BFC Nagyon fontos 3 pontot szereztünk a Balmazújváros ellen!

Csapatunk a Balmazújváros együttesét fogadta vasárnap a Merkantil Bank NB II 28.fordulójában.

Disztl László vezetőedzőnk nem számíthatott egy mérkőzésre szóló eltiltása miatt Farkas Norbertre, ellenben újra pályára léphetett Mogyorósi József, aki szintén piros lap miatt volt kénytelen kihagyni a Cegléd elleni találkozót.

Horrorisztikus volt a kezdés: a 7.percben 11-eshez jutottak a vendégek egy rossz ütemű becsúszás után. Farkas II állt oda, de büntetőjét Tajti bravúrral fogta.

A 23.percben Vólentet ugratták ki a jobb oldalon, nagy lendülettel ment el, de lövése az oldalhálóban végezte.

A 29.percben Czvitkovics végezhetett el szabadrúgást a baloldalról, jól tekerte rá a rövid sarok felé, de Szécsi előrevetődve védett.

A 31.percben Czvitkovics ívelt középre jobbról egy szögletet, Berde fejelt kapura, de Szécsi a levegőben úszva lehúzta a felső sarokba tartó labdát.

A 36.percben nagy lehetőséget puskázott el a Balmazújváros: egy felívelést követően Vólent készítette le a labdát lövésre, de Belényesi fölébombázott. 

A lefújás előtt még egy helyzet adódott a vendégek előtt: egy jobb oldali kontra végén a középre passzolt labdáról a becsúszó Vólent centikkel maradt le. 

A szünetben Disztl László vezetőedzőnk kettős cserére szánta el magát: Kozma helyett Kovács D., Czvitkovics helyett Petneházi folytatta a második félidőben.

A váltás jól sikerült, nagyobb elánnal kezdett támadni csapatunk.

Már a 46.percben egyenlítési lehetőség adódott: Nagy D. ment el a jobb oldalon, jól ívelt középre, Kovács D. egy átvétel után eldőlve lőtte kapura a játékszert, de Szécsi bravúrral védeni tudott.

Az 52.percben Kovács D. ugrott ki jó ütemben a baloldalon, jobb külsővel középre passzolt, de Nagy D. elöl a kivetődő Szécsi felszedte a labdát.

Az 59.percben szépségdíjas góllal szereztük meg a vezetést: Nagy Dániel indult el a balmazi kapu felé egy labdaszerzés után, lövésre szánta el magát, és a labda szépen csapódott le a vendégek hálójába (1:0).

A 63.percben Petneházi jobb oldali szabadrúgását Elek fejelte nem sokkal mellé.

A 66.percben Kovács D. cselezett balról befelé, majd Petneházi elé tolta a játékszert, aki ballal lőtt, de nem találta el jól, így a kaput sem.

A 72.percben egy baloldali kontra végén ígéretes helyzetben Fekete fejelt fölé.

A 85.percben növeltük előnyünket egy tűzijáték után: Lázár remek labdát ívelt keresztbe jobbról, Kovács D. tört be a 16-oson belülre, lövését azonban védte Szécsi. A kipattanóra Berki jött, de Szécsi az ő próbálkozását is hárítani tudta. Berki az újabb kipattanót is összeszedte, okosan középre gurított, majd Elek a hálóba lőtt (2:0).

A végjáték megint izgalmasra sikerült, és a mi szemszögünkből kellemetlenre. A Balmazújváros erőre kapott, és kihasználták a védelmi zavart a 90.percben: Kapacina kapott egy labdát a 16-osunknál, és higgadtan lőtte be a ziccert (2:1).

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a hosszabbításban mindenki jól összpontosított, így itthon tartottuk a 3 pontot!

 

BFC Siófok – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2:1 (0:0)

Vezette: Gaál Ákos (Kóbor Péter, Huszár Balázs)

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó, Gál, Mogyorósi, Czingráber, Berde (Berki 81’), Lázár, Nagy D., Czvitkovics (Petneházi 46’), Kozma (Kovács D. 46’), Elek. Vezetőedző: Disztl László

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Szécsi, Vachtler, Bakos, Rus, Németh Á., Belényesi, Sigér, Kovács Á., Farkas II B. (Heffler 63’), Kamarás (Kapacina 70’), Vólent (Fekete 63’) Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerzők: Nagy D. (59’), Elek (84’), ill. Kapacina (90’)

Sárga lap: Elek (77’), Lázár (92’), ill. Bakos (48’), Vachtler (91’)

2017.04.10. 11:45

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu