BFC Két gólos vereség Cegléden

Csapatunk szombaton a Ceglédi VSE otthonában lépett pályára.

A kapuban ezúttal Kis Tamásnak szavazott bizalmat a szakmai stáb: Balajcza Szabolcs kézsérülése miatt nem védhetett, Tajti Norbert pedig pihenőt kapott a találkozóra. Hidvégi Sándor ugyancsak pihent, Kozma Richárd pedig az MTK ellen elszenvedett bokasérülése miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést. Futó Zsombor már elkezdte a munkát a csapattal, de még mindig nem 100%-os a keresztszalag-szakadását követő műtét után.

A hazai csapat már a 2.percben veszélyes helyzetet alakított ki, és Kis bravúrjára volt szükség, hogy érintetlen maradjon a háló: egy jobb oldali támadás végén nem sikerült felszabadítanunk, Farkas J. csapott le a labdára, és Szabó elé emelt a 16-oson belül, de jobb lábas lövését kapusunk szögletre tornázta.

A 6.percben egy gyorsan elvégzett bedobást követően Damásdi lőtt ballal a kapunkra, de lapos lövése erőtlen volt, így könnyedén vette fel Kis.

A 9.percben jegyezhettük az első siófoki próbálkozást, Petneházi lövése azonban mellément.

A 12.percben nagy lehetőségünk maradt ki: Tamaskó kényszerítőzött Nagy Richárddal, majd jól passzolt be a védők közé üres területbe, a keresztbe futó Bévárdi okosan tolt egyet a labdán, de a kivetődő Mursits mellett ellöbbölt lövése az alapvonalon gurult ki.

A 19.percben megszerezte a vezetést a Cegléd: Sándor remek labdával ugratta ki Szabót a 16-osunk jobb oldalán, aki higgadtan lőtte ki a hosszú alsó sarkot (1:0).

A 23.percben Nagy Dániel kapott egy jó ívelést a jobb oldalon, becsapta védőjét, majd az alapvonalról középre emelt, hárman is érkeztek, de az utolsó pillanatban szögletre vágták a ceglédiek. A sarokrúgásnál röviden szabadítottak fel a hazaiak, Bévárdi gyűjtötte be a labdát, jól lőtte el, de a tumultusban megpattant egy lábon, és irányt változtatva végül mellément.

Röviddel később Bévárdi jobb külsővel nagyszerű labdát adott a védők mögé Nagy Dánielnek, ismét veszélyesen adta be, de Nánási megint tisztázni tudott az érkezők elöl.  

A 29.percben egy jobb oldali bedobást követően a középre szálló labdához senki nem ért hozzá, így a szemfüles Bévárdi bele tudott még stukkolni, Mursits azonban lehúzta a játékszert.

A 31.percben Petneházi forgatását Szilágyi passzolta vissza középre, Berde vállalkozott lövésre mintegy 25 méterről, de Mursits elvetődve hárított.

A 32.percben Törtei passzával Damásdi indult keresztbe balról a 16-osunk előtt, de lövésében nem volt erő, így Kis könnyedén ölelte magához a labdát.

A félidő végén megvolt az egyenlítési lehetőségünk: egy buktatást követően Petneházi végezhetett el szabadrúgást a hazai 16-os vonalától, a felugró sorfal alatt ellőtte, de Mursits elvetődve védte az alsó sarokra tartó labdát.

A második játékrész első 15 percében baloldali kontrákkal veszélyeztetett a Cegléd, az egyiknél Tamaskó estében pöckölte el a labdát az utolsó pillanatban az érkezők elöl, és végiggurult a labda az ötösön belül.

A 65.percben baloldali kisszögletet végeztünk el, Erőss vette át a labdát és a rövid alsó sarok mellett suhant el a lövése.

A 71.percben 11-eshez jutott a Cegléd, miután a menteni akaró Berde a földön fekve akasztotta ellenfelét. Peszmeg állt oda, és magabiztosan értékesítette a büntetőt (2:0).

A 76.percben sarokrúgást végezhetett el a hazai csapat, a középre ívelés lepattant Fehér elé, aki kapásból lőtt, egy láb még hozzá is ért, de Kis óriási bravúrral nyúlt bele és hárított.  

A 85.percben egy szöglettel felérő szabadrúgást végezhetett el a Cegléd a jobb oldalról, Nánási jött a rövidre, és veszélyesen fejelt kapura, de kimaradt a helyzet.  

A mérkőzést 10 emberrel fejeztük be, mert Erőss Csaba jobb bokáját csúnyán eltalálták, ezúton kívánunk jobbulást Csabinak.

Még egy takarásból leadott lövést kellett az utolsó percekben Kisnek hárítani, de az eredmény már nem változott.

Ceglédi VSE – BFC Siófok 2:0 (1:0)

Ceglédi VSE: Mursits, Preklet, Albert, Nánási, Farkas A., Törtei, Virág, Damásdi, Sándor, Farkas J., Szabó V. Cserék: Tulipán, Kamarás, Hujber, Szilágyi, Fehér, Asztalos, Peszmeg, Peres, Nyilas, Valkovszki, G Bíró. Vezetőedző: Klausz László

BFC Siófok: Kis T., Tamaskó, Lorentz, Opavszky, Farkas, Gál, Berde, Nagy D., Petneházi, Bévárdi, Nagy R. Cserék: Tajti, Elek, Szilágyi, Kovács D., Erőss, Balogh B., György.  Vezetőedző: Disztl László

Gólszerzők: Szabó V., Peszmeg

2017.07.17. 12:54

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu