BFC Hoztuk a kötelezőt!

Csapatunk a Merkantil Bank NB II 36.játéknapján a SZEOL SC együttesét fogadta a Siófok Városi Stadionban.

Jól kezdtük a találkozót: az 5.percben jó cselek után Farkas küzdött meg a labdáért a baloldalon, majd középre passzolt, Petneházi egy pazar mozdulat után jól fordult kapura, és ballal a hálóba lőtt (1:0).

A 9.percben Mihály végezhetett el szabadrúgást mintegy 17 méterről, de erőtlen lövését Tajti könnyedén húzta le.

A 13.percben egy jobb oldali beadást jól készítettek le a szegediek, Mendebaba került nagy helyzetbe, de ballal csúnyán fölélőtt.

Egy perccel később Nagy Dániel emelt be középre egy jó labdát Petneházihoz, aki a mellre vétel után fölébombázott.  

A 20.percben Tamaskó beívelését Elek védővel a nyakán át tudta még venni a levegőben, de bal lábas lövését blokkolták a vendégek.

A 27.percben növeltük előnyünket: Petneházi jobb oldali szögletére Elek érkezett jó ütemben és a hálóba fejelt (2:0).

A 31.percben 4 a 2-ben vihettük rá a szegedi kapura a labdát, Elek passza elsőre elakadt, de összeszedte a játékszert és Petneházi elé tálalt, aki egy csel után jobbal okosan rátekerte az alsó sarokra, de Prokop bravúrral szögletre tolta azt.

A 36.percben Berde nagyszerű labdával ugratta ki a jobb oldalon Nagy Dánielt, jól tette középre, Elek előrecsúszva megpróbálta bekotorni a játékszert a SZEOL hálójába, de az végül kigurult az alapvonalon.

A 42.percben egy gyorsan elvégzett bedobással Elek indult a szegedi kapura, ellőhette volna, de önzetlenül begurított, a passza azonban elakadt, és tisztázni tudtak a vendégek.

A második játékrészt is jobban kezdtük: a 48.percben Tamaskó labdaszerzését követően Nagy Dániel passzolta be üresbe a labdát Eleknek a 16-os jobb oldalán, de az oldalhálóba lőtt.

Az 53.percben Nagy Dániel indult el lendületesen a labdával, betört a 16-oson belülre, remek lövését azonban Prokop fölétolta.

Az 55.percben Petneházi tekerte rá kapura balról egy szabadrúgást, de a felső sarokba tartó labdát sikerült kifejelnie a szegedi védőknek.

A 63.percben szépítési lehetőséget puskázott el a SZEOL: egy baloldali kontra végén Grünvald középre ívelt labdáját Péter fejelte fölé centikkel.

A 68.percben ismét Péter került ziccerbe: egy hátul elpasszolt labdával lépett ki, de Tajti jól jött ki a kapuból, és lábbal bravúrosan hárítani tudott.

Röviddel később ismét Nagy Dániel indult el lendületesen a szegedi kapura, de védővel a nyakán mellélőtt.

A végjáték újra izgalmakat hozott: a 83.percben egy jobb oldali SZEOL-bedobás jól szállt középre, ide-oda pattogott a labda, nem sikerült felszabadítani, Beretka elé került végül, Czingráber nem tudott blokkolni, így a szegedi cserejátékos a hálóba lőtt (2:1).

A végére még maradt egy siófoki lehetőség is: egy felívelést Elek fejelt tovább Berkihez, de lövésébe belevetődtek az utolsó pillanatban.

Bár a mérkőzés során sok volt a hiba, a kötelező 3 pontot sikerült itthon tartani! Az utolsó idegenbeli mérkőzéssel Cigándon folytatjuk vasárnap, majd a zárófordulóban a Csákvárt fogadjuk.

BFC SIÓFOK–SZEOL SC 2:1 (2:0)

Vezette: Dolnegó Bálint (Iványi István, Mohos Milán)

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó, Szilágyi, Czingráber, Farkas, Berde (Micsinai 83’), Gál, Nagy D. (Kozma 93’), Petneházi (Berki 83’), Kovács D., Elek. Vezetőedző: Disztl László

SZEOL SC: Prokop, Ikonomu, Vágó, Gál Sz., Búrány, Mendebaba (Rácz 46’), Harsányi (Beretka 78’), Nagy R., Grünvald, Mihály (Kéri 63’), Péter. Vezetőedző: Zoran Kuntics

Gólszerzők: Petneházi (5’), Elek B. (27’), ill. Beretka (83’)

Sárga lap: Farkas (45’), Mogyorósi (87’), Szilágyi (87’), Micsinai (94’), ill. Búrány (56’), Vágó (72’), Nagy R. (90’)

2017.05.22. 12:17

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu