BFC Így látja a csapatkapitány! - interjú Gál Mátyással

A rendkívül kemény nyári munkát követően vasárnap megkezdődtek a küzdelmek a Merkantil Bank NB II-ben.

Gál Mátyás csapatkapitányunk értékelte a felkészülési időszakot, valamint beszélgettünk vele a bajnoki rajtról is.

"A csapat magja megmaradt, tehát volt egy jó alap ahhoz, hogy egy megfelelő felkészülést csináljunk.  Nyilván közben folyamatosan jöttek az új játékosok, próbázók, így egy alakuló csapat voltunk végig, emiatt még nem vagyunk teljesen készen. A szükséges dolgokat elvégeztük, mind taktika, mind erőnlét szempontjából, és az új emberek beépítése is folyamatosan tart, hogy kialakuljon az a kezdő csapat, amellyel a legjobb eredményeket tudjuk elérni. Kemény munka folyt végig a nyári felkészülés során, a büki edzőtábor volt szinte a legkeményebb hét. Kimondottan erős csapatok ellen játszottunk, és nagyon pozitívnak láttam a csapatot. A hozzáállással véleményem szerint sose volt probléma, és próbáltuk a mérkőzésen is az új felállás szerint az új taktikai elemeket is maximális koncentrációval megcsinálni. Szerintem mindent összevetve ez egy sikeres felkészülési időszak volt!”

A BFC Siófok történetének egyik, ha nem a legrangosabb ellenfelével játszottatok edzőmérkőzést Szlovákiában júliusban. Milyen volt belülről a török Besiktas elleni találkozó?

"Amikor megnéztük a névsort, és láttunk olyan neves játékosokat, mint Adriano vagy Vagner Love, arról beszélgettünk az öltözőben, hogy biztos óriási élmény lesz, és óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú sztárcsapat ellen játszhatunk. Mindenki maximálisan koncentrált, hogy a BFC Siófok nevéhez méltóan olyan eredményt érjünk el, ami megfelelő, és ez sikerült is. Nagy élmény volt!"

Halkan megjegyzendő, hogy kis szerencsével a győzelem összejöhetett volna!

"Így van, Elek Bencének a végén a videófelvételek alapján egy szabályos gólját nem adták meg. Az egy hihetetlen szép dolog lett volna, de az 1:1-es eredménnyel sem szégyenkezhetünk!”

Ahogy lenni szokott, voltak távozók és érkezők egyaránt a nyár folyamán. Mennyivel másabb most az öltözői légkör?

"3 éve vagyok Siófokon, szerintem az öltözői hangulattal és a csapategységgel sosem volt probléma. Mindenkit nagy szeretettel fogadtunk, és úgy gondolom, sikerült mindenkinek hamar beilleszkednie. Olyan emberek jöttek, akik abszolút emberileg is beleillenek ebbe a csapatba. Nem lehet panasz!"

Túl vagyunk a bajnoki rajton. Egy színvonalas, szórakoztató mérkőzést láthatott a közönség. Vezetett a ZTE, megfordítottuk az eredményt, a hajrában egyenlítettek a zalaiak, büntetőből előnyhöz jutottak, kiállítás is volt. Sajnos a győzelmünk elmaradt, de voltak biztató jelek. Hogy láttad a találkozót?

"Két részre venném: az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, viszont optimista vagyok, mert a második játékrészben szerintem egy olyan játékot raktunk le az asztalra, amire igenis lehet építeni. Mivel új a csapatunk, jöttek új játékosok, az összeszokottsággal még volt némi probléma, de még egyszer mondom, a második félidei játék, és az hogy a csapatban volt tartás és erő ahhoz, hogy megfordítsuk a mérkőzést, optimizmusra ad okot. Az utolsó 5 percből tanulni kell, ilyen nem fordulhat elő többet a bajnokságban, hogy 5 perc alatt a végén 2 gólt kapunk, és ezzel vereséget szenvedünk. Tanulni fogunk belőle, és megpróbáljuk kiküszöbölni ezeket a hibákat a jövőre nézve. Összességében ha a játékot nézem, különösen a második félideit, bizakodóak vagyunk, erre lehet építeni, és biztos vagyok benne, hogy szép eredményeket fogunk elérni!"

Mit üzensz a siófoki szurkolóknak a csapat nevében?

"Mindenféleképpen ami a legfontosabb, hogy nem szeretnénk egy olyan szezont futni még egyszer, mint amilyen a tavalyi év volt. Szeretnénk, ha minél több szurkoló látogatna ki a mérkőzéseinkre, és azt üzenjük nekik, hogy buzdítsanak minket, mert szerintem ez az idei csapat fog szép élményeket okozni számukra, és együtt a szurkolóinkkal szeretnénk elérni egy jó eredményt ebben a szezonban!"

 

2018.08.01. 11:35

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu