BFC Magabiztos, jó játékkal győztük le a Szigetszentmiklóst!

Csapatunk ma a Siófokon edzőtáborozó SZTK-Erima ellen lépett pályára.

A vendégeknél 3 volt labdarúgónk is játszott a mérkőzésen: Kovács János a kezdő 11-be volt jelölve, Erdei Gábor és Vass Máté a második félidőben kapott játéklehetőséget.

Goran Kopunovic és a szakmai stáb ezúttal nem számíthatott a sérültek mellett Szilágyi Zoltánra és Kovács Dávidra, akik válogatott összetartáson vannak.

Jól kezdtük a találkozót: Berde remek labdával ugratta ki Nagy Dánielt a jobb oldalon, aki beadás helyett visszagurított, az érkező Berde pedig futtából lőtt laposan, de a labda több lábon is megpattant, így a vendégek kapusa hárítani tudott.

Röviddel később megszereztük a vezetést: a tétovázó szigetszentmiklósi védőket letámadta Elek és Berki, utóbbi lecsapott a labdára, majd betört a 16-oson belülre, és a kimozduló Mikler mellett higgadtan lőtt a hálóba (1:0).

Az első próbálkozás egy távoli kapuralövés volt a vendégek részéről: Májer szitáló labdáját Tajti fogta.

Mogyorósi passzát Imecz fülelte le a kapunk előterében, majd lövésre szánta el magát, de a labda jócskán fölészállt.

A másik oldalon Gréczi tekert középre balról egy szabadrúgást, Szalai csúsztatta meg, de Mikler lehúzta a játékszert.

A félidő végén még egy szigetszentmiklósi lehetőség adódott: Fritz baloldali szabadrúgása a 16-osunk sarkánál álló Májer elé került, fektetett lövését azonban Tajti védte.

A szünetben cserélt vezetőedzőnk, Goran Kopunovic: Czingráber, Mogyorósi és Nagy Dániel helyett Farkas, Petneházi és Lázár folytatta a játékot.

A második játékrész is siófoki helyzettel indult: Gréczi cselezett a baloldalon, laposan középre lőtt, Elek még bele tudott kotorni a labdába, de az felpörgött és a vendégek kapusa el tudta kapni.

Pár perc múlva megszereztük második találatunkat: egy jobb oldali támadás végén a jó formában játszó Tamaskó volt harcos, egy csel bemutatása közben Kovács akasztotta az 5-ös sarkánál, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Gréczi állt oda elvégezni, és higgadtan lőtt a hálóba (2:0).

A gólt követően is jól felfogásban játszott tovább csapatunk. Nem nyugodtunk bele a 2 gólos előnybe, támadásban maradtunk, aminek 4 perc múlva meg is lett az eredménye: Gréczi remek labdát passzolt Elekhez a baloldalon, aki visszahúzta a jobb lábára, középre ívelt, ahol többen is érkeztek, végül Petneházi fejelte a kapuba a játékszert (3:0).

A vezetés tudatában a fiatalok is játéklehetőséget kaptak: Berkit Pendl, Gált Micsinai váltotta, majd Tajtitól Kis Tamás vette át a kaput.

Micsinai nagyszerűen szállt be: elsőre jó ütemben labdát szerzett, begurította a védők mögé Eleknek, aki laposan lőtt, de a szigetszentmiklósiak kapusa elvetődve hárított.

Röviddel később ismét Micsinai volt a főszereplő: Gréczi löbbölt be neki egy labdát a védők mögé, fiatal játékosunk pedig egy pazar mozdulattal átemelte a kapus felett, a játékszer pedig a hálóba hullott. Ez volt 98-as születésű játékosunk első siófoki gólja, ami egyből szépségdíjasra sikerült (4:0).

Csapatunk magabiztosan verte a Puskás Akadémiával döntetlent játszó SZTK-Erimát. A szlovákok elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is szép támadásokat vezettünk, egységes volt a csapat, és ami a legfontosabb, a helyzeteket sikerült gólra váltani!

BFC Siófok – SZTK-Erima 4:0 (1:0)

BFC Siófok: Tajti (Kis T.), Tamaskó, Szalai, Mogyorósi (Farkas), Czingráber (Lázár), Nagy D. (Petneházi), Gál (Micsinai), Berde, Gréczi, Elek, Berki (Pendl). Vezetőedző: Goran Kopunovic

SZTK-Erima: Mikler, Palkó, Kovács J., Rodenbücher, Fritz, Barna, Despatovic, Sipos, Gyökér, Nabil, Imecz. Cserék: Szabó E., Erdei, Földes, Vass, Májer, Szanyó, Pintér, Tarnóczi. Vezetőedző: Csurka Zoltán

Gólszerzők: Berki, Gréczi, Petneházi, Micsinai

2017.02.01. 15:10

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu