BFC Nagyot hajrázott csapatunk a bajnok ellen a Magyar Kupában!

Csapatunk a bajnok Budapest Honvéd együttesét fogadta a Magyar Kupa 9.fordulójának első mérkőzésén.

Nem voltak jó előjelek, hiszen folyamatosan szakadt a hó hétfő estétől, de kemény munkával elkezdőtött a pálya letakarítása. További nehézség kedd hajnalban adódott, amikor a hó esőre váltott, és a füvön a hó mellett latyak és sár is lett. Az MTVA úgy látta, hogy bizonytalan a mérkőzés megrendezése, ezért a vezetőségük az MTK - Sényő találkozót tűzte ki a programjukba.

A pálya végül le lett takarítva, és a zord körülmények ellenére Szilasi Szabolcs játékvezető elengedte a találkozót - a bemelegítésnél  pedig ahogy kell, újra szakadni kezdett a hó.

Kispestről kb. 300 szurkoló érkezett a Révész Géza utcába, akik remek hangulatot csináltak.

Bátran kezdtük a találkozót a bajnokcsapat ellen, egyáltalán nem érződött megilletődöttség játékosainkon, a 17.percben azonban megszerezte a vezetést Budapest Honvéd: Lanzafame beemelt szabadrúgását a jobbról berobbanó Kosút fejelte a hálónkba (0:1).

A 26.percben növelték előnyüket a fővárosi piros-feketék: egy gyors kontra végén Lanzafame tolta ki balra a labdát Banó-Szabóhoz, majd a középre passzolt játékszert Eppel pofozta a kapunkba a hosszú oldalon (0:2). 

A félidőben cserélt Varga Attila vezetőedzőnk, a támadó szekció megerősítése volt a cél: Fehér helyett új igazolásunk Balázs állt be.

A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsolt csapatunk, nem adtuk fel a 2 gólos hátrány ellenére sem! 

A hajrá parádésra sikerült: a 81.percben szépíteni tudtunk! Vólentet buktatták a 16-oson belül, amiért Szilasi Szabolcs játékvezető büntetőt ítélt - Petneházi állt oda, és magabiztosan értékesítette (1:2)! 

A 90.percben megkoronáztuk az elmúlt napok és a szakadó hóban játszott mérkőzés nehézségeit, egyenlíteni tudtunk! Petneházi jobb oldali szögletére remek ütemben érkezett Gál, és a hálóba fejelt (2:2)! 

A végeredmény a bajnok Budapest Honvédnak kedvez a jövő szerdai visszavágóra nézve, de a játék összképét tekintve csapatunk hatalmasat küzdött, és ami különösen becsülendő, hogy vesztes helyzetből sikerült felállni! 

BFC Siófok - Budapest Honvéd 2:2 (0:2)  

Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Becséri Gergely) 

BFC Siófok: Balajcza, Szilágyi, Fehér (Balázs 46'), Lorentz, Hidvégi (Vólent 73'), Nagy D. (Bévárdi 66'), Gál, Lázár, Farkas, Petneházi, Elek.  Vezetőedző: Varga Attila

Budapest Honvéd: Horváth A., Heffler, Lovric, Kosút, Kukoc, Kamber, Gazdag, Danilo (Lukács 60'), Lanzafame (Herjeczki 73'), Banó-Szabó (Holender 48'), Eppel. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Petneházi, Gál, ill. Kosút, Eppel
Köszönetet mondunk Kedves Szurkolóinknak, akik a zord időjárás ellenére is biztatták csapatunkat a 90 perc alatt! 
Bővebb összefoglaló hamarosan!

2018.02.22. 10:13

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu