BFC Siófoki vezetés után fordított és nyert a Budaörs

Csapatunk Tatabányán lépett pályára vasárnap a Merkantil Bank NB II 13.fordulójában a Budaörs vendégeként.

A mérkőzés játékvezetője Pillók Ádám volt, asszisztensei Huszár Balázs és Király Zsolt, míg a tartalék játékvezető: Dr.Kovács Gergely.  

Az összeállítások az alábbiak szerint alakultak:

Budaörs: Bese, Menyhárt, Medgyes, Gyurácz, Tányéros, Sajbán Má., Sajbán Mi., Bakos, Horváth R., Czvitkovics, Deli.  Cserék: Bátyi, Kékesi, Ódé, Szántó, Csobánki, Pethő, Lengyel. Szakmai igazgató: Bognár György

BFC Siófok: Balajcza, Fehér, Nagy D., Bévárdi, Hidvégi, Petneházi, Berde, Balogh B., Lorentz, Gál, Lázár. Cserék: Tajti, Kozma, Szabó B., Elek, Senic, Kiss B., Opavszky. Vezetőedző: Varga Attila

A mérkőzés 4.percében Nagy D. ment el a jobb oldalon, jól ívelt középre, de a hosszún érkező Hidvégi elszámította magát, és a labda a lábáról a hazai védők elé pattant, akik tisztázni tudtak.  

A 7.percben Nagy D. gyorsan elvégzett jobb oldali bedobásával Petneházi indult el lendületesen a budaörsi kapu felé, akár lőhetett volna, de önzetlenül középre gurított, ahol Bévárdi érkezett, lövését azonban eltörte, és a labda mellément.

A 14.percben megszereztük a vezetést: egy kezezést követően a jobb oldalról Petneházi végezhetett el szabadrúgást, a hazaiak kapusa Bese nem helyezkedett jól, ezt látva Petneházi nem középre ívelt, hanem kapura lőtt, majd a labdát a fiatal hálóőr a felső sarokba ütötte (0:1).

Gólra gól jött, de sajnos nem siófoki, 3 perccel később ugyanis egyenlített a Budaörs: Sajbán Mi. futott üres területbe a jobb oldalon, jó labdát kapott, bepasszát pedig Horváth R. vágta elemi erővel a léc alá (1:1).

A 18.percben Czvitkovics jobbról emelt be egy veszélyes labdát, Lorentz még középen le tudta védekezni, de a hosszún Deli érkezett, azonban mellélőtt.

A 21.percben nagy kavarodás alakult ki a 16-osunkon belül, Sajbán Má. elé került a labda, de ballal fölébombázott.

A 35.percben kényszerű cserét hajtott végre Bognár György: Czvitkovics sérült meg, a helyére Lengyel állt be.

Az első játékrész hátralévő részében már nem forogtak komoly veszélyben a kapuk.  

A második félidő siófoki sárga lappal indult: a 47.percben Pillók Ádám a sokat dolgozó, és remek teljesítményt nyújtó Lázárt részesítette kártyás figyelmeztetésben.  

Az 52.percben Balogh B. balos lövése suhant nem sokkal fölé.

Az 54.percben cserélt Varga Attila vezetőedzőnk: Balogh B. helyett Senic folytatta a játékot. 

Az 59.percben a 16-osunk bal sarkánál Deli kapott jó labdát, jobbal ellőtte, de Balajcza védeni tudott.

A 63.percben a budaörsi Tányéros kapott sárga lapot.

A 64.percben cseréltek a hazaiak: Deli jött le, Pethő állt be.

A 66.percben Varga Attila vezetőedzőnk is próbált változtatni: Nagy D. helyére Kozmát küldte fel.  

A 68.percben egy jobb oldali beadást követően Pethő szép, ollózó mozdulattal próbálta bevenni a kapunkat, de a labda mellépattogott.

A 73.percben cserélt csapatunk: Berde helyett Opavszky lépett pályára.

A 78.percben Lengyel szöglete jól jött középre, de Horváth R. fejesét még a gólvonal előtt sikerült tisztázni.

A 79.percben Balajcza nagy bravúrokkal mentette meg kapunkat a góltól: kisebb tűzijáték alakult ki a 16-osunkon belül, először Medgyes lövését hárította, majd a kipattanót még kétszer próbálták belőni, de Balajcza a földön fekve is védeni tudott.

A 80.percben Bognár György cserélt: Bakos helyén Csobánki folytatta a játékot.

A 83.percben Horváth R. duplázni tudott, és megszerezte a vezetést a Budaörs: egy jobb oldali bedobást követően Fehér ugyan el tudta fejelni a labdát, de azt visszastukkolták az üresen maradó Horváth R.-hoz, aki bevágta a játékszert a hálónkba (2:1).

A 89.percben egyenlíthettünk volna, de nagy lehetőség maradt ki: a többször előrehúzódó Lorentz jól passzolt középre, Hidvégi jött a rövidre az ötösön belül, talán hozzá is ért, de a labda végiggurult a kapu előtt.

A 3 perces hosszabbításban már nem esett újabb gól, a végeredmény így maradt a 2:1. A Budaörs megnyerte a találkozót, a többi eredmény ismeretében csapatunk visszacsúszott a tabella utolsó helyére. Javítási lehetőség vasárnap 17:00-kor a Nyíregyháza ellen. 

Fotó: bsc1924.com 

2017.10.16. 14:38

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu