BFC Legyőztük a szlovák első osztályú ellenfelünket!

Csapatunk Lipóton lejátszotta második felkészülési mérkőzését. Ellenfelünk a szlovák Super Liga 8.helyezettje, az FC ViON Zlate Moravce volt, amely hazájuk bajnokságában legyőzte többek között a Slovan Bratislava együttesét, és ikszelni tudtak a DAC otthonában is.

Az aranyosmaróti piros-kékekkel 2017-ben is meccseltünk, akkor 2:1-re nyertünk jó iramú, küzdelmes mérkőzésen, és ma is hasonló kemény csatára lehetett számítani.

Agresszív letámadással kezdték a szlovákok a találkozót.

Az 5.percben az első helyzet előttük adódott: Baris ívelt át jobbról a hosszúra egy labdát, Bartolomeu vette át, de lövését jó ütemben blokkolta Fehér.

A 16.percben Petneházi jobb oldali szabadrúgását Elek csúsztatta fölé.

Röviddel később Petneházi ívelt középre egy szögletet jobbról, a vendégek röviden szabadítottak fel, Farkas érkezett, de rátartottak a lábára, így nem tudom rendesen leszorítani, és fölélőtt.

A 35.percben Nemes tört előre a baloldalon, de akasztották a szlovákok, így a 16-os balsarkától Petneházi végezhetett el szabadrúgást. Jól tekerte el a sorfal felett, de a labda elment a hosszú kapufa mellett.

A 38.percben Bévárdi szerzett labdát letámadás után a baloldalon, betört a 16-oson belülre, megpróbálta átemelni a kapujából kimozduló Kovac felett, de a szlovák hálóőr lehúzta a játékszert.

1 perccel később a vendégek jobb oldali szabadrúgása jól jött középre, de Karlik mellépörgetett.

A 40.percben megérdemelten szereztünk vezetést: Farkas szépen fordult le védőjéről a jobb oldalon, majd okosan ugratta ki Eleket, aki rávezette a kapura labdát, majd higgadtan Kovac mellett kilőtte a hosszú sarkot (1:0).

A 44.percben újabb gólt szereztünk, de korai volt az öröm: Petneházi szabadrúgásánál kikerült a játékszer a 16-os jobb oldalára, Nagy D. emelte vissza középre, Fehér a hálóba stukkolta a labdát, de az asszisztens lest jelzett így elmaradt a gól.

A lefújás előtt még Baris próbálkozott kemény, lapos átlövéssel, de Tajti elvetődve szögletre tornázta az alsó sarokba tartó játékszert.

A szünetben kettőt cserélt Varga Attila vezetőedzőnk: Farkas és Elek helyett Gál és Vólent folytatta a játékot.    

A második félidőt jól kezdtük, olyannyira, hogy növelni tudtuk előnyünket: Bévárdi remek labdával ugratta ki Vólentet, betört a 16-os baloldalán, középre emelése hosszú lett volna az érkező Nagy D.-nek, de a szlovákok cserekapusa Novota ledarálta Vólentet, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Petneházi állt oda, és magabiztosan lőtt a hálóba (2:0)!

A 60.percben újabb siófoki csere következett: Nagy D. jött le, Kozma állt be, majd röviddel később ismét változtatott Varga Attila vezetőedzőnk: Kiss B., Kovács D. és Berde lépett pályára Szilágyi, Fehér és Bévárdi helyett.

A 64.percben egy gyorsan elvégzett baloldali bedobás után Kovács D. mozgott el üresbe, jól fordult le, majd passzolt Vólenthez, de lapos lövésében nem volt igazán erő, így Novota védeni tudott. 

A 71.percben egy lecsorgó labdát Berde bombázott kapura, de a játékszer nem sokkal mellésuhant.

A 76.percben ismét cserélt csapatunk: György és Csornij kapott lehetőséget, Petneházi és Lázár hagyta el a pályát.

A mérkőzés hátralévő részében már nem alakult ki nagyobb helyzet. A végén még megpróbáltak egy utolsó rohamot indítani a szlovákok, de jól védekeztünk, és többet birtokoltuk a labdát, sokat passzolva szép támadásokat vezettünk, komoly lehetőséget  azonban már nem sikerült kialakítani.

Csapatunk megérdemelten nyert a szlovák első osztályú ellenfelünkkel szemben!

BFC Siófok – FC ViON Zlate Moravce 2:0 (1:0)

BFC Siófok: Tajti (Balajcza), Szilágyi (Kiss B.), Lorentz, Fehér (Berde), Nemes, Nagy D. (Kozma), Petneházi (György), Lázár (Csornij), Farkas (Gál), Bévárdi (Kovács D.), Elek (Vólent). Vezetőedző: Varga Attila

FC ViON Zlate Moravce: Kovac, Kotula, Nikolic, Karlik, Hornik, Ewerton, Mateus, Baris, Bartolomeu, Rigo, Sasinka. Vezetőedző: Juraj Jarábek. Csereként pályára lépett: Novota, Chren, Jancura, Svec, Oravik, Cleber, Collet.   

Gólszerzők: Elek, Petneházi

Következő ellenfelünk szerdán 14:00-kor a Monor lesz, amely „féltávnál” vezeti az NB III Keleti csoportját.

2018.01.27. 20:15

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu