BFC Megérdemelt győzelemmel zártuk a törökországi edzőtábort!

Csapatunk törökországi edzőtábora végetért, az utolsó fontos esemény a Rustavi elleni találkozó volt. A grúzok megnyerték hazájukban a másodosztályt, így már első ligás együttesként léptek pályára ellenünk.

Varga Attila vezetőedzőnk ezen a napon nem számíthatott Kovács Dávidra, aki a szerb Dinamo Vranje elleni mérkőzésen szenvedett sérülést, valamint Farkas Norbert is kénytelen volt hasonló ok miatt kihagyni a találkozót.

A 4.percben Petneházi jól tekert középre balról egy szabadrúgást, amibe Elek csúsztatott bele, Revishvili bravúrral védett, majd a gólvonalról kihúzták a grúz védők a játékszert.

A 8.percben baloldali kontrát vezetett a Rustavi, Kvirkvia beadását Barabagze vette át, de lövésébe Lorentz vetődött bele és mentett nagyot.

1 perccel később Sitchinava ívelt be jobbról egy szabadrúgást, de a hosszú oldalon Barabagze kiszorítva melléfejelt.

A 16.percben megszereztük a vezetést! Nagy D. egy labdaszerzést követően jól indult el, Gál ugrott ki a passzával a jobb oldalon, középre ívelésére Petneházi érkezett és a hálóba fejelt (1:0)!

A 24.percben Kvirkvia emelt be balról Barabagzéhoz egy labdát, de fejesét könnyedén húzta le Balajcza.

A 27.percben adódott a legnagyobb helyzete a grúzoknak: egy gyors ritmusváltás után Gegechkori lépett ki a védőink között, nagy ziccerbe került, de a kapuból kifutó Balajcza lábbal nagyot hárított.

A 45.percben még Sitchinava került még helyzetbe Lorentz hibáját kihasználva, Balajcza azonban kivetődve hárított.

A második játékrészt jobban kezdték a grúzok, agresszívan letámadtak.

A 47.percben egy labdaszerzést követően gyors összjátékkal hozta a kapunkra a labdát a Rustavi, Sitchinava azonban ballal mellélőtt.

A kezdeti rohamok után megnyugodtunk és átvettük az irányítást.

A 66.percben láthattuk a meccs egyik legszebb jelenetét: Elek volt harcos a középpályán, áthámozta magát 3 emberen, majd szemfülesen észrevette, hogy kint áll a grúzok kapusa, a kezdőkörből kapura ívelt, de a labda a kapufát érintve mellément.

A 72.percben kis szögletet végeztünk el, Nemes és Nagy D. játszott össze, majd előbbi középre ívelt, Hidvégi csúsztatása azonban mellément.

Röviddel később Vólent harcolt meg egy labdáért, majd rávezette a grúzok kapujára, de mellélőtt.

A 86.percben eldöntöttük a találkozót! Elek küzdött nagyot a baloldalon, majd lerántották, amiért szabadrúgást ítélt a játékvezető. Nagy D. jól tekert a kapu elé, és Lorentz a hálóba fejelt (2:0)!

Megérdemelten nyertünk a grúz másodosztály bajnoka ellen, így jól sikerült a törökországi edzőtábor lezárása. Míg a dán Koge és a szerb Dinamo Vranje ellen nem volt szerencsénk a ziccerek kihasználásával, holott mindkét esetben megérdemelt lett volna a győzelem, ezúttal a remek teljesítmény és a nagy küzdeni akarás sikerrel párosult.

BFC Siófok – Rustavi 2:0 (1:0)

BFC Siófok: Balajcza, Szilágyi, Lorentz, Fehér, Hidvégi, Nagy D., Gál (Berde), Lázár, Petneházi (Vólent), Bévárdi (Nemes), Elek.

Rustavi: Revishvili, Gegechkori, Tskhovredov, Krirkvelia, Poniava, Klimashvili, Papara, Gorelishvili, Kvrikvia, Sitchinava, Barabagze. Cserék: Sertashvili, Bratchvei, Maztsvaladze, Tsitskishvili, Gudjabidze, Silagadze, Zviadadze, Kirkitadze, Chogadze.

Gólszerzők: Petneházi, Lorentz 

2018.02.10. 22:07

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu