BFC ONLINE KÖZVETÍTÉS 2018/19 – GYIRMÓT FC GYŐR-BFC SIÓFOK

Kedves Szurkolóink!

17:00-kor kezdetét veszi a Merkantil Bank NB II 15.fordulója, ellenfelünk a Gyirmót FC Győr lesz az Alcufer Stadionban, Gyirmóton. Az online közvetítés az oldal folyamatos frissítése mellett érhető el. Tartsanak velünk! 

Megvannak a kezdőcsapatok: 

Gyirmót FC Győr: Rusák, Szilvási, Nagy P., Széles, Strestik, Heffler, Szarka, Varga, Kontár, Lázár, Herjeczki. Vezetőedző: Szepessy László

BFC Siófok: Molnár, Csibra, Fehér, Horváth A., Elek, Csilus, Medgyes, Réti, Gál, Zamostny, Bolla. Vezetőedző: Mihalecz István

A mérkőzés játékvezetője Zierkelbach Péter, segítői Mohos Milán és Legeza László. A tartalék játékvezető Kovács J. Zoltán.  

Csapatunk agresszívan jól, kezdte a találkozót: az 1.percben vezette a kapu felé a labdát, bal lábas lövése azonban az egyik hazai védőről szögletre pattant.

A 4.percben Medgyes lövését blokkolták, a labda Csibra elé került, aki balról keresztbe lőtt a kapu előtt, Elek nem sokkal maradt le, igaz Legeza László asszisztens lest is jelzett.

A 6.percben Elek tolta ki jobbra a játékszert, Bolla visszatette elé a 16-oson belül, Elek elhúzta a labdát Rusák mellett is, de az oldalhálóba lőtt.

A 14.percben Nagy P. révén adódott az első gyirmóti kapuralövés, aki egy állítás után lőtt, de Molnár könnyedén fogta.

A 16.percben veszélyes szögből, a 16-osunk sarkától végezhetett el szabadrúgást a Gyirmót: Strestik ballal eltekerte a sorfal mellett, de mellément.

A 24.percben Medgyes előreemelt labdájával Zamostny léphetett ki ziccerben, sikerült átvennie a játékszert, de Lázár végül szerelni tudta.

A 25.percben Medgyes remek passzával Zamostny ment el lendületesen a baloldalon, középre tette a labdát, ahol Elek és Bolla érkezett, utóbbi hozzá is ért, de az egyik hazai védőről szögletre pattant a játékszer.

A 28.percben Strestik tekert be a jobb oldalról egy szabadrúgást, Varga üresen fejelhetett, de elkerülte a kaput a labda.

A 31.percben egy kontra során Nagy P. jobbról beívelt Szarka felé, Molnár kijött a kapujából és elfejelte a labdát, ami azonban Strestik elé került, de a hazai játékos az üres kapura melléemelt.

A 45.percben Csilus felívelését el tudták pöckölni Medgyes elöl, aki azonban így is be tudta emelni középre, az érkező Elek elöl azonban kivágták a labdát.

Zierkelbach Péter játékvezető nem hosszabbított.

A második félidőre is lelkesen futott ki csapatunk.

A 47.percben Nagy P. beívelt labdáját Kontár fejelte kapura, de Molnár könnyedén lehúzta.

A 49.percben Strestik jobb oldali beadását Szarka fejelte mellé.

Szintén a 49.percben Szarka kapott sárga lapot labdaelrúgásért.

Az 50.percben sajnálatos esemény történt: Horváth Attila felugrott fejelni, de az egyik hazai játékos, valószínűsíthetően Strestik vétlenül telibe találta fejjel játékosunk arcát. Egyből cserét mutattak, így minden bizonnyal nagy a baj. A kényszerű csere során Balogh B. állt be az 53.percben.  

Az 58.percben megszerezte a vezetést a Gyirmót: Strestik beadására Szarka érkezett és a hálónkba lőtt (1:0).

Szerencsére gyorsan sikerült az egyenlítés: a 61.percben egy szabálytalanságot követően Zamostny bal lábas szabadrúgásába ugyan beleért Rusák, de a labda a felső sarokban kötött ki! (1:1)

A 64.percben kavarodás alakult ki a kapunk előtt: Heffler ziccerben lépett ki a védőink között, de Molnár hárítani tudott, a kipattanóra Strestik jött, de lövését a gólvonal előtt Gál fejelte ki.

A 68.percben megszereztük a vezetést! Elek lépett ki a 16-os baloldalán, majd viszonylag éles szögből Rusák mellett higgadtan a hálóba lőtt! (1:2)

A 69.percben cserélt csapatunk: Csilus helyett Hidvégi folytatja a játékot.

A 74.percben Elek kapott sárga lapot.

A 75.percben kettős cserét hajtott végre a Gyirmót: Széles és Kontár jött le, Présinger és Horváth R. állt be.

A 76.percben Heffler kapott sárga lapot műesésért.

A 81.percben Elek lapos passzával Medgyes lépett ki a baloldalon, jobb lábas lövését azonban Rusák lábbal védte.

A 82.percben egy átlövéssel próbálkoztak a hazaiak, de Molnár oldalra bokszolta a labdát, amit azonban visszaíveltek középre, Horváth R. pedig föléfejelt.

A 84.percben kihasználta utolsó cserelehetőségét a Gyirmót: Lázár helyett Sandal állt be.

A 86.percben cserélt csapatunk: Zamostny helyett Szilágyi lépett pályára.

Zierkelbach Péter 5 percet fog hosszabbítani.

A mérkőzés hajrájában büntetőhöz jutott a Gyirmót: Csibra becsúszó szerelésénél Horváth R. került a földre. Vitatható jelenet volt, de biztosat nyilván csak a videó elemzése után lehet mondani. Nagy P. állt oda, és magabiztosan értékesítette a 11-est (2:2).

A hosszabbítás az iménti eset, Horváth Attila sérülése és az összkép miatt elég indulatossá vált. Az eredmény már nem változott, maradt a döntetlen, pedig csapatunk megérdemelte volna a győzelmet és a vele járó 3 pontot.

Gyirmót FC Győr – BFC Siófok 2:2 (0:0)

Némi adalék a mérkőzéshez:

Csapatunk hatalmasat küzdött a találkozó során. Meglepő, hogy Heffler a hazaiaktól műesésért már kapott egy sárga lapot a 76.percben, majd röviddel később Gált a nyakánál fogva húzta vissza – ezért nem járt a sárga kártya, ami a második lett volna, és egyúttal villant volna a piros is…

Ami azonban ennél is megdöbbentőbb, hogy egy ilyen rendezvény során nem volt a helyszínen mentő - a lelátón is bárki rosszul lehet, és a sportág is sérülésveszélyes. Játékosunk, a minden meccsen sokat dolgozó Horváth Attila egyértelműen arccsonttörést szenvedett, és kórházba kellett volna szállítani minél előbb, ehhez képest mentőautó hiányában több mint 20 percig a pálya szélén feküdt hordágyon mindenki kétségbeesése mellett…

Attilának mielőbbi jobbulást, gyógyulást kívánunk!!!

(Fotó: Gyirmót FC Győr honlapja)

2018.11.04. 16:39

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu