BFC Így látja fiatal tehetséges kapusunk és edzője - Villáminterjú Benke Andrással és Biró Imrével

A Szeged-Grosics Akadémia elleni Magyar Kupa mérkőzésen ezúttal Molnár Péter pihenőt kapott, a szakmai stáb pedig úgy döntött, hogy a 2000-es születésű Benke Andrást állítja a kapuba. Andrisnak ez volt az első tétmérkőzése a BFC Siófok színeiben: fiatal hálóőrünk megoldotta a feladatot, a találkozó végén pedig egy bravúrral járult hozzá a továbbjutáshoz. Vele beszélgettünk ma délelőtt.

„Már egy héttel a találkozó előtt szóltak, hogy én fogok védeni, aminek nagyon örültem! Egész héten fejben készültem a mérkőzésre, nagyon jó érzés volt, hogy bizalmat kaptam a szakmai stábtól!”

A mérkőzés előtt vagy akár közben nem volt benned egy kis izgalom?

„A mérkőzés előtt egy kicsit izgultam, de ahogy elkezdtük a bemelegítést, úgy folyamatosan elmúlt ez a drukk, és arra koncentráltam, hogy ez is csak egy olyan meccs, mint a többi. Amikor a bíró belefújt a sípjába, már nem foglalkoztam semmi más tényezővel, csak a mérkőzéssel, hogy a maximumot tudjam kihozni magamból.”

Hogy értékeled a teljesítményed, mennyire voltál magaddal megelégedve?

„Összességében jónak értékelem, volt egy-két hibám, de szerencsére egy nagyon jó védelem állt előttem. Amikor játékba kellett avatkoznom, meg tudtam oldani, és sikerült egy pluszt nyújtanom, mert a hosszabbításban bemutattam egy fontos védést. Nagyon sok dolgom nem volt, ami a jó védekezésnek és az első félidei jó játékunknak is köszönhető.”

Korábban már kaptál szerepet felkészülési mérkőzéseken. Melyik ezek közül a legkedvesebb élményed Siófokon?

„Két találkozót tudnék kiemelni: az egyik a Besiktas elleni, amikor világsztárok ellen léphettünk pályára, ez egy hatalmas élmény volt! A másik a Kaposvár elleni felkészülési meccs, ami az első felnőtt mérkőzésem volt. Nagyon szép stadionban játszottunk, viszonylag sok ember előtt, ami számomra egy új érzés volt, és nagyon jó volt ezt megtapasztalni.”

Holnap ismét Kaposvárra látogatunk a Merkantil Bank NB II 9.fordulójában. Milyen mérkőzésre és eredményre számítassz?

„Nagyon fontos mérkőzés lesz, mindkét csapat jó előjelekkel várhatja a találkozót. Szeretnénk megtörni a Rákóczi jó szériáját, ami nem lesz egyszerű feladat, de törekedni fogunk rá, és úgy gondolom, hogy el fogjuk hozni a 3 pontot!”

Biró Imre kapusedzőnkkel is beszélgettünk, és elmondta véleményét az eddig tapasztaltakról Andrással kapcsolatban.

„Három nagyon jó kapussal dolgozom, és maximálisan elégedett vagyok velük minden téren: mentálisan, morálisan, az edzésekhez való hozzáállásban. Megtesznek mindent, rossz szó nem lehet a munkájukra, ahogy a Molnár Petiére, úgy a Tajti Norbiéra se, a fiatal Benke Andrásnak pedig ők példát mutatnak nap mint nap, ami csak a hasznára válik!”

Hogy láttad a Szeged-Grosics Akadémia elleni találkozón Andris teljesítményét?

„Első tétmérkőzésnek egy 18 éves fiataltól szerintem maximálisan megfelelt, sőt a mérkőzés végén még volt egy bravúrja is, ami bebiztosította azt, hogy továbbjutottunk. Elégedett vagyok a teljesítményével, persze mindig lehet hibát találni, de ezen dolgozunk, hogy ezeket az apróbb hibákat kijavítsuk!” 

Mi a véleményed róla?

„Maximálisan elégedett vagyok vele, egy tehetséges fiatal kapus, aki előtt komoly perspektíva áll, csak rajta múlik minden. Egy 18 éves fiatal gyerekről beszélünk, aki közel egy éve dolgozik felnőttek között. Én úgy érzem, hogy a lehetőséget meg kell neki adni lassan, meg kell méretni, mert ha nem próbáljuk meg, akkor sose fogjuk megtudni, hogy mire képes mondjuk egy bajnoki mérkőzésen. Kihangsúlyozom még egyszer, tehetséges, jó képességű gyerek. Abszolút azt mondom, ha védenie kell, menjen és szorítanék érte, mert még nagyon fiatal, de aggályaim nem lennének, hogy meg tudja-e oldani vagy nem, szerintem képes rá. Alkalmasnak tartom arra, hogy bedobjuk a mélyvízbe, és lassan el fog jönni ez az idő! Ha úgy dolgozik és úgy csinálja, mint eddig, akkor abszolút reális esélye van ennek!”   

 

2018.09.25. 17:59

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu