BFC Hasznos mérkőzésen győztük le a Videoton II-t!

Csapatunk a válogatott szünetben sem pihen: két csoportban voltak edzések, és két edzőmérkőzés is bekerült a heti programba. Szombaton a Bozsik Stadionban lépünk pályára a Budapest Honvéd ellen, ma pedig a Videoton II ellen játszottunk Székesfehérváron.

Disztl László vezetőedzőnk a mai napon azoknak biztosított játéklehetőséget, akik kevesebbet szerepeltek a bajnokikon, kiegészülve négy játékossal a Vasas Kubala Akadémiáról, név szerint Kiss Balázs, Takács Zsombor, Kovács Milán és Pápai Mátyás, valamint csatlakozott a Siófoki Bányász SE fiatal tehetséges játékosa, Balogh Bence Benitó is. Beni követendő példa lehet az utánpótlásunk számára, hogy oda lehet kerülni a felnőtt kerethez, és nagy örömünkre a debütálása rendkívül jól sikerült!

A hazaiaknál is találhattunk ismerős neveket siófoki vonatkozásban: Gyánó József kezdett a kapuban, Baksa Dénes volt a jobb bekk, míg Andróczi Krisztofer a kispadon kapott helyet.

A pörgő ritmusú, jó mérkőzésen az első perctől kezdve offenzív felfogásban játszottunk.

A mérkőzés elején gyorsan helyzetbe kerültünk: Micsinai lépett ki a piros-kék védők között, majd ballal lőtt, de Gyánó hárítani tudott.

Röviddel később Kozma pörgetett tovább egy labdát a baloldalon Gréczi elé, aki lendületesen lement az alapvonalig, visszagurított, de a védők az érkezők elöl kivágták a játékszert.

A másik oldalon Solomun volt harcos a baloldalon, beadására Lassú érkezett, de mellélőtt.

Csapatunk lendületben maradt: előbb Gréczi felpörgő labdáját Pendl vágta nem sokkal fölé, majd Kiss indult el jobbról befelé, és a 16-os vonaláról ballal mellélőtt.

Gréczi remek ütemben indította el Kovácsot a jobb oldalon, bepasszolt labdája felpattant a kivetődő Gyánón, így a hosszún érkező Kozma nem tudta jól eltalálni a játékszert, és mellélőtt.

Filipánicsnak a túloldalon nem akadt sok védenivalója, de Lassú egy jól helyezett, erős lökettel tesztelte kapusunkat, aki kitolta a labdát.

A középpálya jobb oldalán Kiss szerzett labdát, majd jól tette be középre, Kozma lekészítette a játékszert lövésre Micsinainak, de az nem sokkal mellément.

Kozma ezt követően a baloldalon húzott el nagy lendülettel, az alapvonalról begurított, de Kovács nagy helyzetben fölélőtt.

Gréczi átlövését Gyánó védeni tudta, de röviddel később megszereztük a vezetést: Micsinai okosan passzolt be a védők mögé egy labdát a résen, Kozma lépett ki, de buktatták, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A sértett Kozma állt oda, és higgadtan lőtt a kapuba (0:1).

A szünetben Disztl László cserélt: Filipánics Bálint, Körmendy Kevin, Szalai Vilmos és Kovács Dávid jött le, a helyükön Kis Tamás, Nagy Richárd, Kovács Milán és Pápai Mátyás folytatta.

Remekül kezdődött a második félidő: egy gyors támadás végén Nagy Richárd első labda érintéséből mattolta a Videoton II cserekapusát, Borsost (0:2).

A székesfehérvári alakulat megpróbált ritmust váltani, két helyzet is adódott előttük: Hadzic lövése mellément, míg lassú fejese fölé.

A jól játszó Kiss a baloldalon is kísérte a támadásainkat, és egy keresztbe lőtt labdája okozott zavart a hazai 16-oson belül, a felszabadítás nem sikerült, Micsinai csapott le a játékszerre, lövését azonban blokkolták.

A Videoton II-nek nem sok hiányzott a szépítéshez: egy baloldali támadás végén Pápai lőtt a kapunkra, de Kis Tamás bravúrral szögletre tornázta a léc alá tartó labdát.

A hazaiak végül megszerezték a találatot, amivel visszajöttek a meccsbe: Lencsés lépett ki a védőink között, majd a középre tett labdáját Hadzic lőtte a hálónkba (1:2).

A 60.percben cseréltünk: a Siófoki Bányász fiatalja, Balogh Bence Benitó állt be Berde István helyett.

Egymás után két nagy lehetőségünk is adódott: Kozma remek cselekkel forgatta meg az ellenfél játékosát, majd jól emelt középre, Nagy Richárd továbbcsúsztatta, Gréczi érkezett a hosszún, ballábas lövését azonban Borsos hárította. Röviddel később egy felívelt labdába Nagy stukkolt bele, Borsos még bravúrral hozzá tudott érni ujjheggyel, így a játékszer a kapufa mellett centikkel elhagyta a játékteret.

A hazaiaknál újra Hadzic került helyzetbe: egy baloldali beadást nem sokkal pörgetett mellé.

A baloldalon Nagy Richárd harcolt meg a labdáért, jól passzolt a fiatal Balogh elé, aki higgadtan lőtte ki az alsó sarkot (1:3).

Megérdemelten nyertünk Székesfehérváron, biztató, szép játék mellett.

Videoton II – BFC Siófok 1:3 (0:1)

Videoton II: Gyánó, Baksa, Kónya, Schmid Á., Csongrádi, Réti, Véninger, Lassú, Solomun, Hadzic, Lencsés. Cserék: Borsos, Kondor, Pápai, Schmid M., Andróczi. Vezetőedző: Dvéri Zsolt

BFC Siófok: Filipánics (Kis T.), Kiss B., Szalai (Pápai M.), Takács Zs., Körmendy (Kovács M.), Kovács D. (Nagy R.), Berde (Balogh B.), Micsinai, Gréczi, Pendl, Kozma. Vezetőedző: Disztl László

Gólszerzők: Hadzic, ill. Kozma, Nagy R., Balogh B.

2017.03.22. 17:45

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu