BFC Ismét jó volt a hajrá, de Felcsúton maradtak a pontok

Csapatunk a Merkantil Bank NB II 13.fordulójában a Puskás Akadémia ellen lépett pályára. 

A hazaiaknál Vanczák Vilmos első alkalommal húzta fel a felcsúti mezt tétmérkőzésen. 

Goran Kopunovic vezetőedzőnk az Újpest ellen jó teljesítményt nyújtó csapatot jelölte a kezdő 11-be, egy változtatás volt csak a névsorban: Szilágyi helyett Farkas játszott. 

A Puskás Akadémia jobban kezdte a találkozót, a jobb oldalon Óvárinak több veszélyes elfutása volt. Egy ziccerig is eljutott a fiatal játékos, de Filipánics hárítani tudott. 

Kapusunk több szép védést bemutatott, Lencse, Molnár és Gajdos sem tudott túljárni az eszén. 

A remek napot kifogó Filipánics a 36.percben azonban már nem tudott menteni: egy jobb oldali szögletet követően a debütáló Vanczák szabadon ugorhatott fel, és a hálóba fejelt (1:0). 

Egy nagy helyzetünk nekünk is volt: Petneházi végezhetett el a baloldalról egy szabadrúgást, jó jött középre a játékszer, Berki tette bele a fejét, de nem csúsztatta, így a labda fölément.

A szünetben kényszerű csere következett csapatunkban: Vanczák kemény belépője miatt Berkinek felszakadt a combja a stopliktól, a helyén Gréczi folytatta. 

A második félidő elején úgy tűnt, döntésre akarja vinni a Puskás Akadémia a találkozót. Márkvárt lőtte fölé Gajdos bepasszát, majd Molnár és Lencse lövéseit védte Filipánics. 

A csereként beálló Sándor is növelhette volna a felcsútiak előnyét, de nagy helyzetben fölélőtt. 

A lendület fogyni látszott a hazaiaknál, mi pedig egyre agilisabban támadtunk. 

Nem sok hiányzott az egyenlítéshez: Farkas remek ütemben és jó cselekkel ment el a baloldalon, betört a 16-oson belülre, éles szögből lőni tudott, de Hegedűs valahogy még bele tudott érni a labdába, és azt szögletre tolta. 

Veszélyes támadásokat vezettünk a baloldalon, elsősorban Farkasnak köszönhetően, és egy másik szituációnál a labda átpattant Hegedűs felett, de még vissza tudott nyúlni és hárított.  

A jó hajrá ellenére a gól sajnos elmaradt, a felcsúti sárga-kékek otthon tartották a 3 pontot. 

Puskás Akadémia FC – BFC Siófok 1:0 (1:0)

Vezette: Zierkelbach Péter (Kepe Arnold, Kulman Tamás)

Puskás Akadémia FC: Hegedűs, Heffler, Fényes, Spandler, Vanczák, Márkvárt, Zsidai, Molnár Cs. (Pekár 82'), Gajdos, Óvári (Szabó B. 62'), Lencse (Sándor 73'). Vezetőedző: Szijjártó István

BFC Siófok: Filipánics, Czingráber, Szalai, Berde, Farkas, Gál, Petneházi, Nagy D., Pendl, Berki (Gréczi 46'), Kozma (Elek 74'). Vezetőedző: Goran Kopunovic. 

Gólszerző: Vanczák (36') 

Sárga lap: Vanczák (14'), Márkvárt (44'), Fényes (72'), Hegedűs (82'), Heffler (91'), ill. Petneházi (34'), Czingráber (85'), Berde (90'), Farkas (92')

2016.10.19. 09:37

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu