BFC Villáminterjú az új játékosainkkal: célkeresztben Horváth Milán

A nyári felkészülés során több fiatal Honvédos tehetség megfordult csapatunknál, közülük a 2002-es születésű utánpótlás válogatott Horváth Milán szerződést is kapott, és kölcsönben szerepel nálunk. A Budaörs ellen játszott első alkalommal a BFC Siófok mezében tétmérkőzésen, és kezdett a Loki ellen is. Vele beszélgettünk.

„A pályán és a pályán kívül is jó a hangulat a csapatnál, és úgy gondolom, mióta itt vagyok, sikerült beilleszkednem. Nagyon családias közegbe jöttem, a Honvédnál is hasonló volt, ahogy ott, itt is gyorsan befogadtak. Kispesten az utóbbi időben az NB I-es kerettel edzettem. Az NB II-ben már az NB I felé közelít a mezőny. Ha az NB III-as Honvéd mérkőzéseit veszem figyelembe, itt sokkal nagyobb a ritmus, sokkal jobban elfáradunk egy meccsen, erősebbek a játékosok, az ellenfelek jobban megbecsülik a labdát, szóval nagy a különbség.”

Mi a legkedvesebb emléked a válogatottnál?

„Mindenképpen az EB-n való szereplésünket emelném ki! Úgy sikerült kvalifikálni magunkat a világbajnokságra, hogy nem kaptunk ki, csak 11-esekkel. Óriási élmény volt, amikor a belgák ellen berúgtuk az utolsó büntetőt, és így kijutottunk a vb-re. Minden játékos vágya, így nekem is az, hogy világversenyen szerepelhessek a saját hazámban saját közönség előtt. A legnagyobb élmény természetesen a világbajnokság volt Brazíliában. Teljesen másképp kezelik az embereket, a focistákat. Az a légkör leírhatatlan, elmondhatatlan, amit ott tapasztaltunk.”

Milyen mérkőzésre és eredményre számítassz a DEAC ellen?

„Biztos, hogy nehéz meccs lesz, csapatként erősek, és nyilván nem fogják könnyen megadni magukat, de mi se! Meg akarjuk nyerni a mérkőzést, minden bizonnyal ők is így jönnek majd Siófokra. Nagyon remélem, hogy végre nekünk is kijön a lépés, és sikerül győznünk! Az első két mérkőzés sajnos rosszul sikerült, de most a DVSC ellen már érezhető volt, hogy egy csapat vagyunk, egy csapatként egymást segítve keményen dolgozunk, és ezt a hozzáállást kell kivinni a DEAC ellen is. Természetesen itthon akarjuk tartani a 3 pontot!” 

Sok sikert kívánunk Milu sárga-kék színekben!  

 

2020.08.14. 13:04

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu