BFC Továbbjutottunk a Magyar Kupában, sorsolás pénteken!

Csapatunk az Edelényi FC otthonában lépett pályára a hazai kupasorozat 6.fordulójában.

Rendkívül szívélyes fogadtatásban volt részünk, és egy jó közönség előtt, egy szimpatikus ellenfelünk volt.

Gál István vezetőedzőnk több játékosnak pihenőt adott a Dorog elleni győzelem után, így játéklehetőséghez juthattak a fiatalok és a kevesebbet játszók. Hiányzott Horváth Attila, Szakály Dénes, Horváth Péter, Izing Martin, Magasföldi József, Tajthy Tamás, Jánvári Gábor, Hutvágner Gergely és a még sérüléssel bajlódó Molnár Péter.

Remek hír, hogy súlyos sérülés és hosszú kihagyás után visszatért, és csereként be is állt  támadónk, Elek Bence!

Elek mellett a Haladás ellen kéztörést szenvedő kapusunk, Benke András is újra bevethető volt, ő a kezdőben kapott helyet.

Az összeállítások az alábbiak szerint alakultak:

Edelényi FC: Komlóssy, Tóth N., Márton, Sikur, Kótai, Fűzi, Táncos, Tamás, Hegedűs, Pataki, Tátrai. Cserék: Gergely, Jancsurák, Loj, Mészáros, Kecskeméti, Dankó, Filkóházi. Vezetőedző: Kócsi József

BFC Siófok: Benke, Csibra, Bencze, György, Jagodics, Kiss B., Balogh B., Lorentz, Zamostny, Kővári, Bora. Cserék: Tajti, Lencsés, Elek, Csilus, Réti, Németh J. Vezetőedző: Gál István

A mérkőzést Nagy Norbert vezette, segítői Horváth Róbert és Kovács Zoltán voltak, akik nagyon korrekten működtek a 90 perc során.

A 2.percben megszereztük a vezetést Zamostny révén: Kővári első lövése a kapufát találta el, Bencze jött a kipattanóra, az ő próbálkozását Komlóssy védte kapufára, Zamostny azonban nem hibázott, higgadtan lőtt a hálóba (0:1).

A 7.percben növelni tudtuk előnyünket: Zamostny remek passzával Kiss B. lépett ki a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre, majd higgadtan a kapus mellett a hálóba lőtt (0:2).

Röviddel később újabb szép támadást vezettünk, Kővári ugrott ki ziccerben, elhúzta a kapus mellett és a hálóba gurított, de les miatt érvénytelen lett a találat.

Ismét Kővári előtt adódott lehetőség, Zamostny lekészített azonban játékosunk mellélőtte.

A 16.percben újabb gólt szereztünk: Zamostny remek labdát passzolt be a védők mögé Balogh B. elé a 16-os baloldalán, aki kilőtte a hosszú alsó sarkot (0:3).

Röviddel később Lorentz emelt előre egy labdát szintén a védők mögé, de Zamostny csúsztatása nem sokkal fölément.

A hazaiak előtt is adódott gólszerzési lehetőség: Márton indult el nagy lendülettel a kapunkra, közelről leadott lövését azonban Benke bravúrral védte, majd a lelassult labdát visszavetődve megfogta hálóőrünk.

A 35.percben Kővári révén megszületett a negyedik siófoki gól: a védők gyűrűjében kapott egy labdát a 16-os baloldalon, befelé tolta, majd higgadtan lőtt a hálóba (0:4)!

A hajrában Bencze végezhetett el szögletet a jobb oldalon, kényszerítőben megoldotta Kővárival, a visszakapott labdát Bencze jól lőtte el, de a játékszer egy védő érintése mellett szögletre suhant a hosszú kapufa mellett.

A félidő végén még Kótai próbálkozott átlövéssel, de Benke védeni tudott.

A szünetben csapatunk cserélt: Lorentz helyett Réti állt be. A hazaiak is változtattak az összeállításon: Táncos és Fűzi jött le, Jancsurák és Mészáros lépett helyettük pályára.

A 48.percben villámgyors gól született: ismét a sokat felfutó jobb védőnk, Kiss B. húzódott előre, lövése pedig a hálóban végezte – hivatalosan a lövés Patakin is megpattant, és a jegyzőkönyvbe végül az ő öngólja került (0:5).

A 49.percben Tóth N. kapott sárga lapot az Edelényi FC-ből.

Pár perccel később Kővári készített le okosan egy labdát Balogh B. elé, azonban a lövése fölément.

Bencze is átlövéssel próbálkozott, ami veszélyesen suhant kapura, Komlóssy már verve volt, de a kapufáról azonban végül mellément a játékszer.

Az 56.percben ismét sikerült gólra váltani egy helyzetet: Kővári kényszerítőzött, György jól tette vissza a labdát, Kővári pedig a hálóba lőtt, megszerezve ezzel második gólját (0:6).  

Az 57.percben cserélt csapatunk: Balogh B. jött le, Elek állt be helyette!

1 perccel később visszatérő támadónknak nem sok hiányzott a gólszerzéshez: György ment el a jobb oldalon, lefutott az alapvonalig, középre passzolt, Elek megpróbálta kapura sarkalni, de nem sikerült a mozdulat.

A 61.percben cserélt az Edelényi FC: Sikur helyett Loj folytatta a játékot.

A 68.percben Gál István vezetőedzőnk kihasználta az utolsó cserelehetőségünket is: Kővári helyett Németh J. lépett pályára.  

A Siófoki Bányásztól igazolt tehetség, Németh gyorsan meg is villant, a 16-os baloldalán ügyesen lépett ki, beemelt labdáját azonban Zamostny föléfejelte.

Röviddel később Elek kapott labdát, jól fordult kapura, okos alsó sarokra helyezett lövése azonban centikkel mellément.

A hajrához közeledve is támadásban maradtunk: Zamostny remek szólót mutatott be, több edelényi játékoson is áthámozta magát, lövését azonban Komlóssy védeni tudta.

A 77.percben Jagodics kapott sárga lapot csapatunkból.

A hazai csapat előtt is adódott gólszerzési lehetőség: Jancsurák ziccerben léphetett ki a 16-os jobb oldalán, azonban nagy helyzetben mellélőtt.

A mérkőzés zárásaként a 89.percben megszereztük a hetedik találatot is: Kiss B. ment el a jobb oldalon, középre gurított, Németh J. pedig kilőtte a hosszú alsó sarkot (0:7).

Csapatunk megérdemelten nyert az amúgy rendkívül szimpatikus Edelényi FC ellen, és várhatjuk a 7.forduló pénteki sorsolását.

Végeredmény:

Edelényi FC – BFC Siófok 0:7 (0:4)

2019.09.22. 10:30

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu