BFC Nagy vezetői tapasztalat, komoly kapcsolatrendszer: Illés János lett a klubigazgatónk!

A BFC Siófoknál folytatja sportvezetői munkásságát a magyar és a siófoki futball egyik meghatározó alakja, Illés János, aki 22 év kaposvári tevékenysége után tér vissza klubunkhoz. Nagyon komoly szerepe volt a régi nagy sikerekben, kitartó munkájának köszönhetően a Magyar Labdarúgó Szövetségben is elismert szakember lett, több esetben ott is adtak és adnak ma is a véleményére. 

„Ez egy érdekes és kicsit ilyen szívet-lelket melengető dolog, mert a labdarúgással kapcsolatos tevékenységem Siófokon kezdtem, és ezzel úgy gondolom itt is fogom befejezni, tehát keretbe foglalja a sportvezetői pályafutásom.” – mondta János honlapunknak.

Mennyire lepte meg a vezetőség felkérése?

„Őszintén mondom, meglepett, nem gondoltam rá. A tulajdonossal régóta jó viszonyban vagyok, a meccsekre jártam, érdekelt a Siófok szereplése és az eredmények. Szurkoltam a csapatnak, de nem gondoltam arra, hogy itt még valaha dolgozni is fogok.”

Milyen szerepkörben tér vissza a klubhoz, milyen feladatokat fog ellátni?

„Hivatalosan a klubigazgatói pozíciót vállaltam el. A feladatom a klub egész tevékenységének az összefogása, felügyelete, szervezése, irányítása a szakmai munka kivételével.”

Júliusban kezdte el a munkát, nem telt el nyilván sok idő, de korábban 18 évet itt dolgozott. Következtek utána a kaposvári évek. Ilyen hosszú időszak távlatában hogy látja, mennyire változott meg a klub élete?

„Annál sokkal szervezettebb és stabilabb, mint amikor elmentem, elsősorban a gazdasági oldalára és az anyagi háttérre gondolok. Meglepő bizonyos vonatkozásban, de nem túlzott mértékben, hogy milyen kis létszámmal és milyen odaadással dolgoznak itt páran azért, hogy a klub jól működjön, illetve folyamatos legyen a tevékenység. Az elmúlt évben a mérkőzések nagy részét láttam, most a napokban már a csapat edzéseibe is belenéztem, ezek alapján úgy gondolom, hogy a Siófok arra mindenképpen alkalmas, hogy stabil, erős középcsapat legyen, ha kis szerencsénk lenne, még akár jobb is lehet!”  

Ha visszatekint a 18 siófoki évre, ki tudna emelni olyan időszakot vagy élményt, ami a legkedvesebb?

„Azt gondolom, hogy a legfontosabb és legemlékezetesebb dolog nekem a régi Siófokról, az a családias, békés, nyugodt hangulat, ami itt a csapat körül uralkodott. Mindig azt tartottam fontosnak, hogy béke, nyugalom, barátság és egységes gondolkodás legyen a klubnál és persze a csapaton belül is. Sikerült olyan edzőkkel dolgozni, olyan stábbal, akik ezzel messzemenően egyetértettek és partnerek voltak. A 18 évből leginkább ez a hangulat, ami engem megfogott, és azóta is bennem van. A legbüszkébb természetesen arra vagyok, hogy a klub vezetője voltam az MNK győzelem és két NB I-be való feljutás alkalmával, szakmai szempontból nézve, nyilván ez a legsikeresebb élmény. Az ember fejében az ilyen emlékek egyre többet előjönnek, ahogy öregszik, ezért is szokták mondani: mindig az első szerelem a legemlékezetesebb!”

Jó munkát és sok sikert kívánunk itthon János!

2021.07.14. 20:23

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu