint folytatta a kapuban, míg Szilágyi Zoltán, Nagy Dániel és Petneházi Márk helyett Tamaskó Ádám, Kovács Dávid és Nagy Richárd lépett pályára.

A második játékrészt a nagy mezőnyküzdelem jellemezte.

Egy jobb oldali kontra végén Filipánics hárított egy veszélyes lövést, a kipattanó után az ismétlés Mogyorósiban akadt el.

Újabb támadást vezetett a Paks a jobb szélen, Simon emelt át a hosszú oldalra, majd az érkező Báló lövését tolta szögletre Filipánics.

A 85.percben már nem tudott kapusunk védeni: Kecskés ívelt fel egy szabadrúgást, Gévay az ötös sarkáról a kapu elé fejelte a labdát, majd Hajdú a hálóba passzolt.

A szombaton törökországi edzőtáborba utazó, NB I-es Paksi FC ezzel a hajrában szerzett góllal megnyerte a találkozót, de csapatunk derekasan küzdött, voltak szép támadásaink és helyzeteink, ami az összképet tekintve biztató lehet a jövőre nézve.

 

Paksi FC – BFC Siófok 1:0 (0:0)

Paksi FC: Székely (Rácz), Kulcsár (Nagy Á.), Zachán (Lenzsér), Kovács G. (Gévay), Szabó J. (Báló), Papp (Kesztyűs), Haraszti, Kecskés, Bertus, Koltai (Simon), Jelena (Hajdú). Vezetőedző: Csertői Aurél

BFC Siófok: Tajti (Filipánics), Szilágyi (Tamaskó), Czingráber, Mogyorósi, Farkas, Nagy D. (Kovács D.), Gréczi (Berki), Berde (Pendl), Gál (Micsinai), Petneházi (Nagy R.), Elek. Vezetőedző: Goran Kopunovic

Gólszerző: Hajdú (85’)

2017.01.18. 21:35

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu