BFC Rövid összefoglaló a svájci FC Sion B elleni mérkőzésről

Csapatunk lejátszotta első felkészülési mérkőzését vasárnap a törökországi edzőtábor keretében: ellenfelünk a svájci első osztályban szereplő FC Sion „B” csapata volt.

A találkozó során pályára lépett Lapos Máté, a Siófoki Bányász SE tehetsége, és Lencsés Balázs is, akinek a MOL VIDI FC engedélyezte, hogy velünk tartson Larába.

Lendületesen és agresszívan kezdtük a találkozót: Balogh B. tört be a 16-os baloldalán, nem vállalta el a lövést, és végül szerelni tudták a svájci védők.

Röviddel később Csilus remek jobb oldali beadását Elek fejelte rá, de a felsőlécet érintve fölépattant a labda.

A másik oldalon Rodrigues indult el befelé a játékszerrel balról, de lövése a rövid kapufa mellett elsuhant.

Pár perccel később Zamostny kapott egy jó labdát a baloldalon, jól ívelt középre, de Fayulu el tudta bokszolni a játékszert Elek feje elöl.

Folyamatosan támadtunk, ismét Elek és Zamostny volt a főszereplő: Medgyes passzát Elek tolta tovább, Zamostny lőhetett volna, de felpattant a labda, és az utolsó pillanatban lenyúlták a lábáról a játékszert.

A legnagyobb gólszerzési lehetőség Zamostny előtt adódott, amikor egy beadást követően Fehér fejelte a védők mögé üres területbe a labdát, támadónk lövését azonban óriási bravúrral védte Fayulu.

Röviddel később Magasföldi szögletét Elek fejelte fölé.

Az első játékrész hajrájában még volt egy nagy helyzetünk: egy baloldali kontra végén Medgyes elé került a labda a 16-os belül, de fölébombázott.

A lefújás előtt Molnárnak is védenie kellett: a Sion a baloldalon vezetett támadást, a labda Rodrigues elé került, egyet tolt rajta, de kapusunk hárítani tudott.

A szünetben cserélt Mihalecz István vezetőedzőnk: Molnár, Elek, Medgyes, Csilus, Fehér és Balogh B. jött le, Tajti, Csibra, Tóth M., György, Kiss B. és Lencsés állt be.

A második félidőt lényegesen jobban kezdte ellenfelünk.

Juan lépett ki a baloldalon, úgy tűnt kisodródik, de jó ütemben húzta vissza a jobb lábára, lövését azonban Tajti védte lábbal.  

A svájci kapu előtt is adódott nagy lehetőség: Kiss B. lendületesen ment el a jobb oldalon, jól adott középre, ahol Tóth M. érkezett, fejesét azonban védte Fayulu.

A kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat: a svájciak egy bedobást követően labdát szereztek, Juan áthámozta magát védőinken, és bár Tajti próbált hárítani, ellenfelünk 7-es számú játékosa az alsó sarokba gurított (1:0).

Újabb cserék következtek: Magasföldi és Gál helyett Török és Lapos lépett pályára.

A hajrában próbáltunk egyenlíteni, elsősorban Kiss B. elfutásai és beadásai jelentettek veszélyt, illetve Tóth M. küzdött sokat a svájci 16-os előterében, de a gól ezúttal elmaradt.

FC Sion "B" – BFC Siófok 1:0 (0:0)

FC Sion "B": Fayulu, Sergi, Aguilar, Theler, André, Juan, Muminovic, Mizrahi, Rodrigues, Ribeiro, De Oliveira. Cserék: Martig, Da Silva, Berkan, Mujdzic. Vezetőedző: Sebastien Bichard

BFC Siófok: Molnár, Fehér, Lorentz, Csilus, Medgyes, Magasföldi, Horváth A., Balogh B., Gál, Elek, Zamostny. Vezetőedző: Mihalecz István.

Gólszerző: Juan

Folytatás január 23-án, ellenfelünk a kazah első osztályban szereplő, többszörös bajnok FK Aktobe lesz!

2019.01.21. 14:37

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu