BFC Hivatalos - Varga Attila lett a BFC Siófok új vezetőedzője!

Hivatalosan is eldőlt, hogy Varga Attila személyében új vezetőedzőt köszönthetünk klubunknál!

A 48 éves szakember legutoljára Mezőkövesden dolgozott, de azt megelőzően az RKSK, a Soroksár, a Cegléd és a Hatvan csapatát is irányította. A Soroksárral két alkalommal nyert bajnoki címet az NB III-ban (2012/2013 és 2013/2014), míg a Cegléd együttesét 2016-ban vezette az NB II-be való feljutást érő 2.helyre. 

Játékosként pályára lépett a Bp.Volánban, Újpesten, Csepelen, Hatvanban, Dunakeszin és a BKV Előrében. Az Újpest színeiben az NB I-ben bajnoki címet, Magyar Kupát és Szuper Kupát nyert, míg a másodosztályban 2x lett bajnok (Dunakeszi, BKV Előre).

2010 óta UEFA A licences edző, jelenleg az UEFA PRO licencet végzi.

Hogy fogadtad a klub megkeresését?

„Váratlanul ért, de nagyon jól esett, mert éreztem a siófoki vezetőség részéről is, hogy én vagyok az első számú jelölt. Nagyon-nagyon gyors volt a megegyezés, szinte pár óra alatt egymás kezébe csaptunk és nyélbe ütöttük az üzletet. Bár ahogy mondtam, váratlan volt, attól függetlenül nagyon nagy elánnal, szívesen és boldogan vállaltam el a feladatot!” – nyilatkozta Varga Attila honlapunknak. 

Utoljára Mezőkövesden dolgoztál, de minden bizonnyal követted a csapat és az NB II eredményeit. Mik az elvárásaid a játékosok felé? 

„Nyilván minden edzőváltás azért történik, hogy változás álljon be, nem csak az eredményekben, hanem akár a hozzáállásban, a mentális képességekben. Megpróbálom az általam felállított filozófiát átvinni a csapaton, legfőképpen azt az 5 mentális követelményt, ami arról szól, hogy egy mérkőzésen hogyan kell pályára lépni egy profi labdarúgónak. Szeretném természetesen azt a szemléletet is átültetni a csapat minden tagjára, amit én képviselek. Így egy edzés után is remélem mondhatom, hogy ez elég lesz, és bízom benne, hogy jobban megismerve a játékosokat majd kijelenthető lesz az is, hogy a célunkat elérjük. Az 5 fontos dolog ehhez: az alázat, az akarat, a küzdeni tudás, a győzni akarás és a tudatosság. A célunk pedig nem más, mint stabilizálni a BFC Siófok helyzetét a jelenlegihez képest. Nagyon bízom benne, hogy ez a munkavállalásom sikerrel fog záródni.”

Nagyon rövid volt ez az idő, mégis a záró kérdésünk: milyenek az ismerkedés fázisában az első benyomások?

„A Siófoknak nagy tradíciói vannak az NB II-ben, de azt hiszem mondhatom, hogy az első osztályban is. Bár maga a székház egy hagyományos, régi vágású épület, de maguk a körülmények és az edzéslehetőségek, az eszközrendszer, mind rendelkezésre áll, hogy NB II-es szinten kiváló munkát lehessen végezni. Maximálisan megkaptam mindent, és úgy gondolom, hogy ez nem lehet hátráltatója a jó munkának. A játékosokról egyénileg nem tudok még nyilatkozni, mivel nagyon keveset dolgoztam velük. Magáról a csapatról is nehéz bármit mondanom úgy, hogy ez maradéktalanul objektív legyen, ezért inkább azt mondom, hogy az elkövetkezendő hetek ismerkedése után bízom abban, hogy úgy fogunk együtt dolgozni, hogy az én filozófiám és szemléletem meg fog látszani a csapaton!” 

Sok sikert és sok győzelmet kívánunk Attilának!

2017.09.28. 18:07

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu