BFC Nagyot küzdött csapatunk, végül ikszeltünk a szerb másodosztály bajnokesélyesével!

A törökországi Lara városában csapatunk lejátszotta második felkészülési mérkőzését az edzőtábor keretén belül, ellenfelünk a szerb második ligás FK Dinamo Vranje volt.

Mint ismeretes, a türkmén bajnok FK Altyn Asyr ellen játszottunk volna, de a légitársaságnál adódó problémájuk miatt az ázsiai csapat csak később érkezett Törökországba, az EastWest Utazás-Sport gyors szervezésének köszönhetően azonban nem maradtunk mérkőzés nélkül.

Varga Attila vezetőedzőnk ezúttal nem számíthatott 2 játékosra: Futó Zsombort vélhetően egy gyors lefolyású vírus kapta el, míg Petneházi Márk kisebb sérülés miatt nem volt bevethető.

A találkozót ukrán játékvezetői négyes dirigálta rendkívül korrekten.

A 3.percben Farkas kapott egy labdát, elindult a szerbek kapuja felé, a védők közötti résen betolta Bévárdihoz a labdát, azonban az elpattant tőle hosszan, és a kapus kivetődve összeszedte a játékszert.

A 18.percben volt az első szerb kaput eltaláló átlövés, igaz sok veszélyt az nem jelentett, mert Tajti könnyedén fogta.

A 20.percben kis szöglet variációt végzett el a Dinamo Vranje, a hosszúra átemelt labdát azonban Stankovic föléfejelte.

A 25.percben óriási siófoki ziccer maradt ki: Tajti remek felíveléssel indította támadásunkat, a védők elszámolták magukat, és a rosszul elfejelt labdára Nagy D. csapott le. Remek ütemben ugratta ki Vólentet, aki betört a 16-os jobb oldalán, lövését azonban hárítani tudta a Dinamo hálóőre Cakic.

A 28.percben komoly helyzet nélkül megszerezte a vezetést Dragan Antic együttese: ismét egy kis szögletet végeztek el a szerbek a baloldalról, Suraka próbálkozott volna bevenni Tajti kapuját, de a földbe rúgott, így csorgott tovább az ötösön belül a labda, majd még egy érintést követően Stankovic lőtt a hálónkba (1:0).

A semmiből jött gól nem szegte kedvét játékosainknak, és sok támadást sikerült kidolgozni, de a befejezésekbe hiba csúszott.

A 43.percben azonban sikerült az egyenlítés: Bévárdi egy labdaszerzést követően jól passzolt Vólent elé, akit csel közben elkaszált Cakic, az ukrán játékvezető pedig büntetőt ítélt. A sértett Vólent állt oda, aki korábban Lipóton a szlovák Zlate Moravce ellen is kiharcolt egy 11-est, és higgadtan lőtt a hálóba (1:1).

A szünetben csak egy csere volt: Tajtit Balajcza váltotta a kapuban.

A második játékrészt remek letámadással kezdtük, a szerbeknél kisebb zavar volt, mert egy támadást se sikerült felépíteniük.

Az 59.percben egy kontra végén M.Stevanovic passzát Suraka lőtte mellé ballal.

A 60.percben cserélt Varga Attila vezetőedzőnk: a kezdőből Gál, Berde és Vólent maradt csak fent.

A 64.percben M.Stevanovic tört a kapunkra, de mellélőtt.

A 77.percben újabb 2 csere következett: Gál és Vólent jött le, Kiss B. és Balogh B. állt be.

Két perccel később Balogh B. eldönthette volna a találkozó sorsát: nagyszerű ütemben és lendületesen lépett ki a védők között, megpróbálták buktatni, de az sem sikerült, majd a kimozduló kapus mellett is elpöckölte a játékszert, de az nem sokkal mellément.

A 87.percre még maradt egy Dinamo lehetőség is:  Stojanovic ment el a jobb oldalon, átfűzte magát Csibrán, majd a visszagurított labdát Hristic lőtte el ballal, de a lövés jócskán mellésuhant.

A végeredmény így maradt az 1:1. A játék képe alapján megérdemelt lett volna győzelmünk, hiszen több nagy helyzetünk volt, míg a szerbek egy szerencsésnek mondható gólt találtak. Remek védekezés mellett sok passzal építkeztünk, a játékosok betartották a taktikai elemeket, és összességében elmondható, hogy a mutatott játék pozitív lehet a jövőre nézve.

A törökországi edzőtábor utolsó mérkőzésére pénteken kerül sor a grúz másodosztályt vezető Rustavi ellen.

FK Dinamo Vranje – BFC Siófok 1:1 (1:1)

FK Dinamo Vranje: Cakic, Segun, Stankovic, D.Stevanovic, Suraka, Nedeljkovic, Stojkovic, Antic, Gasic, Vukajlovic, Milanovic. Csereként pályára lépett: Rahdelovic, Hristic, M.Stevanovic, Milovanovic, Spasic, Petosevic, Stojanovic, Petric, Bozovic.

BFC Siófok: Tajti (Balajcza), Szilágyi (Opavszky), Lorentz (Csibra), Fehér (Lázár), Hidvégi (Nemes), Nagy D. (György), Gál (Kiss B.), Berde, Bévárdi (Kovács D.), Farkas (Elek), Vólent (Balogh B.).

Gólszerzők: Stankovic, ill. Vólent

2018.02.07. 21:29

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu