BFC Magabiztosan nyertünk Szekszárdon!

Csapatunk szerdán elkezdte a felkészülési mérkőzések sorozatát a Merkantil Bank NB II 2017/18-as szezonjára.

A keretünkben sok távozó volt: Filipánics Bálint, Czvitkovics Péter, Mogyorósi József, Gréczi Gábor, Berki Péter, Körmendy Kevin, Szalai Vilmos, Micsinai Miklós, Pendl Alexander és Tóth Jeremy, míg kölcsönből szintén visszatértek klubjukhoz Czingráber Máté (Vasas) és Lázár Zsolt (Győr).

Ahogy korábban beszámoltunk róla, első érkezőnk Balajcza Szabolcs volt Újpestről, ő a szerdai találkozót kihagyta.

Siófoki színekben pályára lépett Lorentz Márton, a Videoton labdarúgója, aki utoljára Soroksáron szerepelt. A Vasas Kubala Akadémiáról két fiatal kapott szerepet Opavszky Balázs és György Nico személyében, illetve azok a siófoki kötődésű játékosok is, akik a keretünkkel készülnek: Erőss Csaba utolsó klubja a PMFC volt, az egykori siófoki nevelés és jelenleg is korosztályos válogatott Bévárdi Zsombor, valamint a Siófoki Bányász SE fiatalja, Balogh Bence Benitó.

Első ellenfelünk az NB III Közép csoportjában szereplő Szekszárdi UFC volt.

A hazaiak kapujában az a Filipánics Bálint állt, aki az előző szezonban még a BFC Siófok kötelékébe tartozott, de nem hosszabbított vele szerződést a klub.

A találkozót mindkét csapat agilisan kezdte, az első lehetőség a hazaiak előtt adódott: egy jobb oldali támadás végén Fejes tört be a 16-osunkon belülre, de lapos lövését Tajti lábbal védte.

Röviddel később mi is egy jobb oldali kontrát vezettünk: Nagy D. jól passzolt középre, Kovács D. is jó ütemben érkezett, de az utolsó pillanatban kivágták bedobásra a labdát a szekszárdi védők.

A bal oldalról végezhetett el szögletet a Szekszárdi UFC, ami veszélyesen szállt középre, a lecsorgó labdába egy hazai játékos belenyúlt, de a kapura emelt labdát az ötösön álló Kovács D. lefigyelte és felszabadított.

Sikerült megszereznünk a vezetést: Kozma remek labdával ugratta ki a jobb oldalon Nagy D.-t, beívelésére Kovács D. mozdult jó ütemben és a hálóba fejelt (0:1).

Nem sokkal később növelni tudtuk előnyünket: egy kis szöglet után Petneházi jól tekert a kapu elé, és Lorentz lábáról pattant a labda a kapuba (0:2).  

Csapatunk a gólokat követően sem állt le: Berde passzával Kovács D. indult el a kapu felé, tolt egyet a játékszeren, majd lövésre szánta el magát, de az mellésuhant.

A félidőn végén még Kozma veszélyeztetett: egy felpasszolt lendületesen indult el, bal lábas lövését blokkolták, de a lepattanót begyűjtötte, majd jobbal fölélőtt.

A szünetben átszervezte a csapatot szakmai stábunk Disztl László vezetésével, több csere is volt.

Gyorsan sikerült megszerezni a harmadik siófoki találatot is: Elek egy labdaszerzést követően betört a szekszárdi 16-oson belülre, de buktatták, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A sértett, Elek állt oda, és higgadtan lőtt a hálóba (0:3).

Pár perccel később Kozma passzát Gál emelte a kapu elé, Bévárdi ügyesen készítette le a labdát Eleknek, aki ráfordulva lőtt, de a játékszer mellément.

A hazaiak Lékó révén szépíthettek volna: egy felíveléssel kiugrott a leshatáron, de bal lábas lövését Kis T. védeni tudta.

A hazai helyzetre siófoki gól született: Erőss labdaszerzését követően Kovács D. elé passzolt,  jobbról elindult befelé, a hosszú oldalon érkező Nagy R.-hoz külsőzte tovább, már ő is lőhetett volna, de visszagurított Kovács D.-hez, aki a hálóba lőtt (0:4).

A másik oldalon Kis Tamás mutatott be bravúros védést: Varga bombázott kapura, kellemetlenül csapódott le a lövés, de hálóőrünk a léc alá tartó labdát szögletre tornázta.  

Pár perccel később 5 a 4-ben vihettük a szekszárdi kapura a labdát, Balogh szépen ugratta ki az üres területbe futó Bévárdit, aki jól passzolt keresztbe, de Nagy R. lövése a felsőlécen csattant.

Nagy R. előtt újabb gólszerzési lehetőség adódott: Szilágyi felpasszolt labdáját György szépen pörgette ki oldalra, Bévárdi középre gurítását Elek elengedte, de az érkező Nagy R. fölélőtt.

Nem kellett sokat várni a megérdemelt ötödik gólra: Kovács D. jó cselek után remek ütemben passzolt a védők mögé, Elek lépett ki, és higgadtan a rövid alsó sarokba lőtt (0:5).

A mérkőzés végére is maradt még helyzetünk: Elek volt erőszakos, és elvette védőjétől a játékszert, lövését azonban Szűcs hárította, a róla kipörgő labdára Bévárdi startolt, de nem tudta jól ellőni, így az ismét Szűcsben akadt el.

Az első mérkőzésen magabiztos győzelem született, jó játékkal, és remek helyzetkihasználással.

Szekszárdi UFC – BFC Siófok 0:5 (0:2)

Szekszárdi UFC: Filipánics, Kvanduk, Arena, Károly, Hegedűs, Kovács, Lékó, Lőrincz, Turi, Ihos, Fejes. Cserék: Szűcs, Nagyváradi, Rácz, Major, Preininger, Nánási, Varga, Bakó, Hajpál, Kerekes. Vezetőedző: Kvanduk János.

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó, Szilágyi, Lorentz, Farkas, Gál, Berde, Nagy D., Petneházi, Kozma, Kovács D. Cserék: Kis T., Elek, Opavszky, Nagy R., Erőss, Bévárdi, György, Balogh. Vezetőedző: Disztl László.  

Gólszerzők: Kovács D. 2, Elek 2, Lorentz

2017.07.07. 11:55

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu