BFC Nagyot harcolva győztünk szlovák ellenfelünkkel szemben!

Csapatunk ma délután a szlovák első osztályú FC ViOn Zlate Moravce együttesét fogadta Budafokon, akik a találkozót követően indultak horvátországi edzőtáborba.

Juraj Jarabek a legerősebb kezdő tizenegyét küldte pályára.

Goran Kopunovic vezetőedzőnk és a szakmai stáb továbbra sem számíthatott korábbi sérültjeinkre, és Farkas Norbert is kénytelen volt kihagyni a találkozót hasonló okok miatt.

Agresszívan, pörgő ritmusban kezdte a mérkőzést a szlovák alakulat, az első helyzet is előttük adódott: egy védők mögé beemelt labdával Gesnabel lépett ki ziccerben, de Mogyorósi jó ütemben ért vissza és szögletre rúgta a játékszert a lövés előtt.

Röviddel később Mateus lőhetett a kapunkra, a labda irányt változtatott Berdén, de Filipánics védeni tudott.

A kezdeti rohamok után csapatunk megnyugodott és felvette a ritmust: sikerült megszűrni és leütközni a szlovák támadásokat, és a játékban is magabiztossá váltunk, mind hátul, mind elöl.

A szlovákok kapusa egymás után két nagy védést is bemutatott: Kovács Dávid ment el a jobb oldalon, beadását Gréczi fejelte rá, de Holec hárítani tudott, a kipattanó a felhúzódó Czingráber elé került, de Holec az ő lövését is szögletre tudta tornázni.

A másik oldalon Privat kapott labdát a 16-osunk előterében, a cselei után lövésre szánta el magát ballal, de Szilágyi jó ütemben blokkolta.

Újabb nagy lehetőség adódott előttünk: a remek formában játszó Kovács Dávid szerzett labdát a középpályán, kipasszolta Nagy Dánielhez a jobb oldalra, aki jól kényszerítőzött Elekkel, majd Nagy belöbbölte Elek elé, de a kapujából kimozduló Holec felszedte az utolsó pillanatban a játékszert.

Filipánicsnak is volt védenivalója: Mateus szemben a kapuval vállalkozott lövésre mintegy 18 méterről, de a szitáló labdát kapusunk oldalra tolta.

Csapatunk ismét szép támadást vezetett: ezúttal Gréczi szerzett labdát, beindította Nagy Dánielt, középre ívelt, ahol Elek érkezett a rövidre, de nem tudta jól eltalálni a játékszert, így az mellépattogott.

A lefújás előtt még mindkét kapu előtt adódott lehetőség: a Zlate Moravce egy jobb oldali támadást vezetett, Kostadinov ellőtte keresztbe a labdát, a lövésszerű bepasszra Gesnabel érkezett a hosszú oldalon, de ő is kisodródva visszalőtte keresztbe, végül Mogyorósi vágta ki a labdát a szlovák támadók elöl.

Csapatunk adhatta volna a tökéletes zárszót a sípszó előtt: Nagy Dániel kapott remek labdát a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre, de lövésébe belevetődött Holec, így a helyzet kimaradt.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidő is szlovák lehetőséggel indult: Bozsorad jobb oldali beadását Sombat fejelte mellé.

Csapatunk is gyorsan próbára tette a szlovák cserekapust: egy szép támadás végén Kovács Dávid készítette le lövésre a labdát Eleknek, de Novota hárítani tudott és szöglet következhetett.

Röviddel később újabb szép kontrát vezettünk a jobb oldalon, majd Elek beadását Berde előredőlve fejelte nem sokkal mellé.

A kemény, brusztolós munka meghozta végül a gyümölcsét: Gréczi remek ütemben passzolt a védők mögé Kovács Dávidhoz, Novota elkésett, és a lövés pillanatában rácsúszott fiatal támadónkra, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Gréczi állt oda, és magabiztosan lőtt a hálóba (1:0).

A gól után is támadtunk, olyannyira, hogy Elek növelhette volna előnyünket. Jó cselek után 2 védőn is áthámozta magát, de mire lőni tudott volna, Novota az utolsó pillanatban felszedte a labdát.

A Zlate Moravce megpróbált magasabb sebességre kapcsolni, és egyenlíteni: egy baloldali beadásnál Nurkovic kilökte a labda elöl Mogyorósit, a szabálytalanság ellenére a sípszó elmaradt, így szabadon fejelhetett a kapunkra, de Filipánics védeni tudott.

A hajrához közeledve már nem volt ilyen szerencsénk Nurkovic-csal szemben: lecsapott egy rosszul passzolt labdára, majd elvitte keresztbe nagy lendülettel a kapunk előterében, végül a kimozduló Filipánics mellett a hálóba gurított (1:1).

Szerencsére nem örülhettek sokáig a szlovákok, és mi szolgáltattuk a mérkőzés „zárópoénját”: a 83.percben ugyanis egy felívelt labdát röviden fejeltek haza, Kovács Dávid volt szemfüles, lecsapott a játékszerre, begurította Berkihez, aki higgadtan passzolt a kapuba (2:1).

Nagyon hasznos mérkőzés volt, sok jó dolgot lehetett látni csapatunktól. Harcosak voltunk, labdákat szereztünk, ütköztünk, nem estünk össze a kapott gól után, és ami a legfontosabb, sikerült gólt is szerezni. Gyorsan felvettük a szlovák első osztályú csapat által diktált pörgős tempót, szép támadásaink voltak, és végig egységes volt a csapat. Szép volt Fiúk!

BFC Siófok – FC ViOn Zlate Moravce 2:1 (0:0)

BFC Siófok: Filipánics, Szilágyi (Tamaskó), Szalai, Mogyorósi, Czingráber, Nagy D., Gál, Berde (Lázár), Kovács D., Gréczi (Petneházi), Elek (Berki). Vezetőedző: Goran Kopunovic

FC ViOn Zlate Moravce: Holec, Pastva, Kapor, Pinter, Gesnabel, Ujlaky, Kostadinov, Baris, Mateus, Ewerton, Privat. Cserék: Novota, Bozsorad, Chren, Oravik, Valovcan, Nurkovic, Tonka, Sombat, Karlik. Vezetőedző: Juraj Jarabek.

Gólszerzők: Gréczi, Berki, ill. Nurkovic

2017.01.28. 18:24

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu