BFC „Továbbra is az első 10 közé kerülés a cél!”

Vámos Tamás interjújában értékelt Gál István vezetőedzőnk! 

Nyugodtan állíthatjuk: a szezon egyik nagy meglepetése a feljutó helyen álló BFC-Siófok szereplése. Gál István vezetőedzővel többek között a sikeres szereplés hátteréről beszélgettünk.

- Talán nem sokan tudják: hogyan is kerültél Siófokra?

- A klub keresett meg engem gondolom, látták a korábbi eredményeket. A III. Kerületet tavasszal vettem át, és az ötödik helyen végeztünk, korábban pedig Mészöly Gézával dolgoztam a Haladásnál. Ezt megelőzően pedig az Arminia Bielefeld második csapatát irányítottam besegítve az első csapat munkájába, Daniel Scherninggel, aki ma már a Bundesliga I-ben szereplő Paderborn másodedzője.

- Térjünk rá a Siófokra: a tavalyi szezonban még a bennmaradás volt a fő cél, az idei bajnokságra mi a terv?

- Nem változtak a céljaink: hétről-hétre minél jobban próbálunk szerepelni, és továbbra is az első 10 közé kerülés a célunk.

- Hat forduló után feljutó helyen áll a csapat, amely alaposan meglepte a közvéleményt. Minek köszönhető a pozitív fordulat?

- Annak, hogy a játékosok abszolút vevők arra a taktikára, amelyet a csapat összetételének ismeretében alakítottam ki.

- Ha lehet, erről kicsit bővebben…

- Megpróbálunk egy olyan, labdatartáson alapuló, a biztonságos védekezésen és a mélységi passzokon alapuló támadófocit játszani, amelyre abszolút alkalmas a csapat. Persze, vannak még hibák, hiszen a helyzetkihasználáson van még javítani, de talán jó úton járunk. Gyorsan megjegyzem: nem vagyok a „főcsaszi”, sem diktátor, a jó eredmények eléréséhez olyan remek kollégákra van szükségem, mint Csordás Csaba és László András másodedzők, Bíró Imre kapusedző valamint Hamál Dávid erőnléti edző. Tehát mindenkinek ugyanannyi része van a sikerben: a szakmai stábon és a masszőrökön át a szertárosig.

- Az is megnyugtató: immár négy jó kapusa van a csapatnak…

- A ritka balszerencse-sorozat végül hepienddel zárult: Molnár Péter és Benke András sérülése után Hutvágner Gergely bizonyítja, hogy lehet rá számítani, no és Tajti Norbert is – Molnár mellett – a rutint képviseli e poszton.

- Vasárnap következik a Csákvár elleni rangadó. Miként lehetne folytatni a jó sorozatot?

- A csákváriak ugyanúgy a szezon meglepetéscsapata, mint mi. Egy fiatal, tehetséges társaság lesz az ellenfelünk. Mindkét csapat számára presztízsmérkőzés lesz, hiszen meggyőződésem: amelyik csapat megnyeri e rangadót, a bajnokság végén is az élbolyban végez majd.

2019.08.29. 18:15

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu