BFC Parádés kezdés, drámai végjáték a ZTE ellen

Csapatunk a ZTE FC együttesét fogadta a Merkantil Bank NB II tavaszi nyitányán.

Disztl László vezetőedzőnk eltiltás miatt nem számíthatott két alapemberre, Petneházi Márkra és Farkas Norbertre: az őszi Vác elleni zárófordulóban Petneházit kiállították, míg Farkas sárga lapok miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.

A kezdőben kapott helyett két új játékosunk is: Czvitkovics Péter és Lázár Zsolt.

A kezdés nem is alakulhatott volna szebben: Gréczi az 1.perc végén nagy lendülettel elment a baloldalon, az alapvonalról beemelt, és a remek ütemben érkező Elek befejelte labdát a hálóba (1:0).

Pár perccel később egy szögletet követően Szalai fejelt mellé.

A 20.percben újabb siófoki sarokrúgás következett, Czvitkovics tekerte középre, Mogyorósi nem tudta rendesen ráfejelni a labdát a kapura, így az fölément.

Röviddel később Nagy Dániel ment el a jobb oldalon, beadását Forgács fejelte fel, Lázár ollózó mozdulattal tette tovább a labdát, Gréczi pedig kapásból lőtt, de a játékszer mellément.

A 31.percben ismét Nagy Dániel ment el a jobb oldalon, laposan középre lőtt, több zalaegerszegi védő is beleért a labdába, ami veszélyesen felpörgött, Szappanos lehúzta a játékszert.

A 34.percben adódott az első nagyobb lehetőség a vendégek előtt: Babati cselezgetett a 16-osunk baloldalán, majd visszagurított Nagy elé, a lövés azonban mellésuhant.

A második játékrészt jobban kezdte a ZTE: egy szögletet követően Forgács háttal a kapunak ráhúzta ballal a labdát, Tajti először maga elé paskolta, majd megfogta azt.

A 60.percben Jakab emelt be a védők mögé egy labdát Bobálnak, aki nagy helyzetben csúnyán fölébombázott. 

Két perccel később egy éles baloldali szabadrúgást csúsztattak mellé a zalaegerszegiek.

A 68.percben Nagy Dánielt ugratta ki remek labdával a jobb oldalon Elek, Nagy középre passzolt, ahol érkezett Kovács Dávid, de az ötös vonalánál a visszaérő Angyal elkotorta előle a labdát, és végül taccsra szabadítottak fel a vendégek. 

A zalaegerszegiek átlövésekkel is próbálkoztak: előbb Bedi bal lábas lövését védte Tajti, majd Bobál próbálkozást bokszolta oldalra kapusunk.

A mérkőzés hajrájában felpörögtek az események, először egy 11-es szituáció történt a zalaegerszegi kapunál: Gál ugratta ki Kovács Dávidot jó ütemben, Nagy csúszott oda, és csak a videófelvételt követően vált egyértelművé, hogy a labdát találta el először, nem támadónk lábát, így végülis jogosan maradt el a büntető.

Nagy nyomás alatt játszottunk a második félidőben, és a játékvezető rendesen körbelövette a kapunkat szabadrúgásokkal, de a 89.perc így is hidegzuhanyként érte csapatunkat: Babati emelt be egy labdát, Szalai és Mogyorósi felszabadítás közben összefejelt, majd Bobál ollózó mozdulattal behúzta a hálónkba a játékszert (1:1).

A hosszabbításban még fölébombázott egy labdát a Zalaegerszeg, így a végeredmény maradt a döntetlen.

Folytatás vasárnap Mosonmagyaróváron.

BFC Siófok - ZTE FC 1:1 (1:0)

Vezette: Gaál Ákos (Hofbauer Roland, Bertalan Dávid)

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó, Szalai, Mogyorósi, Czingráber, Nagy D., Gál, Lázár (Berde 92'), Gréczi (Kovács D. 67'), Czvitkovics (Berki 67'), Elek. Vezetőedző: Disztl László

ZTE FC: Szappanos, Angyal (Vass 80'), Króner, Forgács, Deutsch, Nagy T., Bedi, Végh (Ekker 57'), Babati, Bobál, Jakab. Vezetőedző: Csató Sándor

Gólszerzők: Elek (1'), ill. Bobál (89')

Sárga lap: Berki (87'), Szalai (90'), ill. Babati (15'), Forgács (78') 

 

 

2017.02.20. 11:18

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu