BFC Nem sikerült a pontszerzés Békéscsabán

Csapatunk a Viharsarokban lépett pályára a Merkantil Bank NB II 35.fordulójában.

Disztl László és a szakmai stáb ezen a találkozón nem számíthatott Gál Mátyásra, aki a Sopron elleni mérkőzés hajrájában sérült meg, míg Gréczi Gábor és Pendl Alexander pedig a Videoton II ellen járt hasonló módon.

Jól kezdtük a találkozót: a 3.percben Petneházi kicsiben bepasszolt egy labdát a 16-oson belül Czvitkovicsnak, az alapvonalról középre emelt, de az érkezők elöl kivágták a labdát a békéscsabai védők.

Az első félidőben magabiztosan, szervezetten játszottunk, remek labdakihozatalokkal.

A 21.percben is egy szép kontratámadást vezettünk, a jobbról átforgatott labdával Farkas ment le az alapvonalig, jól ívelte be, de Lázár nagy helyzetben föléfejelt.

A 31.percben a Békéscsaba a jobb oldalon hozta fel a labdát, Pilán gurított veszélyesen középre, de Tamaskó a legjobbkor lépett oda, és vágta ki szögletre a játékszert.

A 38.percben Tamaskó húzódott előre a jobb oldalon, Nagy Dániellel játszott össze, a bepasszolt labdával Elek fordult kapura kisodródott helyzetben, de lövése a békéscsabaiakról pattant az oldalhálóba.

A 40.percben dolgozta ki a legnagyobb helyzetét a lila-fehér alakulat: Fabio indult el egy remek indítással a baloldalon, laposan középre tette,  az érkező Birtalan azonban mellélőtt.

A második játékrészt is hasonló offenzív felfogásban kezdtük: az 50.percben Czvitkovics emelt be egy labdát a baloldalról, Petneházi egy pattanás után lőtt mintegy 23 méterről, de Rybansky lehúzta a játékszert.

A 61.percben megszerezte a vezetést a Békéscsaba 1912 Előre: egy baloldali szögletnél Tajti lábára ráléptek, amit nem vett észre a játékvezető, kapusunk nem tudott elrugaszkodni, így a hosszúra átszálló labdát könnyedén stukkolta be Pilán (1:0).

A gól után sem adtuk fel: a 73.percben Czingráber felívelését röviden fejelték ki a hazai védők, Berde lőtt kapásból, de a labda mellésuhant.

A 77.percben növelte előnyét a hazai csapat: egy bedobásunkat követően a 16-osunkon belül Bényei megszerezte a labdát, Bagi majd Birtalan volt a folytatás, utóbbi szemben a kapuval visszahúzta a játékszert a jobb lábára és higgadtan lőtt a hálónkba (2:0).

A második hazai találat után kicsit szétestünk.

A 79.percben egy jobb oldali kontra végén a beívelt labda felpörgött Urbin előtt, amit a levegőben Nagy István próbálta a kapunkra kanalazni, de játékszer végül mellément.

A 82.percben újabb jobb oldali békéscsabai támadás következett, ezúttal is Nagy érkezett jó ütemben, de mellépörgetett a nagy helyzetben.

Egy perccel később végleg eldöntötte a 3 pont sorsát a lila-fehér alakulat: egy jobb oldali szögletet követően Kelemen fejelte a kapunkba a labdát (3:0).

A 88.percben még volt egy távoli próbálkozásunk: Petneházi szabadrúgását kifejelték a békéscsabai védők, Tamaskó csapott le a kipattanóra, de lövése mellésuhant, igaz egy védő még hozzáért.

A végeredmény maradt a 3:0, az eredmény azonban nem feltétlen tükrözi hűen a játék összképét.

Békéscsaba 1912 Előre – BFC Siófok 3:0 (0:0)

Vezette: Németh Ádám (Vígh-Tarsonyi Gergő, Pápai Zoltán)

Békéscsaba 1912 Előre: Rybansky, Bényei, Fehér, Kelemen, Fabio,  Viczián, Szélpál (Szalai 67’), Nagy I., Gránicz (Bagi 55’), Pilán, Birtalan (Urbin 78’). Vezetőedző: Boér Gábor

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó, Szilágyi, Czingráber, Farkas, Lázár, Berde, Nagy D. (Kozma 80’), Petneházi, Czvitkovics (Kovács D. 63’), Elek (Berki 70’). Vezetőedző: Disztl László

Gólszerző: Pilán (61’), Birtalan (77’), Kelemen (83’)

Sárga lap: Birtalan (24’), Viczián (72’), Pilán (79’), Fabio (87’), ill. Lázár (75’)
 

2017.05.15. 13:02

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu