BFC Négy gólos Honvéd siker az edzőmérkőzésen

Csapatunk szombaton a Bozsik Stadionban lépett pályára edzőmérkőzésen az NB I-es Budapest Honvéd ellen.

Marco Rossi ezúttal válogatottsága miatt nem számíthatott a kispestiek gólfelelősére, Eppelre, míg csapatunkban Mogyorósi bajlódik sérüléssel, és Disztl László vezetőedzőnk pihenőt adott neki.

A találkozót támadó felfogásban, jól kezdtük. Az offenzív kezdés kétszer is zavart okozott a piros-feketék hátsó alakzatában: előbb egy hazadobott labdára Elek startolt rá, és kis híján eltolta a hazai kapus, Horváth elöl a labdát, majd röviddel később egy visszapassznál Kozma indult el a hálóőrre, aki ezúttal is megoldotta végül a problémás szituációt.  

A 7.percben Nagy Dániel vezette rá a labdát a kispesti kapura, majd lövésre szánta el magát, aki nem sokkal suhant el a felső sarok mellett.

A 10.percben Lovric akasztotta Kozmát a hazai 16-os előterében, és Farkas végezhetett el ígéretes szögből szabadrúgást, de lövése felpattant a sorfalon, majd Horváth lehúzta a labdát.

Hiába látszódott, hogy nem vagyunk megilletődve az első osztályú ellenfél otthonában, a 13.percben mégis megszerezte a vezetést a Honvéd: Lanzafame baloldali szöglete veszélyesen szállt középre, Tajti nem fért rendesen a labdához, de sikerült elpaskolnia, azonban a hosszú oldalon Koszta helyezkedett jól, és félfordulattal a hálónkba vágta a játékszert (1:0).

Egy perccel később King ment el a jobb oldalon, középre ívelt, több érkező is volt, de Gál jól érkezett és kifejelte szögletre a labdát.

A 21.percben növelte előnyét a kispesti gárda: Zsótér végezhetett el egy oldalszabadrúgást, amit Lovric fejelt a léc alá (2:0).

A második Honvéd találat kicsit megfogta lelkesen kezdő csapatunkat. A 27.percben Zsótér tört be a 16-osunk baloldalán, de lapos lövését fogta Tajti.

A félidő hátralévő részére a mezőnyküzdelem volt a jellemző. A szünet előtt még adódott egy gólszerzési lehetőség a Honvéd előtt: a 43.percben Koszta lépett ki a védők között a 16-os jobb oldalán, majd visszatette lövésre, Vasiljevic bombáját azonban védeni tudta Tajti.

A második játékrészre átszervezte a csapatot a szakmai stábunk, több csere is volt: Tajti, Farkas, Nagy D., Lázár, Czvitkovics, Elek és Kozma jött le, Filipánics, Szalai, Petneházi, Berde, Pendl, Gréczi és Nagy R. folytatta a játékot.

Az első lehetőség a Honvéd előtt adódott, Lanzafame vette észre, hogy Filipánics kint áll a kapujából, de a támadó emelése melléhullt.

Röviddel később Balázs kapott egy labdát a 16-osunk jobb oldalán, de lövése elment a rövid kapufa mellett.

Az 54.percben szépíthettük volna: Gréczi ment el a baloldalon, bepasszolta üres területbe a labdát Nagy Richárdnak, aki középre ívelt, de az érkező Kovács Dávid jobb lábas lövése jócskán fölément.

Az 59.percben Holender és Vasiljevic játszott össze, majd utóbbi vállalkozott lövésre, de a labda fölésuhant.

A 65.percben jobb oldali kontrát vezettünk Kovács Dávid révén, jól tette középre a labdát, de Nagy Richárd elöl az utolsó pillanatban Gróf elszedte azt.

A 70.percben két újabb cserénk következett: Micsinai és Körmendy állt be Gál és Kovács helyett.

A 75.percben 10 főre fogyatkoztunk: Czingrábert szövegért állította ki Böcskei Balázs játékvezető.

A 83.percben egy labdakihozatalunknál a kispestiek némi kezezéssel szerezték meg a labdát, majd Koszta emelhetett rá az üres kapunkra, de a játékszer fölészállt.

A 85.percben már nem volt szerencsénk: Koszta jól lekészített labdáját Kabangu vágta a léc alá 10 méterről (3:0).

A 87.percben ismét mattolta a védelmünket: Balázs került helyzetbe egy lecsorgó labdával lesgyanús szituációban mintegy 12 méterre a kapunktól, és a bal felső sarokba lőtt (4:0).

A lefújás előtt még volt egy veszélyesnek tűnő Pendl beívelés, de kicsit magas lett Nagy Richárdnak, így maradt a végeredmény a 4:0.

Bp. Honvéd – BFC Siófok 4:0 (2:0)

Vezette: Böcskei Balázs (Viszokai László, Becséri Gergely) 

Budapest Honvéd: Horváth A. (Gróf), King (Villám), Baráth (Palmes), Kamber, Lovric, Holender, Nagy G. (Hidi), Vasiljevic (Göblyös), Koszta, Zsótér (Balázs), Lanzafame (Kabangu). Vezetőedző: Marco Rossi

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó, Gál, Czingráber, Farkas, Nagy D., Lázár, Czvitkovics, Kovács D., Kozma, Elek. Csereként pályára lépett: Filipánics, Szalai, Berde, Petneházi, Gréczi, Pendl, Nagy R., Micsinai, Körmendy. Vezetőedző: Disztl László

Gólszerzők: Koszta, Lovric, Kabangu, Balázs

2017.03.25. 21:16

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu