BFC Szép győzelem az MTK ellen!

Csapatunk szerdán lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését, ellenfelünk az MTK Budapest volt Agárdon.

Lendületes, jó iramú találkozó volt az első perctől, és nagyon lelkesen küzdöttek játékosaink az erős kezdővel felálló fővárosi kék-fehérek ellen.

A 12.percben Lencse kapott jó labdát a baloldalon, betört a 16-oson belülre, középre emelt, ahol érkezett Vass P., ballal lőtt, de nem találta el jól a labdát, így sikerült blokkolni és felszabadítani.

A 22.percben Erőss passzolt be laposan üres területbe a védők mögé egy remek labdát, Kovács D. startolt rá, de az ígéretes akcióból végül nem jutottunk el helyzetig, mert a visszazáró Bori előnyösebb helyzetben volt és el tudta venni a játékszert.

A 26.percben jól ugratták ki egy íveléssel Lencsét a baloldalon, jobb lábas lapos lövését azonban Tajti könnyedén fogta.

A 29.percben Kovács D.-t buktatták az MTK 16-osának bal sarkánál, így jó szögből végezhettünk el szabadrúgást, Petneházi lövése azonban a sorfalról fölément.

A 30.percben megszereztük a vezetést: Kovács D. kapott egy labdát, amivel lendületesen megindult a hazai kapu felé, majd ballal remek lövéssel mattolta Fadgyast, a játékszer a felső sarokban landolt (0:1).

A szünetben ezúttal nem cserélt Disztl László vezetőedzőnk. Továbbra is maradt a jó iram, és a nagy mezőnymunka.

Az 59.percben Lencse végezhetett el szabadrúgást jó szögből, de jócskán fölélőtt.

Röviddel később Lencse szögletét Torghelle fejelte kapura, de sikerült menteni a gólvonal előtt, amiből indult egy remek siófoki kontra: Bévárdi sprintelt el a baloldalon, középre emelt, de az érkező Kozma túlfutott a labdán, így felszabadítottak a kék-fehérek. 

A 66.percben Petneházi tekert a kapu elé egy szabadrúgást a baloldalról, ami veszélyesen csapódott le, de Fadgyasnak sikerült végül elöklöznie.

A cseréinket követően próbálta átvenni az irányítást az MTK, de jó volt a védekezésünk, így a kontráik nem jelentettek komolyabb veszélyt.

A legnagyobb helyzet Torghelle előtt adódott, amikor Vass P. tört be a 16-os jobb oldalán és laposan begurított, de Torghelle védővel a nyakán mellélőtt.

A hajrában még egy remek passzal Kozma léphetett ki ziccerben, de Baki a labdával együtt vitte az embert is, így végül nem lett helyzet, játékosunk pedig megsérült az esetnél a bal bokáján – ezúton is jobbulást kívánunk Ricsinek!

A végeredmény maradt az 1:0 a javunkra, biztató játékkal, jó védekezéssel, és szép támadásokkal.

MTK Budapest – BFC Siófok 0:1 (0:1)

MTK Budapest: Fadgyas, Bori, Gengeliczki, Baki, Deutsch, Vass Á., Schäfer, Lencse, Vass P., Korozmán, Torghelle. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

BFC Siófok: Tajti, Szilágyi (Tamaskó), Lorentz, Hidvégi (Opavszky), Farkas, Gál, Erőss (Berde), Nagy D. (Kozma, majd Balogh B.), Kovács D. (Bévárdi), Petneházi (György), Elek (Nagy R.). Vezetőedző: Disztl László

Gólszerző: Kovács D.

2017.07.13. 11:14

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu