BFC Törökországi villáminterjú Lapos Mátéval

Csapatunk edzőtábora Larában az utolsó napjához érkezett. A 2000-es születésű Lapos Máté is velünk tartott Törökországba, Máté a Siófoki Bányász SE U19-es együttesének tehetséges belső védője. A mai konditermi munka után beszélgettünk vele röviden:

Hogy tetszik a felkészülés a felnőtt csapattal?

„Nagyon jól érzem magam, úgy látom befogadtak a csapattársak, nagyon kedves velem mindenki! A fiatalokkal könnyen megtaláltam a közös hangot!” - mondta Máté honlapunknak.

Milyen az edzőtábor?

„Elég fárasztó, de jók az edzések! A hangulat nagyon jó, ahogy a körülmények is. Jó pályákon edzettünk. Egyedül az időjárás az, ami nem túl kedvező, mert szinte folyamatosan esik az eső. A tegnapi konditermi edzést azért kiemelném, az nagyon tetszett!”

Mindkét mérkőzésen pályára léptél, hogy értékeled a teljesítményed?

„Az első mérkőzésen a svájci FC Sion B ellen úgy érzem sikerült jól beszállni, ezúttal jobb hátvédként. 25 percet játszottam körülbelül, és a végére azért eléggé elfáradtam. Teljesen más az iram, mint az utánpótlásban, de igyekeztem a legtöbbet kihozni magamból. A kazah Aktobe ellen kevesebb játéklehetőséget kaptam, de összességében szerintem ott is helyt tudtam állni.”

Ha az időjárás engedi, ma az ukrán Shakthar Donetsk U21-es csapata ellen fejezzük be az edzőtábort. Milyen mérkőzésre és eredményre számítassz?

„Nagyon jó lenne győzelemmel befejezni a felkészülést, ami talán plusz lendületet adhatna a csapatnak a bajnokság előtt, és jó hangulatban utazhatnánk holnap haza. Biztos, hogy nehéz meccs lesz, mert az egyik legerősebb ukrán csapat a Shakhtar Donetsk, nem  véletlen vannak ott minden évben az európai elitben, emiatt valószínűleg az U21-es csapatuk is komoly erőt képvisel. Nem lesz egyszerű feladat, de győzelemre számítok!"

2019.01.26. 09:49

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu