BFC "Szeretnék vezéregyénisége lenni a csapatnak!"

Ahogy azt már megírtuk, aláírta szerződését támadónk Elek Bence, aki újabb 2 évre kötelezte el magát a BFC Siófoknál!

Bence rendkívül viszontagságos időszakon van túl: még 2019.márciusában a Békéscsaba elleni bajnokin keresztszalag-szakadást szenvedett, ami miatt műtét és hosszú kihagyás várt rá. A visszatérése után nem tartott sokáig az öröm, mert a Berettyóújfalu elleni Magyar Kupa mérkőzésen a bokája sérült meg.  Újabb kényszerpihenő következett, de a felépülése jól sikerült: a tavaszi bajnoki rajton zsinórban 3 mérkőzésen szerzett 3 gólt –a Gyirmót, a Győr és a Szeged ellen is betalált. Aztán jött a koronavírus……

„Tényleg álomszerű volt a visszatérésem, nekem is, és a csapat szempontjából is, ahogy belementünk a bajnokságba. A Gyirmótot és a Győrt is sikerült megvernünk, ami nagyon biztató volt a tavaszra nézve. Mindkét meccsen sikerült betalálnom, álmodni se lehetett volna ettől jobb kezdésről ilyen hosszú sérüléseket követően. A koronavírus az egész világot felforgatta, senkinek nem tett jót. A mi csapatunkat is kiemelten érintette, mivel nehéz helyzetbe került a tulajdonosunk, de szerencsére sikerült kompromisszumot kötni úgy, hogy se a csapat, se a tulajdonos úr ne sérüljön. Most már maximálisan koncentrálunk az új szezonra!” – nyilatkozta Bence honlapunknak.

A felkészülés második hetében járunk. Hogy érzed magad, mennyire tudtad felvenni a ritmust?

„Egy hosszú leállásban nem engedheti meg magának egy profi játékos, hogy teljesen kiengedjen. Ilyen helyzet még nem volt senkinek az életében, hogy nem tudjuk, mikor és hogyan fogjuk újrakezdeni az edzéseket. Nagyon bizonytalan időszak volt, de ahogy tudtunk, azért zárt keretek között dolgoztunk. A bátyám, Ákos is a segítségemre volt ebben a munkában, mert értelemszerűen ő is sok időt töltött most otthon. Az egyéni edzéseket így meg tudtuk oldani. Az első két hét minden felkészülés során arról szól, hogy a kondinkat utolérjük, és minél több edzőmeccset játszhassunk. A finomabb dolgok majd akkor következhetnek, amikor már a frissülés periódusába lépünk, ott már azért látni lehet, hogy ki milyen formában van.”    

Rendkívül erős mezőny lett a Merkantil Bank NB II-ben, hatalmas küzdelem várható. Milyen szezonra számítassz?

„Pont most néztem vissza egy két évvel ezelőtti nyilatkozatom, amikor azt mondtam, hogy az volt az elmúlt időszak legerősebb NB II-es szezonja. Most ezt felül kell hogy írjam a csapatokat látva. Itt van példának a Vasas, hogy milyen játékosokat tud igazolni, tele van NB I-es múlttal rendelkező és válogatott játékossal. A Debrecen esetében már a kiesés után ki is lett mondva, hogy az azonnali visszajutás a cél. A Győr és a Gyirmót is az élmezőnybe sorolható, ide venném a Haladást, amely egy nagy múltú klub, de más csapatokkal is számolni kell. Nagyon kemény lesz, de ez mindenkinek jó. A nézők számára biztos szórakoztató bajnokság lesz, de nekünk játékosoknak is jó. Egy esetleges jó eredménnyel, egy hasonlóan jó szezonnal, mint amit mögöttünk hagytunk,  meg tudjuk magunkat mutatni és a végén remélem elmondhatjuk majd, hogy a BFC Siófok is képes felvenni ezekkel a csapatokkal a versenyt.”

Milyen elvárásod van magaddal szemben?

„Szeretnék vezéregyénisége lenni a csapatnak, ehhez pedig az elmúlt évekhez hasonlóan az kell, hogy minél több gólt sikerüljön szereznem. A számokba nem kívánok belemenni, mert nagyon sok mindentől függ. Még igazából nem alakult ki a teljes keretünk sem. A célom az, hogy minél többször találjak az ellenfelek hálójába, mert így tudom segíteni a csapat sikerességét!”

2020.07.02. 15:20

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu