BFC Nyert a Nyíregyháza, de nagyot küzdött az alaposan átszervezett csapatunk

A Merkantil Bank NB II 5.fordulójában a feljutási célokat kitűző Nyíregyháza Spartacus FC otthonában léptünk pályára.

Goran Kopunovic vezetőedzőnknek nem volt egyszerű dolga, hiszen át kellett szervezni a kezdőcsapatot. Gál Mátyás és Petneházi Márk sérülés miatt hiányzott, míg Futó Zsombor 3 meccses eltiltását töltötte, emellett többen megfázással bajlódtak a héten. 

 Már közvetlen a mérkőzés elején voltak izgalmak mindkát kapu előtt. 

A 2.percben egy jobb oldali beadásra Harsányi érkezett a hosszún, de rosszul találta el a labdát, és visszarúgta a sarok felé. 

A 3.percben Nagy Dániel lépett ki a 16-os jobb oldalán jó ütemben, el is lőhette volna, de laposan keresztbe gurított, az érkező Kozma azonban nem tudta beletenni a lábát, így odalett a lehetőség. 

A 13.percben egy jobb oldali szögletet követően Dvorschák fejelt nem sokkal mellé. 

A 21.percben egy védők mögé beemelt labdára Rudolf csapott le, ahogy a másik oldalon Nagy Dániel, itt ő is laposan keresztbe lőtt, de az érkező nyíregyházai támadók lemaradtak a játékszerről. 

A 28.percben a hazaiak megszerezték a vezetést: Harsányit ugratták ki a baloldalon, nagy lendülettel elvitte a labdát Tamaskó mellett, majd a kimozduló Tajtit becsapva a rövid sarokba lőtt (1:0). 

A 38.percben Tajti bravúrjára volt szükség: Rudolf baloldalról betekert szabadrúgásába Elek csúsztatott bele szerencsétlenül, de kapusunknak sikerült szögletre tolnia a labdát. 

A második játékrész is Rudolf lövésével indult az 52.percben, ezúttal is Tajti hárított, amit sarokrúgás követett. 

Csapatunk ezt követően magára talált, és az első félidei nagy küzdeniakarás után most már lehetőségeink is adódtak. 

A 62.percben formás baloldali támadást vezettünk: Farkas-Berki-Berde volt a labda útja, Berde visszapasszolt Berkihez, de kicsit kapkodva mellélőtt. 

A 64.percben egy beívelést követően Berde tűnt el a hazai 16-oson belül, azonban a vélt 11-es helyett nyíregyházai kontrával folytatódott a játék: Harsányi bepasszolt labdáját Rudolf lőtte el, de a játékszer a kapufán csattant.

A 75.percben Berki tört be harciasan a 16-os baloldalán, lövés helyett azonban középre passzolt, és felszabadítottak a hazai védők. 

A 78.percben Farkas végezhetett el ígéretes szögből szabadrúgást, eltekerte a sorfal felett a rövid felső felé, de nem sokkal mellément. 

A 83.percben Rudolf szögletét Dvoschák fejelte mellé.

A 84.percben Elek került lövőhelyzetbe szemben a kapuval, de Perger védeni tudott. 

A 88.percben egy perc alatt két helyzet is adódott: először egy baloldali kontra során Harsányi ment el, de lövése a kapufát találta el. A visszatámadásnál Berde emelt be szépen Elekhez, lövését azonban blokkolni tudták. 

A végeredmény maradt az 1:0, pedig benne volt a döntetlen a találkozóban. Szerdán 19:00-kor hazai pályán javíthat csapatunk az újonc Dorog ellen. 

Nyíregyháza Spartacus FC - BFC Siófok 1:0 (1:0)

Vezette: Lovas László (Punyi Gyula, Csatári Tibor)

Nyíregyháza Spartacus FC: Perger, Szokol, Dvorschák, Rubus, Pálinkás, Holdampf (Úr 66'), Tamási (Kónya 82'), Szécsi (Pölöskey 59'), Rudolf, Rezes, Harsányi. Vezetőedző: Mátyus János

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó, Szalai, Czingráber, Farkas, Berde, Nagy D., Gréczi, Elek, Kozma (Nagy R. 53'), Berki. Vezetőedző: Goran Kopunovic

Gólszerző: Harsányi (28')

Sárga lap: Tamási (36'), Úr (78'), ill. Szalai (26'), Elek (33'), Gréczi (51') 

2016.10.14. 13:47

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu