BFC Két jól elvégzett szabadrúgás döntött a Békéscsaba javára

Csapatunk a Merkantil Bank NB II 16.fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre együttesét fogadta. 

Jól kezdtük a találkozót: a 2.percben nem sok hiányzott, hogy megszerezzük a vezetést, amikor Petneházi ívelt fel egy labdát, Elek elstukkolta Ribánszki mellett, azonban játékosunk kisodródott, és a visszasarkalást követően a viharsarkiak felszabadítottak.

Röviddel később ismét Petneházi tekert kapura egy szabadrúgást, centiken múlott, hogy Elek nem tudott belecsúsztatni. 

Továbbra is lendületben voltunk: Berki egy szép támadás végén már szemben állt a kapuval két védő között, lőhetett volna, de önzetlensége ezúttal rossz verziónak bizonyult, mivel továbbpassza hosszú lett Nagy Dánielnek. 

Egy jobb oldali nagy bedobásba Gál csúsztatott bele, Elek megpróbálta a hálóba kotorni a labdát, de nem érte el végül a védővel a nyakán. 

A 20.percben Nagy Dániel kapott egy remek labdát a jobb oldalon, középre ívelt, Elek szorongatott helyzetből fejelt, de a játékszer fölément. 

A 22.percben az előrehúzódó Mogyorósi beadását fejelték ki a lila-fehér védők, Farkas érkezett és futtából lőtt ballal, a labda azonban fölésuhant. 

A 25.percben jött a hidegzuhany: Czingráber szabálytalanságát követően az ex-siófoki Nagy István állította le a labdát szabadrúgáshoz, majd a sorfal felett a felső sarokba tekert (0:1). 

A 29.percben Gréczi próbálkozott lövéssel, Ribánszki azonban szögletre tolta. 

A 32.percben kontrázott a Békéscsaba: a jobb oldalról begurított labdát Bényei lőtte el, Filipánics ezúttal hárítani tudott.  

1 perccel később ismét Gréczi vállalkozott lövésre, Petneházi belecsúsztatott, így lett még veszélyesebb, de a labda végül elsuhant a kapufa mellett. 

A 35.percben kisebb keveredés alakult ki a kapunk előtt: egy lövést a védőink blokkoltak, a békéscsabaiak összeszedték a lepattanót, Juhász balról átemelt a hosszúra, majd a lekészített labdát Bagi lőhette el, Filipánics azonban védett.

A 41.percben szép támadást forgattunk át a jobb oldalra, Nagy Dániel középre ívelt, a kifejelt labdára Petneházi jött, de mellébombázott.

A 43.percben Juhász ment el a baloldalon, jól emelt középre, Viczián azonban nagy helyzetben föléfejelt.

A lefújás előtt Farkas is betört a vendég 16-os baloldalán, majd bepassz helyett ezúttal lövésre szánta el magát, ami azonban nem talált kaput.

A második játékrész is siófoki lehetőséggel indult: Petneházi okosan löbbölt be egy labdát Farkas elé, a beadása eljutott Tamaskóhoz, aki átvette a bal lábára, lövésében volt erő és helyezett is volt, de sikerült blokkolnia a vendég védőknek.

Az 59.percben egy vétlen kezezést fújt be Szőts Gergely játékvezető Gréczivel szemben, a megítélt szabadrúgást ezúttal is Nagy végezte el, és a sorfal fölött a hálóba tekert (0:2).

A gólt követően még próbált felállni csapatunk: Ribánszkinak két alkalommal is Elek fejesét kellett védenie.

A 70.percben Vicziánt ugratták ki jó labdával a baloldalon, lövése azonban mellément.

A másik oldalon a fiatal Kovács Dávid lövése ment mellé, majd Petneházi végezhetett el szemben a kapuval szabadrúgást ígéretes helyről, de a játékszer fölésuhant.

A lefújás előtt nem sokkal még Nagy Richárd is szabadrúgásból próbálkozott a szépítéssel, de lövése elsuhant a felső sarok mellett, így maradt a 0:2. 

BFC Siófok – Békéscsaba 1912 Előre 0:2 (0:1)

Vezette: Szőts Gergely (Lémon Oszkár, Király Krisztián)

BFC Siófok: Filipánics, Tamaskó, Mogyorósi, Czingráber, Farkas, Petneházi, Gál, Nagy D. (Nagy R. 64'), Gréczi, Berki (Kovács D. 69'), Elek. Vezetőedző: Goran Kopunovic

Békéscsaba 1912 Előre: Ribánszki, Bagi, Kelemen, Szélpál, Juhász, Nagy I., Spitzmüller, Bényei, Szalai (Pilán 82'), Gránitz (Ihrig-Farkas 90'), Viczián (Tóth D., 91'). Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerző: Nagy I. (2 - 25', 59')

A mérkőzés rövid összefoglalója az alábbi videón tekinthető meg:

2016.11.07. 15:42

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu